SURFIsraelsk surfer med hjerte for Cold Hawaii.

Redaktionen10 år siden1 min

Riders.dk satte i weekenden kursen mod Danmarks surfmekka, Klitmøller i Thy, for at udforske Cold Hawaii. En gåtur igennem hovedgaden ledte os forbi den nyeste surfbutik i byen, Hurly shoppen samt Cold Hawaii surfschool. Vi kom hurtig i snak med indehaverne Vahine Itchner og Mor Meluka om livet i det kolde Danmark.

Mor Meluka (25år) stammer oprindelig fra Israel i Mellemøsten. I en tidlig alder af seks år begyndte Mor at surfe i sin hjemby – et naturtalent var hermed født. Da Mor fyldte 13 år, begynde han at deltage i surf konkurrencer, primært i hjemlandet. Han gjorde rent bord og vandt tre junior titler. Springfyldt med selvtillid sluttede han sig til den professional europæiske junior tour. Hans gode performance, heriblandt flotte resultater, sikrede ham billetten til World Junior Championship i Australien. Verdensmesterskaberne i Australien blev afslutningen på en tilfredsstillende junior karriere i toppen af sporten.

På en af sine mange surfrejser til Europa mødte Mor sin kone, Vahine. Vahine er født og opvokset på Tahiti, men i en alder af 10år, flyttede hendes familie til Danmark. I år 2007 var det første gang Mor prøvede kræfter med de danske bølger. Vahine havde berettet om gode muligheder for surf langs den jyske vestkyst, men Mor var i begyndelsen ikke overbevist. Det skulle efterfølgende vise sig, at han tog fejl! I mellemtiden flyttede familien tilbage til Tahiti hvor Vahine fødte parrets første barn. I år 2009 rykkede familien teltpælene op og flyttede tilbage til Danmark, hvor Vahine fik arbejde os Hurly. I den anledning åbnede de i samarbejde med Hurly shoppen i Klitmøller. Mor har erfaring fra hjemlandet med undervisning og butik, så det var et helt naturlige valg for ham. Hurley shoppen har eksisteret i Klitmøller i to sæsoner og Cold Hawaii surfcampen er i gang med sin første sæson. Alt fra nybegyndere til øvede kan få undervisning samt bo i campens hus ved siden af shoppen. Du kan læse mere om campen på www.coldhawaiisurfcamp.com


Mor lægger ikke skjul på, hvorfor han har valgt at bosætte sig i Danmark. Hans mål er at promovere sporten på bedst tænkelige måde. Der findes mange surfere i Danmark, men de tager til Portugal, Marokko, Costa Rica, Bali etc. når de vil surfe. Bølgerne i Danmark er ikke dårlige, som mange går og tror. Til tider kan man finde verdensklasse bølger – det hele handler om at vide, hvornår de er til finde. Et utal af surfspots fra Hvide Sande til Hanstholm giver et inferno af muligheder. Mor vil gå så langt at sige, at ca. 90% af tiden kan man finde brugbare bølger langs vestkysten!

”I feel like I belong in Klitmøller – Its the perfect enviorement for me”

Mange spørger sig selv, hvorfor de ikke valgte at bosætte sig på paradisøen Tahiti? Mor blev forelsket i Klitmøller og den danske natur. Hvis de havde valgt at bosætte sig på Tahiti, ville de blev ”just another one” med deres surfshop og surfskole. I Danmark føler Vahine og Mor de er med til at udvikle sporten og håber på at gøre surf mere populært – det er det vigtigste for dem.

I dag deltager Mor i mindre konkurrencer i Skandinavien. Han har bl.a. vundet en Volcom konkurrence i Norge. Indtil en alder af 21 år var han fuldtidssurfer, men tanken om at rejse verden tynd for perfekte breaks er ikke længere førsteprioriteten. Han nyder hver dag i selskab med sin familie i Klitmøller og vil på ingen måde udskifte sin livsstil med noget andet i verden.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y-B8BdyVhyQ[/youtube]

fotos: Vahine Itchner & Troels Iversen

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.