SKI & SNOWBOARDDM i Big Air afslutter en fantastisk uge

Redaktionen1 år siden2 min

DM i Big Air 2018 er i bogen og afslutter dermed en fantastisk uge. Se den komplette resultatliste samt billeder fra dagen her.

Tekst: Magnus Kirchheiner

I høj sol og med en masse forår i luften løb danmarksmesterskaberne gnidningsfrit igennem dagen. Lørdagen forvandlede sig hurtigt til et mindre stykke danmarkshistorie, da flere af deltagerne lavede tricks som vi aldrig før har set ved et DM.

 

Foto: Emil Brandt

Foto: Emil Brandt

 

Hop i alle størrelser

Big Air konkurrencen blev afviklet på tre forskellige hop: Et blå, et rødt og et sort – farverne som indikerer sværhedsgraden som vi kender fra pisterne, hvor den sorte som bekendt er den sværeste. Helt naturligt var det de yngste som hoppede mest på det blå hop, men ikke desto mindre på et sjældent højt niveau udvist af deltagerne fra kids-kategorien som er født i 2005 eller senere. Damerne udmærkede sig igen ved løfte og støtte hinanden, hvilket gejlede stemningen op og den gode stemning smittede hurtigt af på de resterende deltagere og i Main Parken generelt.

 

Foto: Emil Brandt

Foto: Emil Brandt

 

Rutinerede kræfter bag

Finalerne for juniorer og mænd på både ski og snowboard blev iscenesat med hjælp fra Carsten Wiegand-Hansen som shapede den store hop, mens DM-crewet løb op og ned af bakken for at salte in-run’et. Christoffer Hove råbte finalen i gang, imens medarrangøren Ruben Harbo stod sammen med dommerne for at sikre en sikker landing – en fordeling der afspejler det gode makkerpars mange års erfaring. Med det ny-shapet hop og en kanon blød landing var forholdene intet mindre end perfekte. I finalerne gik især skiløberne kæmpe stort og der blev flere gange forsøgte på doubles, og deres energi smittede hurtigt af på snowboarderne som også kastede sig ud i at spinne dobbelt.

 

Foto: Emil Brandt

Foto: Emil Brandt

 

En formidabel uge i sneen

Ugens konkurrencer og dagens præmieoverrækkelse foregik i solnedgang på Lodgen nederst på Hafjell-bjerget og de mange røde ansigter sendte store smil og klapsalver afsted mod præmiepodiet ved de mange udnævnelser. Der herskede ingen tvivl om, at de mange deltagere var udmattede ovenpå en formidabel uge i sneen, men der blev alligevel set frem til den store afslutningsfest senere på aftenen.

Her til sidst kan I se den komplette resultatliste.

 

RESULTATER

Kids snowboard drenge:

 1. Marcus Völcke
 2. Kalle Mollerup
 3. Viggo Andreassen

Kids ski drenge:

 1. Mads Kondrup
 2. Arthur Mandrupsen
 3. Christian Vadsholt

Kids ski piger:

 1. Maria Andreassen

Damer snowboard:

 1. Annika Bornebusch
 2. Asta Fink-Jensen
 3. Nanna Lennert

Damer ski:

 1. Maya Casier
 2. Amanda Jacobsen
 3. Ellen Damsgaard

Junior snowboard piger:

 1. Bella Nielsen

Junior ski piger:

 1. Nivi Sache

Junior snowboard drenge:

 1. Anton Mollerup
 2. Osmo Mikkola
 3. Kunuunnguaq Davidsen

Junior ski drenge:

 1. Oliver Sørensen
 2. Markus Haakon Boa
 3. Gorm Garth Grüner

Mænd snowboard:

 1. Jonas Strømsted
 2. Tor Rabøl Andersen
 3. Niclas Swartz

Mænd ski:

 1. William Roer Madsen
 2. Andreas Roer Madsen
 3. Rasmus Brejl

 

Download den samlede resultatliste lige HER.

 

Læs vores andre artikler fra dette års DM

 

Redaktionen

Xlife Media
C/O Republikken
Vesterbrogade 26
1620 København V
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout