SKI & SNOWBOARDInsider tips til Skicircus !

Marie Tvarnø3 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2018/03/FreerideDM2018_TroelsIversen-7.jpg

Det kan næppe være gået nogens næse forbi, at Freeride DM for tredje gang afholdes i Fieberbrunn, der ligger i Skicircus. Efter utallige besøg har vi udarbejdet denne guide til dig, der gerne vil hænge ud de rigtige steder og køre off-piste, der hvor det er fedest!

 

Vi har allieret os med Victoria Jensen, der sidste år var på sæson i området, og som har givet os insider tips, så alle kan finde de bedste ruter ned over bjerget i området og selvfølgelig også de bedste barer ! Området dækker over Saalbach, Hinterglemm, Leogang og Fieberbrunn og med 270km pister, 70 lifte og utallige barer kan det hurtigt blive lidt uoverskueligt, hvor man mon skal starte !

 

Off-piste

Generelt er hele Fieberbrunn et freeride-mekka, hvor også Freeride World Touren kigger forbi, hvorfor off-piste generelt er optimalt her. Fra toppen af Henne, hvor stoleliften Hochhörndl går op, går en skirute helt til bunden af pisterne F34 og F35, som dem der har været på sæson i området varmt anbefaler ! Ved toppen af stoleliften Hochhördndl kan man også køre bag om bjerget og komme om til området, hvor Freeride World Touren har været afholdt, og hvor man også kan komme om til bjergsiden, hvor Freeride DM 2018 blev afholdt. Turen om bag bjerget er forholdvis lige til og åbner op for mange forskellige muligheder!

Er du til en tur i skoven kan turen ned gennem skoven fra toppen af Schattberg ned til Saalbach også anbefales – men vær opmærksom på, at snemængden skal være forholdsvist stor før denne tur er sjov ! Det samme gælder turen under Tirol S på turen fra Saalbach mod Fieberbrunn !

 

Efter nogle lidt sketchy forhold ændrede vejret sig, og freeride forholdene i Fieberbrunn var ikke til at klage over til Freeride DM 2018 // Foto: Troels Iversen

 

Pisten

Er du mere til at køre på pisterne, men uden for mange mennesker omkring dig, siger vores insider-guide fra Fieberbrunn, at især pisterne Ederabfahrt (nr. 51), Speileck (Nr. 19 og 20) samt Seekar (Nr. 16), ofte nærmest er uberørte ! Alle er normale pister, der bliver præpareret, men som sjældent bliver benyttet !

 

En af de lidt anderledes ting ved Fieberbrunn er bl.a. disse gondoler, der altid kører fire og fire

 

Parken

Vil du hænge med de garvede parkrotter, skal du rykke til Hinterglemm, hvor snowpark U-bahn ligger. Parkens åbningstider er fra 8.30-21.30 mandag til lørdag, så muligheden for at øve tricks dagen lang er stor her. Og hænger du ud her hele aftenen siger rygterne, at det kan være sjovt og knap så tyroler agtigt at joine alle hollænderne på Schwarzacher til en (dyr) øl.

 

Sørg altid for at filme dine vilde tricks, så du kan se dem efterfølgende ! // Foto: Troels Iversen

 

Afterski

Er du til ægte afterski i tyrolerstil, starter du på Berger Alm, hvor du kan give den gas til deres happy hour fra kl 15.30. Når timen er slut, rykker du videre til Hinterhaag, der nok er Saalbach mest kendte afterski-sted. Her er feststemningen nærmest garanteret hver dag – og det er selvfølgelig med live-schlager-musik og flügel ! Klarer du den videre ned ad bjerget her fra kan lidt mad anbefales !

En billig men god aftensmad kan du få dig på Bobbys pub, hvor både deres burgere og øl er gode ! Hvis balancen stadig er til det, kan du tage dig et spil bowling eller billard med vennerne – men sørg lige for ikke at ramme nogen med både pile og kugler!

Er du stadig ikke gået kold, skal du videre på Underbar, der ligger i centrum af Saalbach. Stedet er ejet af to svenske gutter, der elsker både off-piste og en rigtig god fest. Efter bare et enkelt besøg kan jeg hurtigt konstatere, at stedet nærmest er fyldt med folk fra Skandinavien, og så er live-musikken helt i top !

Afterski i Østrig bliver kun bedre med DJ Ötzi på anlægget ! // Foto: Hinterhag.at

saalbach bb mit rgb

Marie Tvarnø

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.