PULSBølgecamp vil kombinere kulturmøde og surf i Senegal

Rikke Olsen6 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2016/08/14060317_10155096833273625_1691665545_o-1024x1024.jpg

Med den nye non-profitorganisation, Bølgecamp, vil Sofie Kyed og Cecilie Viuff arrangere surfture med undervisning under eksotiske himmelstrøg, men med fokus på at møde fremmede kulturer.

Første tur går til Senegal i efterårsferien. Ideen til Bølgecamp kom efter en rejse de to piger selv havde til det nordvestafrikanske land.

“Vi blev begge meget betaget af at opleve og bo så tæt med en helt fremmed kultur. Om dagen surfede vi side om side med de lokale og om aftenen spiste vi sammen eller tog på ture sammen til Dakar. Samtidig fik vi begge lov til at dyrke vores passion for surf med uendelige perfekte bølger.
Da vi kom hjem blev vi hurtigt enige om, at vi gerne vil give den oplevelse videre.” fortæller medstifter Sofie Kyed.

Rigtigt på besøg
Det er vigtigt for de to stiftere, at deltagerne på Bølgecamp ikke bare opholder sig i et fremmed land. De skal komme rigtigt på besøg og møde de lokale. Derfor kommer al surfundervisning til at foregå med lokale surfere.

“De har et højt niveau og kender området til perfektion. To af instruktørerne har vundet de senegalesiske mesterskaber i henholdsvis Stand up Paddle og Bølgesurf, så de kan med garanti udfordre alle – uanset niveau.” fortæller Sofie Kyed medstifter af Bølgecamp.

14031088_10155096825323625_1756481330_n

Derudover vil der blive arrangeret ture rundt i landet nogle eftermiddage, så deltagerne oplever andet end bølgerne. Én af dem går til øen Ille de Gorée, som er den vestligste ø i Afrika, og på Unescos verdensarvsliste. Her kan man blandt andet se de oprindelige slavehuse fra kolonitiden.

Surf hele livet

De har begge en baggrund i ski miljøet, hvor der er mange forskellige muligheder for at tage på camps og dyrke det fede skiløb, men det manglede de med surf.

“Vi har haft meget glæde af at tage på camps med ski, hvor man møder ligesindede samtidig med, at man dyrker sin sport. Den mulighed synes vi, mangler i surfverdenen. Derfor har vi nu startet Bølgecamp.” Fortæller Sofie Kyed.

De tror på, at alle kan få gavn eller inspiration af undervisning uanset hvilket niveau, man har. Derfor er undervisning en fast del af deres camps. Men ligesom på ski er destinationen også vigtig.

“For de mest inkarnerede surfere er turens tilholdssted ikke ukendt. Den lille ø Ngor var nemlig med i cult surffilmen ’The Endless Summer’, hvor de surfede bølgen Ngor Right.” fortæller Sofie Kyed, medstifter af Bølgecamp.

Den første tur går til Senegal d. 30 september 2016 til d. 9. Oktober 2016.
Læs mere om tilmelding og pris på:
www.boelgecamp.dk

Rikke Olsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.