SKIFSA i Tux Tux Hintertux

Redaktionen13 år siden1 min

FSA i Tux Tux Hintertux
 
“Indtil videre har det her jo bare väret én stor succes – vi naaede at se lidt ski, og man maa ryge i bussen”, hoeres det i FSA-bussen, da den triller ud af Berlins gader for at vende forlygterne mod Hintertux.
 
14 timer tidligere var der en del undren over afrejsetidspunktet kl.6 lördag morgen, men da Rejseleder Fugmann afslörede, at meningen med galskaben var, at turen skulle gaa over Berlin og Freestyle Berlin eventet aendredes skepsis til begejstring.
 
Freestyle Berlin er den tyske udgave af Freestyle.ch, og det blev en stor oplevelse at overveje et event af den størelse. Pros paa stribe diskede op med laekkerier inden for ski, snowboard, skateboard og motocross. Blandt deltagerne kan naevnes prominente navne som TJ Schiller, Jon Olsson og Jakob Wester.
 
Som ekstra bonus havde Fugmann arrangeret meet-up med drengene fra Oakley. De delte rundhaandede ud af autografer og stillede gladeligt op til photoshoots, saa nu er der flere jakker og en enkelt haand, der aldrig nogensinde skal vaskes igen.
 
Colby West kom forresten ogsaa forbi – bare lige for at sige “hej”!
 
Efter en vild Super Finale ramte bussen den tyske Autobahn, Danmark havde lige sikret sig billet til Sydafrika og stemningen var generelt praeget af glaede og forventning – Det tegnede allerede til at blive en god camp.
 
Soendag morgen moedes camp-deltagerne af perfekte forhold i parken. Helt ny sne, shapet park og blue bird. Hvad mere kan man oenske sig?! Det entusiastiske coach-team tager deres respektive hold under vingerne og rundt omkring bliver de foerste spins sat, rails clearet og folk varmer saa smaat op til at give den ordentlig gas resten af ugen.
 
Til aftenbriefing bliver de vise ord; “husk nu at bruge solcreme og at drikke rigeligt med vand, nu naar det er saa varmt” fremsagt af Onkel Fugmann – det har dog ikke vaeret rigtig relevant siden.
 
Siden mandag har der vaeret decideret dumb i Tux, med en lukket gletcher til foelge. Ukuelige Fugmann giver dog ikke uden videre op, saa i denne ellers lidt haabloese situation bliver en halv pist i loebet af faa minutter inddraget, og en ny disciplin i FSA-regi er blevet indfoert; kunsten at bygge en kicker. Arbejdsmand Fugmann griber skovlen, leder og fordeler og deler gavmildt ud af sin enorme erfaring udi kickerbygningens fornemme kunst.
 
En boks er der ogsaa blevet fremskaffet, saa trods vejrgudernes legen kispus, spildes tiden absolut ikke. Tvaertimod, giver alle fuld gas, og faar det bedste ud af situationen, men trods godt humoer og positiv indstilling, lurer frustrationen under overfladen.
 
Onsdag stiger haabet dog efterhaanden som gondolen naermer sig toppen. Stormen har lagt sig, sneen er stilnet af og der kan skimtes lidt blaa himmel hist og her. Da mellemstationen naas, viser det sig, at alle boenner til de hoejere magter er blevet hoert – bjerget er nu aabent!
 
Sjaelden har Erfarne Fugmann oplevet noget lignende saa tidligt paa saesonen. Paa bare to dage er Tux gaaet fra at vaere et groent efteraarslandskab til at vaere et aegte Winter Wonderland. Foerst paa formiddagen bliver der shreddet powder til den store guldmedalje – i uge 41(!) – og efter en velfortjent frokost, drager campen i samlet flok op i parken, hvor backflip-udoevere nu udgoer flertallet, og hvor ogsaa mange andre svedige trix saettes i loebet af eftermiddagen. Bl.a. fik HJ rystet Dennis H. godt og grundigt med en misty 6’er af up-boksen – der steppes op og saesonen tegner til endnu engang at overgaa tidligere aar paa den danske freestyle-scene.
 
Off-piste programmet har blandt andet budt paa ufatteligt nervepirrende bordtennis- og pokerturneringer, hvor Taber Fugmann er blevet slaaet ud i indledende runder af unge, friske talenter. Dog imponerer Bo Guntoft og Bodega Fugmann i glimt ved poolbordet, hvilket efter forlydende ikke skyldes held, men derimod livserfaring. Den lader vi lige haenge lidt!
 
Rygter gaar i oevrigt om, at Dennis H. efter et ydmygende nederlag i pool til to piger(!), har ofret sin makker Maasi og nu er inde i en vanvittig sejrsstime – det bliver ufatteligt spaendende at se, om han fortsaetter denne i fodboldturneringen, hvor Dennis vil “vise nogel af sine brasilianske skills”; citat Dennis H. – én gang latino, altid latino! Yderligere funderes der ogsaa en del over, om der er gang i en organiseret gruppemobning af Sune Busch, efter han blev laast inde i lejligheden af sine coach-kolleger. Relativt paalidelige kilder fortaeller, at Maasi, grundet mangel paa nattesoevn staar bag. Dette er dog hverken be- eller afkraeftet!
 
Til slut sendes tankerne til campens sejeste snowboard chick, Maris, som mandag var saa mega uheldig, at slamme af boksen og oedelaegge sin arm godt og grundigt. Hun ligger nu indlagt paa hospitalet i Mayerhofen, men naar hun keder sig, kan hun, grundet fantastisk initiativ af Philip, tage FSA t-shirten med hilsner fra samtlige deltagere frem og faa et lille smil paa laeben midt i al elendigheden. Rigtig god bedring herfra!

Tejst: Majeline Dalsgaard, Hintertux, Østrig.

Ugens citat:  “Lad nu vaer’ med at blande jer i vores arbejde. I aner jo ikke en kaeft om at bygge kicker alligevel.” – Fugmanden.

Redaktionen

10 comments

 • kroi

  oktober 16, 2009 at 12:31 am

  Shit det lyder lækkert! bare det var mig.. Hahaha, Latino Dennis… tsk

  Reply

 • Ebbekjær

  oktober 16, 2009 at 12:04 pm

  Nice phlipIT! Der var sikkert ingen skumle bagtanker 😛

  Reply

 • TobiasBuk

  oktober 16, 2009 at 2:21 pm

  Go stil Phillip. Din gamle playboy.

  @Majeline: Det kan simpelthen ikke passe, at du kom til skade på en kicker, som Michael har lavet. Det kan man ikke.

  Reply

 • philip

  oktober 16, 2009 at 6:48 pm

  …ingen skumle bagtanker what so ever

  Reply

 • Rapper

  oktober 16, 2009 at 7:35 pm

  Hvis man score philip får man som regel en DVD:-)

  Reply

 • Ebbekjær

  oktober 17, 2009 at 9:10 am

  Jep! I Phlipits tilfælde er det jo bare en mere til samlingen…

  Din fiskal!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.