SKI & SNOWBOARDDen kommende danske ski- og snowboardfilm runder af i eksotiske omgivelser

Alexander Vissing3 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2019/09/Ferda_Chile-05859.jpg

Efter en god lang vinter og en sommertur til den sydlige halvkugles vinter, er de sidste optagelser til den kommende danske ski- og snowboardfilm i hus.

I slutningen af Juli gik turen til Chile for at skyde en eksotiske backcountry-part til den kommende danske skifilm. Foruden bagmændene, Mikkel Hjort-Pedersen og Jakob Ebskamp, bestod turens crew af flere gode venner; Den flip-glade Simon Storgaard, der har været med på samtlige ture, ekstrafotografen og energibomben Anton Lisner, samt den alsidige Jakob Ahlers der var tilbage efter sine knæskader.

 

 

Mangel på sne skabte kreativitet

Turen startede i bjergområdet Valle Nevado, der ligger et par timer øst for hovedstaden Santiago de Chile. Her var der desværre en grotesk mangel på sne, og efter nogle seriøse ridser i skiene, måtte drengene indse, at de her ikke ville få de dybe puddersving og faceshots, som de havde drømt om. I stedet blev der gået kreativt til værks, og arbejdet hårdt for at bygge forskellige features, der kunne give mulighed for gode optagelser. God samarbejdsvilje fra bjergets værter gjorde, at dette kunne slutte fornemt med sunset-shoot i flotte rammer.

 

 

En tidlig skade til Anton Lisner og vejret gav dog deres udfordringer. Den store snemangel var desværre ikke kun lokal, og på baggrund af den ringeste vintersæson i 10 år, førte det desværre også til en aflysning af planen om en privat catskiing-session.

 

En plan B blev derfor udarbejdet; drengene pakkede den røde pickup-truck og kørte otte timer sydpå med retning mod det aktive vulkanområde Nevados De Chillán hvor snefaldet havde været betydeligt mere gavmildt. Vulkanlandskabet var betydeligt anderledes end det traditionelle Alpelandskab som europæere ofte oplever, og stedet var meget indbydende med tree-runs, store linjer og naturlige hits.

 

 

Endnu engang udfordrede vejret desværre den ambitiøse puddermission. Med tre dages plusgrader, regn og kraftig blæst, blev en del af gruppens planer umuliggjort, så der endnu engang måtte tænkes i andre løsninger. Kreativitet og tilpasning til forholdet er en del af gamet, og gruppen formåede stadig at køre linjer, droppe klipper og ramme et par af landskabets naturlige hits

Turen blev afsluttet med en lækker turistdag i Santiago, og wrap på optagelserne blev fejret med en skål om aftenen med nogle lokale chilenske freestylevenner.

 

 

Tilbage er blot tiden i klipperummet

Mikkel og Jakob er rigtig stolte af resultatet fra deres første år med selv at lave ski- og snowboardfilm. Arbejdet med klipningen er i fuld gang, og de glæder sig til at vise det frem for alle til efteråret. Den officielle premiere er den 2. november i København – mere info følger snarest med Facebook-event og detaljer.

Slutteligt skyder drengene en tak ud til deres sponsorer:
One Open Sky, Recompli v. Ralph Bengtsson & Per Mejer, Riders.dk, Skatepro, LAAX, Trysil, Ringkollen Parken, Valle Nevado, Nevados de Chillán, DFDS og Sunweb.

 

Læs mere om filmprojektet her: En ny dansk skifilm er i støbeskeen

Læs mere om deres urban shoot i Helsinki her: Ny dansk skifilm lægger hårdt ud i Finland

Læs mere om turen til LAAX her: Ny dansk skifilm fortsætter succesen i LAAX

Læs mere om optagelserne i Norge her: På filmshoot i Norge med den kommende danske skifilm

Alexander Vissing

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.