https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/10/ENGELBERG_TITLIS_Logo_v2_120px.png
Destinations Guide

Engelberg

Her får du den ultimative guide til et af verdens bedste freeride områder. Riders Destination Guide giver dig fif til overnatning, shopping og selvfølgelig hvor du finder det bedste freeride skiløb.

Legendarisk freeride

Engelberg er et legendarisk freeride skiområde. Samtidigt er det et et af de nemmeste at nå fra Danmark – og er perfekt til en forlænget weekend med pudder og freeride. Så hvad kan man præcist nå på tre dage i Engelberg? Riders.dk har undersøgt sagen.

Engelberg er ikke alene et mekka for freeriding med nemt tilgængelig offpiste, en masse profilerede skiere og snowboardere (primært fra Sverige) og legendariske nedfarter. Det er også en magnet for sne. Hvis du løbende tjekker vejrudsigter for alperne, skal du forsøge at tilføje Engelberg til din liste af skiområder. De får næsten altid lidt mere sne end andre snesikre områder.

https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/10/deep_pow.jpg

Covid-19 Information

Hold dig opdateret med den seneste Covid-19 information direkte fra Engelberg.

Facts om Engelberg skiområde

 • Sæson – Fra oktober til maj
 • 90km fra lufthavnen i Zürich (ca. en time i tog)
 • I 1912 åbnede den berømte Titlis lift
 • 24 skilifte
 • 82 km piste
 • Faldhøjed fra top til bund: 2000 meter
 • The Big Five – Klassiske offpiste nedfarter

Let tilgængeligt fra Danmark

Da det samtidigt er et let tilgængeligt fra Danmark. En tur i flyveren over i et tog og du er i Engelberg. Det er så nemt at du kan rejse torsdag efter arbejde og være hjemme igen sent søndag. Perfekt til en forlænget weekend, når vejrudsigten lover frisk sne og høj sol. Alternativt kan man selvfølgelig køre selv.

Engelberg er primært besøgt af seriøse skiløbere og afterski’en er derfor mere civiliseret end det man kender fra Østrig eller Frankrig. Det handler mere om erfaringsudveksling over en kold øl og lidt snacks. Tømmermænd skal ikke stå i vejen for en god skidag den efterfølgende dag.

Snow & Safety Days

Engelberg er ikke blinde for, at det er freeridemulighederne som tiltrækker deres klientel og de har derfor stor fokus på at hjælpe freeridere med at få den bedst mulige oplevelse. Flere gange i løbet af sæsonen afholder de ”Snow & Safety Days”, hvor en bjergguide underviser i lavinesikkerhed, offpiste teknik og god pudder.

2-dags introduction hvor dag 1 består af teori, og dag 2 består af touring/freeride.

Der er i alt 5 datoer og hver dato er åben for 2 x 8 personer.
Dato: 11-12 Jan / 18-19 Jan / 25-26 Jan / 1-2 Feb / 8-9 Feb
Hvis du har et gæstekort fra dit hotel er prisen kun CHF 89 (ca. 620 kr.).

https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/10/deep_pow_3.jpg

The Big 5

Engelbergs claim-to-fame er deres fem klassiske offpiste nedfarter, også kaldet ”The Big Five”. Det er hver især runs, som på egen hånd kunne gøre et skiområde berømt. Engelberg har fem af dem. De er kendetegnet ved at være lettilgængelige, utroligt brede og endnu længere. Så lange at du skal have sæsoner i benene for at kunne køre dem fra top til bund. Og selv der, vil lårene brænde i bunden!

 • Laub
 • Sulz (Kleine, mittel, Grosse)
 • Steinberg
 • Galtiberg
 • Steintäli

4 Anbefalinger

https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/10/Artwork-3.png
https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/10/Artwork-1.png
https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/10/Artwork-4.png
https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/10/Artwork-2.png
Offpist

Laub – en af The Big 5 og bestemt en af favoriterne med god heldning og åbne vider.

Afterski

Helt sikkert Ski Lodge. Det er stedet for både lokale og pudder hunde! Hyggelig atmosfære med et nordisk touch.

Hotel

Der findes mange gode steder at bo. Ski Lodge er for alle og er man til 4-stjerne så er Hotel Bellevue-Terminus et godt bud.

Mountain Guider

Bedste guider er helt sikkert Engelberg Mountain Guides. De tilbyder sikkerhedskurser, freeride og touring trips på alle niveauer.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.