PULSSHERIDERSSKISpansk road trip: La Molina og Masella

Alexander Vissing5 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2017/03/AV_Masella_30-1024x683.jpg

Spanien er noget de fleste danskere forbinder med charterferie, sangria og helstegt pattegris. Hvad de færreste måske ved er at Spanien faktisk leverer fantastisk skiløb, så derfor er vi taget på road trip til Pyrenæerne. Første stop: La Molina og Masella.

 

På grænsen mellem Frankrig og Spanien finder man Pyrenæerne, en bjergkæde som oftest forbindes med diverse landevejscykelløb, men som også huser et utal af franske og spanske skiområder. Efter længe at have set sig lun på især den spanske side, hoppede undertegnet og Morten Agersnap om bord på flyveren mod Barcelona. Her skulle vi tilbringe de næste 12 dage på landevejen på jagt efter sne. Første stop var La Molina og Masella.

 

Blot 144 kilometer fra Barcelona finder man La Molina og Masella som er henholdsvis offentligt- og privat ejet. Dog er de forbundet med gondol og pist, og til sammen udgør de Spaniens næststørste skiområde med 141 kilometer pister, 3 parker samt en bred vifte af freeride muligheder. Vi ankom 2 uger efter sidste snefald, hvilket fik os til at søge mod det højalpine terræn fra start af. Og skuffet blev vi bestemt ikke, for foran én lå massive snedækket skåle og flader som bare ventede på at blive kørt efter blot få minutters hike.

 

AV_La Monila_1Skålen mellem La Molina og Masella byder på kæmpe flader at boltre sig på…

AV_Masella_15 copyMorten på vej mod toppen over Coll de Pal…

AV_Masella_10Undertegnet finder et drop til lækker slush landing…

 

Skiløbet i La Molina og Masella starter i 1.600 meters højde og tager dig 937 højdemeter længere op til La Tosa. Selvom det lugter langt væk af lutter højalpint terræn, så ligger trægrænsen i Pyrenæerne væsentlig højere end i Alperne grundet det mere sydlige klima. Faktisk består hovedparten af terrænet af træskiløb, hvilket vi var så heldige at kunne teste til fulde, da en solid omgang nysne udgjorde menuen for vores sidste dag i området.

 

 AV_Masella_34Selvom Pyrenæerne ligger sydligt er kold vinterpudder i marts stadig ret sandsynligt…

 

Atmosfæren i Pyrenæerne virker meget mere afslappet end i alpernes tilsvarende store skiområder. Dog på godt og ondt. Her er ingen stress og sure miner i kampen om pudderen, og det karakteristiske ”Hola!” fra enhver liftpasser oser af åbenhed. Dog skal man væbne sig med tålmodighed på en pudderdag, for at skulle grave lifterne fri og lavinesikre områder, tager spanierne let på selvom klokken allerede har passeret 9.

 

Høj lavinefare og tilsvarende vind havde desværre lukket mange af de stejle skovsider vi havde udset os tidligere på ugen, men trods alt havde vi alligevel en af sæsonens dybeste dage. Og så er de 300 højdemeter under Cap de Comella liften et must at prøve – måske Europas bedste under-lift-run?

 

 AV_Masella_29Morten dykker ned i La Molinas skove…

AV_Masella_35Og undertegnet følger trop…

AV_Masella_33Den charmerende togstation i La Molina…

 

Første stop på vores road trip leverede uden tvivl varen, og med sin tætte beliggenhed til Barcelona er La Molina og Masella klart anbefalelsesværdigt. Flybilletter kan efterhånden fås billigt med f.eks. Norwegian eller Lufthansa, og transfer kan gøres smertefrit med 1,5 time i en lejebil, eller i transferbus som kører seks ud og ugens syv dage. Og så gør det jo heller ikke noget at prisniveauet i Pyrenæerne ligger en smule under niveauet i Alperne.

 

Her til sidste kan I se flere billeder fra La Molina og Masella – stay tuned for næste stop på vores spanske road trip!

 

Læs de andre artikler i serien:

Part I: La Molina og Masella

Part II: Baqueira Beret

Part III: Boí Taüll

 

 AV_Masella_38Morgenmad på vores hotel i byen ”Alp”…

AV_Masella_8Masella byder ligesom La Molina på topklasse skovskiløb…

AV_Masella_18Ægte sydlandsk terræn i Masella…

AV_La Monila_6Store brede flader på Puigllançada…

 AV_Masella_16Lidt spansk charterferie stemning kan man dog godt finde… AV_Masella_21Trampoli er blot én ud af hele tre parker i området…

AV_Masella_25Fra grønt til hvidt på få kilometer…

AV_Masella_37La Molina er spaniens ældste skiområde med rødder tilbage til 1909…

AV_La Monila_4Fantastisk udsigt udover Pyrenæerne – tak til La Molina og Masella!

La Molina logo ridersdk

Masella ridersdk

 

Alexander Vissing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.