SKIDM2011: Rasmus DJ dansk mester i Big Air efter tæt finale

Redaktionen10 år siden2 min

Det var blevet fredag og dermed tid til den sidste disciplin under dette års DM i freestyleski, nemlig danmarksmesterskabet i Big Air. Vejret var som sædvanligt super med høje temperaturer og stærk sol der tiltrak mange tilskuere. Oveni det hele spillede Tue Track på pladerne i mens der var tændt op for grillen. Kickeren som blev brugt var den næstsidste fra slopestylebanen og deltagerne blev bedømt på både stil og teknik.

Deltagerne havde hver 2 kvalifikationshit, og det skulle vise sig at alle var helt tændte efter at vise det helt store show. Mathias Veggerby der havde kaldt et double flip nogle dage forinden gik all in i sit andet hit efter at have styrtet sit safe trick i første hit. Han landede næsten en double cork 12, men måtte se sig selv en tur i sneen og dermed ude af finalen.

Oprindelig skulle 8 deltagere havde været i finalen, men på grund af flere deltagere med samme antal point røg der hele 9 riders videre. Det skulle vise sig at være en Big Air finale med noget af det højeste standard niveau vi har set i dansk freestyle ski.

Jacob Gramtorp havde i dag valgt at stille op i herrerækken, og fik med en helt clean cork 9 tail grab en flot 7. plads. Rookie Frederik Højgaard viste også imponerende højt niveau i kvalifikationen med de mest stiled cork 7’ere og 9’ere reversed tail. Desværre havde han ikke heldet med sig i finalen og styrtede alle 3 finalehits.

Spændingen var helt intens indtil allersidste hit. Det skulle senere vise sig at 5 riders lå med blot 3 points forskel fra hinanden fra 3. til 7 pladsen. Alle de 5 riders lå derfor med en åbenlys mulighed for en podieplacering, og det vidner blot om et helt vildt højt niveau blandt de danske riders.

På en 6. plads fandt vi Lasse Dam Rasmussen der efter en skuffende slopestyle i tirsdags var helt tændt. Han landede en helt clean cork 7 tail men havde dog problemer med at tage den clean videre til en 9’er. Dennis Hannesbo var den som gik længst og størst hele dagen. Han smed de mest stilede switch cork 5 mute grab til bunden af landingen, og det rakte til en placering som nummer 5.

Blot 1 point over Hannesbo fandt vi Simon Knudsen på en 4. plads. Simon smed en super stilet switch cork 9 mute men måtte tage kort fra med en hånd i landingen som dermed kostede ham en podieplacering.

Det var dermed gårsdagens 2’er i pipen, Johan Duus, der løb med endnu en medalje i dag. Han forsøgte uden held under kvalifikationen at smide switch 10, og kom stort set kun lige med i finalen med en sikker switch 7’er med japan grab. I finalen var han dog super godt kørende og smed to helt clean switch 9’ere med japan grab, og det gav ham dermed en placering på podiets nederste trin.

Toppen af podiet skulle dermed findes blandt to af de rutinerede herrer i dansk freestyle ski. Hans-Jakob Brandt havde problemer under træningen og kvalifikationen hvor han ikke rigtig kunne lande noget stort. Han smed dog sit safe trick, flat 9 tail grab, helt clean i finalen hvilket gav ham en placering på podiets næsthøjeste trin.

Sejren gik derfor til Rasmus DJ der viste gode takter hele dagen ved blandt andet også at vinde kvalifikationen overlegent. Rasmus der virkelig har savnet en guldmedalje de sidste par år smed en helt clean og stilet switch cork 10 tail grab i finalen, og det gjorde ham dermed til danmarksmester i Big Air 2011.

Hos juniorerne var der også meget action. Den blot 13-årige Tobias Ingversen smed 3’er på kickeren, men måtte desværre udgå efter at have styrtet en 7’er. Gårsdagens vinder Oliver Hartmann smed nogle kæmpe 5’ere, men det kunne dog ikke røre Thomas Trads. Thomas vandt overlegent juniorrækken med nogle stilet cork 7’ere.

Hos damerne var det desværre kun Trine DJ som stilede op. Det gjorde intet ved hendes tricks, tværtimod. Hun smed kæmpe 5’ere og landede i sidste finalehit en stor 7’er. Virkelig imponerende.

Det var dermed slutningen på et fantastisk DM 2011 med perfekt vejr og højt tekniske niveau hos alle deltagere. I aften sluttes det hele af med en Malk De Kojn koncert før alle rejser hjem til danmark eller videre i alperne i morgen.

Her til sidst kan i se den samlede resultatliste fra DM i Big Air samt en video fra RAD Film med de bedste finaleløb. Stay tuned på Riders.dk i næste uge for mere film fra dette års danmarksmesterskab i Tignes.

Peace out!

DM i Big Air 2011 – De bedste finaleløb

Alle fotos: Riders.dk / Alexander Vissing

Redaktionen

3 comments

 • Jibberino

  marts 26, 2011 at 12:22 am

  Det sgu da Max Hill der til venstre!

  Reply

 • Simon

  marts 26, 2011 at 10:37 pm

  Er det bare mig, eller er der byttet rundt på DJ og Duus?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.