SKI & SNOWBOARDInterview: Elitecenteret tilbyder nyt talenthold til alle ambitiøse riders

Alexander Vissing3 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2018/04/elitecenter_talenthold_ridersdk-3.jpg

Sidste sommer fik Danmark atter et landshold for freestyleski, freeride og snowboard. Nu tager Elitecenteret endnu et initiativ og tilbyder et åbent talenthold med en erfaren herre som holdleder.

Ikke siden 2007 har Danmarks haft et landshold inden for freestyle ski og snowboard. Efter 10 års pause indførte Elitecenteret sidste sommer atter et landshold samt talenthold. Nu har endnu et initiativ set dagens lys – det åbne talenthold.

Som holdleder er det den efterhånden erfarne Frederik Højgaard der kommer til at stå i spidsen. Han kommer med bred erfaring fra egen skikarrierer, som underviser og træner samt igennem filmprojekter som One&More. Vi tog derfor fat i Frederik for at høre nærmere om det nye initiativ.

 

Den nye holdleder under dette års DM i Freestyle i Norske Hafjell // Foto: Emil Brandt

 

Riders.dk: Vi har allerede et Landshold i Freestyle og Freeride, hvorfor nu et åbent talenthold?
Frederik Højgaard: Vi var nød til at lave et program og et tilbud for atleter som endnu ikke er på et World-cup niveau, men stadig er interesseret i at dyrke sporten kompetitivt og brænder for at udvikle sig. Talentholdet er et hold for talenter der ønsker at drive sporten til noget mere end det normale, man kan vel se det som et slags ungdomslandshold.

Hvad har motivationen bag at skabe talentholdet været?
Det er et mål om at skabe et stærkere elitefundament i dansk freestyleski, freeride og snowboard. I virkeligheden er det en ambition om at skabe nogle initiativer og et program for folk der kører konkurrencer, eller som ønsker at udvikle sig i den retning, og sørge for at de ikke føler sig alene i rejsen mod hvad end for et mål de har.

 

Det nye talenthold håber at tiltrække mange riders som ønsker at drive sporten til noget mere end det normale // Foto: Emil Brandt

 

Hvordan kom du med som holdleder?
Jeg kom med fordi jeg tilbød Elitecenteret at stille en masse tid til rådighed, jeg havde tårnhøje ambitioner og så har jeg konkrete planer for hvordan vi kan føre dem ud i livet. Der er en masse udfordringer hvis Danmark skal gøre sig internationalt anerkendt på konkurrencescenen og det er nok ikke næste OL vi kommer til at se en masse danske atleter, men jeg vil hellere end gerne være med til at tage de første spadestik mod en forhåbentlig bedre fremtid hvor atleter føler de har en stærkere rygrad i form af Elitecenteret.

Hvad er din motivation for at være holdleder?
Jeg selv personligt savnede et tilbud da jeg var ung atlet. Jeg syntes der manglede en opmærksomhed fra forbundets side. Jeg tror det kan hjælpe atleter til langt højere niveauer hvis de har en holdleder der hjælper dem med sæsonplaner, målsætningsplaner og generelle værktøjer til at dyrke sporten på eliteniveau. Det er et lille mirakel når en atlet som Thomas Trads når så langt karrieren som han gjorde, uden nogen som helst støtte eller sparring fra Danmark. Jeg ønsker at der skal findes de tilbud i Danmark også, ligeså vel som der gør i Norge, Sverige, Holland og England osv. osv.

 

Frederik savnene selv et lignende initiativ da han var yngre – nu vil han give tilbage // Foto: Emil Brandt

 

Hvilken indflydelse vil talentholdet komme til at have på det nuværende Landshold? Vil den være negativ rent ressourcemæssigt?
Nej, det vil den ikke. Landsholdsatleterne gør sig berettiget til støtte uafhængigt af talentholdet. Vi har til gengæld ambitioner om at finde ekstern støtte og sponsorater til talentholdet, for at kunne højne kvaliteten i form af større træner team, for at kunne tilbyde flere ture og selvfølgelig også dække flere udgifter generelt.

Kan du løfte sløret for nogle af de initiativer der vil være for medlemmer af talentholdet?
Til sommer kommer den første danske talentsamling. Vi skal mødes på Oure efterskole som danner de perfekte rammer for elitesport. Hvis man ikke har et dissideret bjerg med sne, så har Oure nogenlunde det næstbedste. Så kommer vi til at drage til et par forskellige konkurrencer over vinteren som hold, blandt andet et stop en den Svenske Slopestyle Tour, for også at udvikle os som et team. Udover det vil hver atlet jo have forskellige målsætninger og derfor vil der også være forskellige konkurrencer de skal til, men det er noget jeg sparre med hver enkel atlet om.

 

Vi glæder os til at se en masse unge riders på talentholdet // Foto: Emil Brandt

 

Slutteligt, hvem skal og hvorfor skal man signe op til talentholdet?

Det skal man hvis man ønsker at indgå på et team fokusset er at udvikle sig og træne konkurrence sport. Det betyder intet om man er 14 eller 24, det handler om ens egen-engagement og om hvorvidt man ønsker at drive sporten til noget mere end det sædvanlige. Man kan sende en mail til freestylekraftcenter@gmail.com, hvis man er en atlet der ønsker at dyrke sporten på et konkurrence plan, er medlem af en skiklub og måske har prøvet et par konkurrencer inden.

 

Vi siger tak for tiden og glæder os til at følge alle de mange nye talenter.

 

Alexander Vissing

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.