SKI & SNOWBOARDBlacksnow Rail Jam tog freestyle tilbage til rødderne

Alexander Vissing2 år siden2 min

Når det ene ikke lykkedes må andre slå til for at holde sporten i live. Derfor arrangerede Copenhagen Jib et klassisk Rail Jam i Blacksnows lagerhal.

Med aflysningen af Copenhagen Winter Games og dertilhørende rail jam, led den danske freestylescene et stort tab. Heldigvis findes der passionerede kræfter som taget teten op, og derfor havde Copenhagen Jib i samarbejde med Blacksnow og Gadeidræt, stablet et alternativ på banen denne weekend. Og hvordan holder man det autentisk og undergrund når navnet er Blacksnow Rail Jam? Man afholder det selvfølgelig midt i Blacksnows lager.

 

Et 4 meter PVC rør var dagens obstacle…

 

Setup uden sne

Hele arrangementet startede med en fri åben session hvor man kunne køre sig tryg på setuppet som bestod af et 4 meter PVC rør. Sne var der ingen af i den varme lagerhal, og i stedet var farten sikret med måtter fra tyske Mr. Snow. Kunstmåtter er dog noget andet end den ægte vare, og det var tydeligt at deltagerne havde svært ved at køre deres A-game ind.

 

Der følges intenst med i alle tricks fra køen…

Fuld fart henover røret…

 

Et anderledes konkurrenceformat

Folk fik dog alligevel kørt sig varme og var dermed klar til dagens højdepunkt, konkurrencen, der havde fået et alternativt tvist. Dommerne var nemlig deltagerne selv, hvilket betød at man efter den åbne kvalifikation skulle stemme på de to riders man synes havde kørt fedest. De fem riders på henholdsvis ski- og snowboardsiden som havde flået flest stemmer gik derefter videre til finalen.

 

Dagens arrangør, Ilja Olsen, sætter riders ind i konkurrenceformatet…

Der vurderes og stemmes på hvem der skal i finalen…

 

Oldboys og nye talenter

Niveauet var højt trods de svære forhold, og der blev kørt switch til, smidt K-feds og pretzel kombos på ski samt stilet bonks på snowboard. Afstemningen havde talt, og på skisiden gik Jakob Ebskamp, Mikkel Ibsen, Andreas Secher, Gorm Garth-Grüner og Anders Hovgaard videre til finalen. På snowboardsiden Karen Suppras Schmidt, Valdemar Harreby Vedel, Emil Kirkegaard, Patrick Bessert og Tobias Christensen. Kort fortalt en godt miks af oldboys og nye talenter.

 

De 10 finalister (5x ski og 5x snowboard)…

Gorm Garth-Grüner i finalen…

 

Et generationsskifte på sejrsskamlen

I finalen havde hver rider i alt fem hits til at vise deres værd. Herefter blev vinderen fundet i hver kategori ligesom under kvalifikationen: en afstemning internt iblandt alle riders i finalen. På snowboardsiden kunne Valdemar Harreby Vedel løfte Bataleon snowboardet over hovedet som sejrherrer. Han fik selskab af Gorm Garth-Grüner på skisiden som løb afsted med et par sprit nye Tom Wallisch ski fra LINE.

 

Vinder snowboard – Valdemar Harreby Vedel

Vinder ski – Gorm Garth-Grüner

Det var fantastisk at se den nye generation komme til og sætte de garvede herrer på plads. Der er uden tvivl en lys fremtid for freestylesporten i Danmark. En fremtid Blacksnow.dk og Copenhagen Jib har været med at skabe, ved at lave et undergrunds rail jam ligesom i de gode gamle dage.

 

Arrangørerne har desuden en video på trapperne, men indtil den kommer kan der her ses et par ekstra billeder fra dagen.

 

Isabella Tvede-Jensen – dagens eneste pige på ski…

Dagens speaker, Lasse Svendsen…

Sprøde toner dagen lang…

3-2-1-drop…

Fuldt fokus fra Karen Schmidt…

Betongulv og ren undergrund…

Der lægges kant i fra Andreas Secher…

Denne gang sidder den der…

Ellers er det op igen – lagerhus stilen!

 

Alexander Vissing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.