SKI & SNOWBOARDPå pre-season i Åre

Jens Peter Frederiksen2 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2018/12/DSC_0142-1024x646.jpg

Tjena allihopa! Riders.dk har besøgt Åre i åbningsweekenden til sæsonnen 2018-19. Skiområdet åbnede fredag den 7. december, vi var på pletten de to følgende dage, for at teste forholdene højt mod nord.

Hvis det komme som en overraskelse for nogen, er der ikke mange timers dagslys at arbejde heroppe, og med overskyet vejr, eller snevejr føles det lidt som om det aldrig rigtigt bliver dag, hvilket dog også giver en meget hyggelig vinterstemning.

DSC 0029
Udsigt over Åre by
Efter dagslyset forsvinder, tændes der lys i forskellige farver


Åre, som er blandt de største af de skandinaviske skiområder, har her i pre-sæsonnen indtil videre kun åbnet en enkel lift. VM8 står klar til at fragte de lokale, så vel som de få turister der har lagt vejen forbi, halvt op ad bjerget. Herfra er der et par åbne pister. Vejret og det manglende snefald tillader desværre ikke, at der bliver åbnet op for mere.

DSC 0019
Fabian (måske svenskere generelt) er ret ligeglade med at landingen er helt flad, her måles på airtime
DSC 0032 2
På vej ned af en af de få åbne pister


Det er dog vigtigt i især et sted som Åre, der ikke altid har vejret på sin side, at se muligheder fremfor begræsninger. Riders.dks lokale buddy, Fabian Omne fortæller os  at #opportunisticskiing er vejen frem, vi er solgt. Der er massere af sjovt skiløb i Åre her i starten af sæsonen, selvom det er mørkt og der kun er et par enkelte pister åbne.

DSC 0052
Der pumpes sne ud af snekanonerne i stor stil som forberedelse til juleferien
DSC 0026
Hvis det ligner et puddersving, er det så et puddersving?
DSC 0132
Fabian  flyver rundt under en endnu ikke åben lift efter solnedgang 

Åre er senere på sæsonnen vært for VM i styrtløb, stor slamon, Super-G med mere og forberedelserne er allerede i gang. I bunden af banen har nogle lokalet bygget et lille hop da parken ikke er åbnet endnu.

DSC 0114
Edvin Olsson med et steezy mute grab
DSC 0108
Fabian Omne smider en kæmpe flat 5’er 

DSC 0005
Checker ud af det super hyggelig Hotell Fjällgården, der selvom de ikke rigtigt var åbnet endnu, gerne ville have Riders.dk boende, tack snälla

Tak til Åre fordi vi måtte komme på besøg

Læs mere om Åre

Læs mere om Hotell Fjällgården

are logotyp2012 red 1012

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.