SKI & SNOWBOARDNavneskift i det danske ski- og snowboardmiljø

Trine Størup11 måneder siden1 min

I tirsdags skete der en udvikling i det danske ski- og snowboardmiljø. Et kraftcenter under Danmarks Skiforbund valgte at tage et navneskift, så deres ideologi og initiativer går hånd-i-hånd. DFC, som kraftcenteret nu hedder, varetager talentudvikling, topatleter på eliteplan, samarbejde med danske skiklubber og arrangementer for derved at udvikle freestyleski og snowboard i Danmark.

Som i ethvert andet sportsmiljø, kan man finde frivillige ildsjæle som bruger deres tid og energi på at højne udviklingen og fællesskabet. Dette har vi også i vores miljø, nemlig Elitecenteret for Freestyle- og Freeride, som har skiftet navn til; Dansk Freestyle- og Freeridecenter, forkortet DFC.

DFC cover2
DFCs nye logo


Ny bestyrelse

Forinden navneskiftet blev en ny bestyrelse valgt, hvor tre af de forhenværende medlemmer blev genvalgt, hvor Marie-Louise Andreassen fortsætter som formand, Anna Mollerup og Lasse Svendsen er ligeledes er genvalgt. Kasper Lahn Mathisen trådte ud af bestyrelsen, hvor Riders.dk egen Alexander Vissing er blevet valgt ind som nyt medlem.

DFC bestyrelse
Bestyrelsen i DFC


For at kende størrelsen på DFC og betydningen kraftcentret har, har vi kontaktet formanden Marie-Louise, for et par uddybende spørgsmål herunder;

Riders.dk: Hvad er idéen bag navneskiftet?​ ​

Marie-Louise: Det er, at vi som kraftcenter under Danmarks Skiforbund gerne vil signalere at vi udover at varetage eliten indenfor Freestyle ski og snowboard samt eliten indenfor Freeride ski og Snowboard også understøtter ski- og snowboardklubberne i breddearbejdet.

Hvad kommer navneskiftet til at betyde?

Navneskiftet kommer som sådan ikke til at betyde noget i praksis. DFC har haft fokus på både varetagelse af elitedelen i sporten og i understøttelse af klubbernes breddearbejde. Nu signaleres det blot ligeledes i navnet.

Vi vil gerne sende et kraftigt budskab ud om, at alle der har lyst til at bidrage til arbejdet i kraftcenteret, DFC, endelig gerne må kontakte os. Både i forhold til igangværende aktiviteter men også med nye idéer og input.

Marie-Louise Andreassen, formand i DFC


Hvad er DFC og hvilket størrelse har det?

​Det er et kraftcenter under Danmarks Skiforbund, hvor alle ski- og snowboardklubber under Danmarks Skiforbund kan melde sig ind. Bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling af medlemsklubberne. Bestyrelsen arbejder frivilligt og har pt. én ansat som varetager rollen som talent- og landsholdansvarlig. Der nedsættes løbende arbejdsgrupper under bestyrelsen, som alle i princippet kan melde sig til. Arbejdsgrupperne baseres ligeledes på frivilligt arbejde.

Hvad er jeres planer for fremtiden? Er der nogle initiativer/aktiviteter i vil have særligt fokus på?

​Lige nu har vi fokus på, at få freestyle og freeride miljøet til at vokse i Danmark og til at få så mange som mulige riders ind i klubberne. Vi er optaget af, at vi sikrer fødekanalen til eliten, ved at støtte op om breddearbejdet i klubberne. Det betyder, at  vi i fremtiden, blandt andet har fokus på kommunikationen af vores aktiviteter, fokus på at få kommunikeret endnu tydeligere ud, hvad DFC er, og fokus på at få aktiveret endnu flere frivillige til vores arbejdsgrupper.

​Vi har fokus på at skabe et setup omkring talent- og landshold, således at vi bedst muligt kan støtte op om vores talenter. Vi har også fokus på at få uddannet fremtidige trænere, som kan bruges i klubberne.

Vi glæder os til at følge udviklingen og håber at i, læsere, vil det samme. 


Trine Størup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
C/O Republikken
Vesterbrogade 26
1620 København V
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.