SURFInternational sportsdomstol afgør hvilket forbund SUP hører under

Jens Peter Frederiksen9 måneder siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/08/Casper-Steinfath-Strokes-2015_1-e1598013394456-1280x830.jpg

Dansk Surf & Rafting Forbund oplyser at CAS (Court of Arbitration for Sport), der er den international sportsdomstol har fældet dom i sagen om hvilket forbund SUP (Stand Up Paddle) officielt hører under. 

 

I omkring fire år har der været uenigheder om hvorvidt SUP hørte under International Canoe Federation (ICF) eller International Surfing Association (ISA), hvor sidstnævnte er Dansk Surf & Rafting Forbunds moderorganisation. Striden drejer sig om hvem der har rettighederne til at organisere og repræsentere SUP inden for den Olympiske bevægelse. CAS har afgjort at SUP hører under ISA.

 

Hos Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) er man glade for beslutningen, da det giver mulighed for at ISA sammen med nationalforbund, som DSRF, at forfølge ambitionerne og mulighederne for at få optaget SUP i store internationale sportevents i IOC regi. Her vil det ultimative mål selvfølgelig være at få SUP introduceret som en del af det olympiske program. Hvis det lykkedes, bliver det tidligst til legene i Paris i 2024 eller i Los Angeles i 2028.

 

DSRF pointerer yderligere at vi i Danmark har et verdenklasseniveau både hos etablerede og yngre SUP atleter og forbundet ser frem til at i nær fremtid at kunne sende DSRF atleter til store sportsbegivenheder, ud over EM og VM.

 

Kilde: CAS afgør: Stand Up Paddle (SUP) hører til under surf forbundet

 

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.