SKI & SNOWBOARDHer kan du stadig stå på sommerski i Norge

Jens Peter Frederiksen1 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/08/photo-1280x766.jpg

Har du været på sommerski i år? Sommerferien er måske overstået for de fleste, men det stadig muligt at komme en tur på sommerski i Norge. Rekordstore snemængder og udeblivende sommertemperaturer har dannet de perfekte rammer for Norges sommmerskisæson i år. Sæsonen i år er faktisk en af de bedste i mange år.

Som dansk statsborger er der (for nu) fri indrejse til Norge. Du kan derfor blot pakke bilen, eller hoppe på flyveren og få et par dage på ski i vores naboland mod nord. Mere præcist er det disse to områder der holder åbent:

 

Folgefonna
Riders.dk redaktionen har flere gange besøgt Folgefonna gletsjeren og har været lige begejstrede hver gang.  FONNA skicenteret ligger i Folgefonna nationalparken syd for Bergen, det tager cirka 13 timer at køre dertil fra København. I år havde de hele 11 meter sne, da de åbnede tilbage i maj. FONNA holder åbent august ud (hver dag fra 09-16). Parken lukkede desværre i går, den 10. august, men du kan få styr på alpinsvingene inden vinteren banker på døren.  Husk at læs op på FONNAs covid-19 tiltag HER.

 

Billede fra redaktionens tur til FONNA i 2014 // Foto: Jens Peter Frederiksen

 

Galdhøpiggen
Galdhøpiggen sommerskicenter ligger ved Norges højstebjerg (Galdhøpiggen 2.469m), nordøst for Bergen, det tager cirka 12 timer at køre i bil fra København. Sommerskicenteret lukkede kort ned den 20. juli, men har pr. 1. august åbent op igen og liften kører nu indtil d. 1 november.  Dem der har fulgt med i de norske vejrrapporter ved at juli har været særdeles kold i Norge. Det gælder også på Galdhøpiggen hvor gennemsnitstemperaturen har været sølle 1,3 grader, hvilket har fået skicenteret til at meddele at dette efterår sandsynligvis bliver det bedste efterår på Galdhøpiggen i mange år. Juvass parken lukkede allerede i starten af juli. Området holder åbent hver dag fra 09-15, efter 15. august skal du have enten pigdæk eller kæder med for at køre op til glestjeren.  Læs om Galdhøpiggens bookingregler HER. 

 


Webcam screendump fra Galdhøpiggen i dag d. 11. august 2020. 

 

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.