SURFJa, man kan også surfe på Bornholm

Jens Peter Frederiksen4 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2017/10/IMG_7978-kopiera-1024x578.jpeg

Der er ikke mange der ved det – og når man siger dansk surf, tænker folk som regel på Jyllands vestkyst, men man kan altså også surfe på Bornholm. Vi har taget en kort snak med Dennie Hilding, der til dagligt ejer og driver Bornholm Surf Farm. BSF er et øko-hostel og camping som Dennie selv startede i 2013.

Hej Dennie, tak fordi du har taget dig tid til at snakke med os! Første spørgsmål, hvor længe har du surfet? og hvor længe har du surfet på Bornholm?

Jeg har surfet i over 20 år, i starten var det mest i ferierne, men nu surfer jeg så når det er en god bølgeprognose. Jeg har surfet i over 6 år på Bornholm og kan i dag sige at jeg kender til hver en sten, rev og bølge på øen. I starten var det en mærkelig følelse at altid surfe alene men med tiden har det kommet flere surfere til øen.

Hvad gør Bornholm til en god surfdestination?

Bornholm har sjov surf for der er surf til alle levels da der både findes beachbreaks, reefs, slabs og tunge pointbreaks. Surfet er størst og bedst i efteråret, vinteren og foråret.

 

Cold Hawaii er ultra hypet – hvorfor er der ikke flere der snakker om surf på Bornholm? 

Fordi Bornholm ligger i Østersøen og det findes visse begrænsninger med et lille hav, hvorimod Cold Hawaii ligger eksponeret mod et betydeligt større hav og mulighed for world class swells. Men når man surfet på Bornholm så bliver man overrasket over den høje bøglekvalitet.

 

Du åbnede surf farmen i 2013, er surf blevet mere populært på Bornholm siden da?

Jeg var den første surfede året rundt på Bornholm, her var mange wind- og kitesufers men ikke nogle surfers på øen. Efter to år alene i bølgerne er vi nu to der surfet året rundt. Det er sjov for i den seneste tid er der også kommet en del begyndere som startet med at surfe og der er superfedt! I sommerhalvåret er der også en del turistsurfere i vandet.

Tak for snakken!

På BSF findes flere aktiviteter såsom; surfskole, sup/surf-safari, snorkeltur ved huler og klipper. Man kan også leje SUP, surfboards og våddragte på farmen. Farmen har en bæredygtig og miljøvenlig profil og crewet bag er i en aktiv process på at altid forbedre sig på dette område.

Besøg deres hjemmeside for flere billeder og info www.bornholmsurffarm.com eller følg med på Facebook: www.facebook.com/BornholmSurfFarm

Alle fotos tilhører Dennie Hilding // Bornholm Surf Farm

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.