SKIEt talent med ambitioner

Redaktionen10 år siden1 min

Jacob Gramtorp er netop fyldt 17 år og går i 1.g på Gladsaxe gymnasium. Hvis han ikke knokler med lektierne eller chiller med sine venner, nyder han tiden foran sine trommer. Jacob startede denne skisæsonen i norske Vierli til Cph Open, hvor er fik en flot anden plads. Denne uge tilbringer han i en af Sveriges bedste parker i Kläppen. I uge 4 rykker han videre til norske Hafjell, hvor han træner med Slagelse Skiklub, som han samarbejder med. I vinterferien smutter han endnu engang på ski, men kender han dog ikke destinationen endnu. Et sted, hvor du stensikkert kan finde Jacob denne vinter, er i Tignes i uge 13, hvor Danmarksmesterskaberne i freestyle bliver afholdt. Han har deltaget ved DM op til flere gange, men aldrig som senior.

 

 

Vi smed et par spørgsmål i Jacobs retning

Dine mål for sæsonen?

“Et af mine mål denne sæson er, at blive en alsidig skiløber. Indtil videre har jeg haft fokus på at spinne leftside på kickers. Nu skal jeg til at lære rightside, samtidigt med at mine rail tricks skal blive bedre. Udover det vil jeg gerne bruge en del tid på at filme. Min bror og jeg kører tit sammen, hvor film er det vi bruger mest tid på. Det er super fedt at filme med ham”.

Vinter OL 2014 med freestyle skiløb på programmet, hvordan ser du dine chancer?

“Det er en lang og svær vej! Der skal virkelig kæmpes for at komme op på et international niveau, og for at kvalificere sig til OL*. Jeg vil meget gerne repræsentere Danmark ved de Olympiske Lege – det kunne være kæmpe stort”

*Dansk Skiforbund kræver en top 30 placering i en FIS konkurrence for at kvalificere sig til OL

 

 

Her til slut et par hurtige spørgsmål

Snevejr på bjerget, eller blå himmel på en strand? 

Snevejr på bjerget!

Er du single? 

Yes

Blondiner eller brunetter?

Blondiner

Pizza eller pølser?

Pizza

Schlager eller dansk top? 

Dansk top

Skjorte eller T-shirt?

T-shirt

Ynglings sang på ski?

M83 – wait

Sølv eller guld?

Guld!

Cap eller hue?

Hue

 

Et edit med Jacob fra CPH Open 2011.
[vimeo]http://vimeo.com/33489754[/vimeo]

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.