SURFAnmeldelse PRIBOI – Surfing Rusia

Jens Peter Frederiksen2 år siden1 min

Riders.dk  var med, da Grand Teatret inviterede indenfor til surf på det store lærred, hvor vi kunne læne os tilbage i mørket og nyde synet af bølger i Rusland, da de viste surffilmen PRIBOI – Surfing Rusia.

Skrevet af Sofie Kyed

surfing russia paramushir ©taniaelisarieva 2017 174459 — копия 1

Det må være de fleste surferes drøm at finde et ukendt og tomt surf-spot et sted i verden. Derfor fangede det nok manges interesse og pirrede nysgerrigheden, da ’PRIBOI – Surfing Rusia’, kom på Grand Teatrets plakater.

Og det var da også en film, der viste nogle utroligt smukke uberørte bølger, der rullede for foden af snebeklædte bjerge i det nordlige Rusland og under varmere himmelstrøg ved Krim Halvøen, hvor Sortehavet sendte bølger ind mod kysten. Gennem filmen kom vi hele vejen rundt om det store land mod Øst. Men det var især de kolde områder,

Filmen var bygget op efter forskellige spots rundt omkring i Rusland, og de fleste afsnit følger to venners oplevelser ved forskellige spots. Men der kommer også andre personer ind i enkelte kapitler. 

DSC3320 1

Billederne viste ofte forladte faldefærdige bygninger, eller der blev surfet mellem strandede rustne skibe. Det var spændende at se billeder fra ellers ukendte områder af det kæmpe store land. Og man kunne umuligt holde tankerne fra Ruslands blodige historie. Det kunne have været spændende, hvis filmen havde foldet historien lidt mere ud. Nogle gange nævnte de to hovedpersoner en barndom i Sovjetunionen, men man fik aldrig helt et indtryk af, hvordan livet har været der.

I det hele taget var handlingen en smule svær at gennemskue, og det blev ikke lettere af, at der var nogle forvirrende grammatiske fejl i underteksterne.

surfing russia paramushir ©taniaelisarieva 2017 171811 — копия

Og så virkede det til at skifte lidt mellem, om det var en dokumentarfilm eller en spillefilm i de forskellige kapitler, hvilket også virkede forvirrende.  

Men det var nogle utroligt flotte billeder af et om end koldt utroligt eksotisk og ukendt surf-land. Så hvis man lod være med at fokusere på historien, kunne man nyde billeder af flotte bølger og drømme sig væk til endnu koldere forhold end Cold Hawaii.

NIK 0702 — копия

Alt i alt var det en film, der havde virkelig stort potentiale for at blive en episk surffilm med en spændende historie og uberørte bølger. Billedmæssigt var det også en stor oplevelse, men handlingsmæssigt sidder man lidt forvirret tilbage.

DSC4571 1

Riders.dk giver filmen 2,5 stjerner ud af 5.

Du kan se traileren her

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.