SHERIDERSSKISNOWBOARDDanmarksmestrene i Big Air fundet – resultater, billeder og video

Jens Peter Frederiksen5 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2017/04/IMG_6422-1024x683.jpg

Igen i går har vi haft en helt fantastisk dag til DM i Freestyle Ski og Snowboard 2017. Det blev en dag med tung og slusy sne, hvilket skabte bløde landinger for deltagerne, der i går dystede i big air.

 

Tekst: Ane Storgaard Carlsen

Billeder: Thorsten Iversen

 

”Det var en lækker dag. Solen skinnede, vinden havde lagt sig og forholdene var generelt super fede for DM i big air” udtaler Joachim Clausen Hansen, imens smilet breder sig over hans solbrune ansigt. Det solbrune ansigt vidner om, at solen har været med de danske deltager under hele DM ugen – hvilket selvsagt har skabt en fantastisk stemning hos deltagerne.

 

 

Det blev en dag, hvor deltagerne dystede på de helt store hop. Bl.a. var der hop på både 20meter, 10meter og 5meters højde. Ikke overraskende blev det Thomas Trads, der igen i år løb med titlen som Danmarks bedste freestyle skiløber i big air, da han lavede double cork 12 og mute grab. På anden pladsen kom Marius Anmark, imens bronze-medaljen blev vundet af Lasse Svendsen. Der begge landede 900’ere.

 

 

Hos snowboard-herrerne imponerede flere deltagere i kvalifikationen. Blandt andet lykkedes det for Simeon Ellermann Sørensen for første gang at lave backflip. Tobias Aasnes lykkedes for første gang med en frontside 900. Begge mødte de derfor også stor jubel fra tilskuerne. Det var dog alligevel unge dygtige grønlandske Jonas Strømsted fra Nuuk, der igen fik publikum til at juble og dommerne til at notere de fleste point, da han lavede en 1080’er.. På anden pladsen kom Mikkel V. Jørgensen, der leverede flotte 360’ere. På tredjepladsen kom Joachim Clausen Hansen, der også imponerede med sin gode stil på pisten.

 

 

For ski junior drenge blev det stortalentet William Roar Madsen, der endnu engang hentede guldet, da han lavede tricks som cork 9 og switch rodeo 5. Han viser derfor endnu engang, hvor stort potentiale den unge halvt norske, halvt danske mand har. Både inden for alpin ski og for freestyle ski!

 

 

Hos snowboard junior drengene imponerer Osmo Mikkola igen og igen. Han er den absolut yngste deltager ved DM, og viser hver dag på pisten, at han har en stor fremtid foran sig, hvis han forsætter sin stejle læringskurve. Desværre landede han ikke alle sine tricks under DM i big air, hvormed guldet gik til Jacob Birkholm. Anton Mollerup snuppede sølvmedaljen, imens Jacob Milsø fik bronzemedaljen.

 

Pigerne på ski og snowboard:
I kategorierne pige junior ski, kvinde ski og kvinde snowboard var der kun én deltager i hver.
Guldet var derfor sikret fra start for dem, men det skulle ikke forhindre dem i at give den gas.
I pige ski junior landede Victoria Vorre en 360’er, og Cecilie Lundholdt landede også flotte 360’ere med tailgrab i kvinde snowboard. Sidst men ikke mindst formåede Maria Louise Winther at lande en 540 med safety grab. Hos pigerne på ski imponerede Victoria med en flot 360’er og vandt guld. Maria Louise Winter tog guld hos kvinderne på ski, imens Cecilie Lundholdt vandt guld for kvinderne på snowboard.

 

I dag, lørdag, venter den absolutte kongedisciplin, slopestyle, hvor deltagerne skal køre på både kickers og rails og/eller bokse. Desværre har vinden taget til, men vi håber alligevel på det bedste på årets største og vigtigste disciplin inden for freestyle ski og snowboard 2017.

 

Finale resultater fra DM i Big Air d. 7.april 2017

Snowboard, herrer

 1. Jonas Strømsted
 2. Mikkel Volmer Jørgensen
 3. Joachim Clausen Hansen

 

Snowboard, junior drenge

 1. Jacob Birkholm
 2. Anton Mollerup Harries
 3. Jakob Milsø

 

Snowboard, damer

 1. Cecilie Lundholdt

Ski, damer

 1. Maria Louise Winther

 

Ski, herrer

 1. Thomas Trads
 2. Marius Anmark
 3. Lasse Svendsen

 

 

Ski, junior drenge

 1. William Roar Madsen
 2. Mikkel Brandt
 3. August Mollerup

 

 

Se video fra DM i Big Air 2017

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.