KITESURFSUPSURFWINDSURFVind i sejlene hos Amarkaske surfere

Jens Peter Frederiksen1 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/08/002-1280x853.jpg

De to venner, Ole og Rasmus, startede for en håndfuld år tilbage Copenhagen Surf School. Riders.dk har flere gange taget snakket med dem om deres surfskole, som de har placeret i hjertet af Amager Strandpark. Ole og Rasmus har haft en nok at se til, siden Riders.dk sidst snakkede med dem. Læs selv med herunder:

 

 

Riders.dk: Hej Ole og Rasmus. Sidst vi snakkede sammen, for et par år siden, fortalte I at jeres drøm var at skabe et større og bredere surfcommunity i København (og resten af Danmark)Det er to år siden. Hvordan er det gået med det?

Ole og Rasmus: Hej Riders!

Dejligt at høre fra jer! Det er jo alt for længe siden sidst! 🙂
Vi har for alvor fået vind i sejlene på Copenhagen Surf School og vi kan virkelig mærke at interessen for windsurfing og SUP stiger år for år. Vores drøm har altid været at skabe et varmt og inkluderende fælleskab med windsurfing som omdrejningspunkt. Det begynder vi at lykkedes med her i København og det er bare vildt fedt.

I år har vi samtidig taget et kvantespring, da den gamle Surfmobil er blevet pensioneret og skiftet ud med en fast lokation i Amager Strandpark ved strandstation 3. Vi overtog nøglerne til vores lille bunker i marts måned. Vi greb boremaskinen i den ene hånd og fugeskeen i den anden og efter nogle lange nætter fik vi bygget Copenhagen Surf School 2.0. I dag har vi en lille surf shack, hvor man udover at lære at surfe også kan nyde solen til sød musik, eksotiske drinks, kolde specialøl fra fyn og Kona beers direkte fra Hawaii.

 


Foto: Sonia Ziegler

 

 

Den danske sommer i år må man jo sige har været plaget af COVID-19, flere danskere har holdt ferie hjemme. Er det noget I har kunne mærke på på surfskolen? 

Der er ingen tvivl om at Corona-krisen har lagt store dele af landet ned og en masse danskere har måtte aflyse deres sommerferieplaner. Dog har krisen haft især en positiv følgevirkning, nemlig at vi alle er blevet tvunget til at blive hjemme og derfor har genopdaget hvor fantastisk et land vi lever i og hvor mange spændende ting man kan opleve herhjemme uden at skulle boarde et fly. For os personligt har det betydet at vi i højere grad har fået udforsket de danske farvande og fundet flere nye freestyle spots som vi aldrig havde prøvet af før. På surfskolen har vi måtte lægge vores ”danglish” midlertidigt på hylden da vi ikke har haft turister med på kurserne men tilgengæld har vi haft mange flere københavnere og dansker med ude på vandet hvilket har været enormt fedt! 🙂

 

 

SUP er de sidste par år blevet mere og mere populært, er det noget I har mærket til også? Er SUP en dille eller vil det blive hængende?

SUP er simpelthen eksploderet over de seneste par år, og vi er overbeviste om at SUP er kommet for at blive. Det er en fantastisk vandsport som læres lynhurtigt og alle kan være med, desuden er det, det tætteste du kommer på at gå på vandet. Vi kan helt klart mærke at Københavnerne tager SUP sporten til sig, og især nu hvor de oppustelige boards vinder frem. Hvis du mangler inspiration til fede steder at SUP surfe i byen, så se vores 3 yndlingsspots her: www.copenhagensurfschool.dk/paddleboarding-i-kobenhavn

 


Foto: Sonia Ziegler

 

 

Hvordan ser fremtiden ud? Både kort og langsigtet? Har i planer for efteråret? 

Vi ser lyst på fremtiden! Windsurfing og SUP har aldrig været nemmere og mere tilgængeligt end det er i dag og vi glæder os hver dag over de mange nye surfere som kaster sig ud i bølgerne – både her på surfskolen men også i resten af Danmark. På den korte bane skal Rasmus og jeg lige blive færdige med vores uddannelser, Rasmus skal skrive speciale her til efteråret og jeg når vinteren kommer. Herefter er planen at gå fuld tid på surfskolen i 2021 og se hvor vidt vi kan drive det. Windsurfing er og bliver vores livs passion og vi stopper ikke med at undervise før alle har prøvet følelsen af at flyve henover vandet i høj fart kun med vindens kræfter.

 

 

Hvordan kommer man i gang og hvad koster det? 

Surf sæsonen starter d. 1 maj og slutter d. 1 oktober. Hvis du vil med os ud og surfe kan du booke dit surfkursus på vores hjemmeside www.copenhagensurfschool.dk. Det koster 595 kr. for et 3-timers windsurf kursus og 2.380 for et 5-turs windsurf forløb – med 5-turs forløbet bliver du en komplet windsurfer. Vores SUP kurser koster 295 kr. for et 1,5 timers kursus og du kan leje et SUP board for 145 kr. i timen. Derudover laver vi også en masse fede teambuilding gruppe arrangementer. Hop ind på vores side og bliv inspireret!

 

 

Tak for svarede til Ole og Rasmus fra Copenhagen Surf School.

 

Du kan læse mere og følge dem her:

Facebook: www.facebook.com/CopenhagenSurfSchool

Instagram: instagram.com/copenhagensurfschool

Website: www.copenhagensurfschool.dk

 

 

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.