SKI5 stærke til Martin Schøber

Jens Peter Frederiksen6 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2016/12/selfie-1024x768.jpg

Den berømte og berygtede Martin Schøber er manden med svarene i denne uges udgave af 5 Stærke. Martin har haft fast vinterbase i Sankt Anton de sidste otte vintre, og fortsætter her med at udvikle sit skiløb. Gennem de sidste par år er der gået toptur og adventure i den, og du kan med sikkerhed regne med at Martin har noget fedt planlagt denne sæson.

 

Der er ikke rigtig faldet sne i alperne endnu, hvordan får du tiden til at gå?
Vi står på ski, selvom der ikke rigtigt er faldet noget sne, så har det været koldt og de har kunne lave masser af sne. Vi fræser masser af højdemetre på isede pister med stive racestøvler og fortæller røverhistorier i liften. En dag på ski er altid en god dag – og vi har et godt hold hernede, så der er altid noget at lave.

 

getting-chased-2-tore-amby
POW’E // Foto: Tore Amby

 

Hvor skal du hen den kommende vinter?
Som altid vil min base være ud fra Arlberg, hvor jeg forventer at bruge det meste af min tid henover vinteren. Sæsonens store tur går til Iran, en ret impulsiv tur, fordi min gode makker, Tore og jeg, så at der var billige billetter fra München til Teheran. Jeg glæder mig ekstremt meget til en kulturel skitur, hvor vi forhåbentligt kan finde nogle stejle couloirs og lidt god sne. Derudover skal jeg rundt til flere af mine drømmedestinationer, Engelberg, Andermatt og La Grave på kortere ture henover vinteren. Så der er nok med spændende projekter i kikkerten. Jeg glæder mig meget til endnu en god vinter i alperne.

 

 

lofoten-tore-amby
På tur i Lofoten, Norge // Foto: Tore Amby

 

Hvad er det mest undervurderede skisportssted?
Jeg synes generelt at små skiområder er voldsomt undervurderede. Hvilket kan synes ironisk, taget i betragtning at jeg selv holder til i Østrigs største sammenhængende skiområde. Men er man ”bare” på tur henover en weekend eller en uge, så behøver man ikke ret mange piste km eller terræn udenfor pisten for at have en spændende tur. Og hvis man ikke er bange for at spænde skind på skiene og selv vandre ud i offpisten, behøver man ikke meget mere end et par lifter og interessante bjerge. Kappl og Axamer Lizum er gode eksempler på mindre skiområder, som har ekstremt gode muligheder for pow’e udenfor pisten.

 

 pow-kappal-troels-iversen
Martin i sit element i St Anton am Arlberg, Østrig // Foto: Troels Iversen

 

Hvem skal vi holde øje med til Freeride DM 2017?
Jeg tror at vinderne fra 2016, Tobias Peters (aka Young Gun) og Malene Madsen nupper de øverste pladser igen. De kender begge deres kanter ekstremt godt, og bliver kun mere erfarne freeridere, med en bedre fornemmelse for sneen og terrænet. Jeg håber de vinder, for så ved jeg at der bliver fuld fart på efterfesten!

 

Sidst med ikke mindst,

Hvad er uundværligt for en god dag i bjergene?
Man må aldrig glemme sine hurtigknepper solbriller.

 

martin_schober_3_kod15-troels-iversen
Luft under skiene til fotokonkurrencen King of Dolomites 2015 // Foto: Troels Iversen

 

Du kan følge Martin på hans Instagram: @schober5

 

GENLÆS DE TIDLIGERE 5 STÆRKE HER:

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.