SKI & SNOWBOARDFreeride DM 2018 – Danmark har fået nye freeride-mestre!

Troels Iversen3 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2018/03/FreerideDM2018_TroelsIversen-32.jpg

Finaleresultaterne fra dette års udgave af Freeride DM 2018 er netop tjekket ind, og Danmark har fået nye Danmarksmestre.

I samarbejde med Skiers.dk ved Niels Jakob Børre og Riders.dk ved Troels Iversen

I dag gik alting op i en højere enhed for Freeride DM-arrangørerne, der de seneste dage har været udfordret af vejrforholdene, og måtte aflyse kvalifikationen i tirsdags.

I morges vågnede Fieberbrunn til en skyfri himmel, og klokken ti stod 32 riders klar til at droppe ind på toppen af finale-facet, til hvad der skulle vise sig at være en fed og underholdende DM-finale.

Dagens konkurrenceformat var en smule anderledes sammenlignet med tidligere år. I stedet for ét enkelt gennemløb per rider, fik alle riders to gennemløb til at overbevise dommerne om, at netop de skulle kåres som årets bedste danske freerider. Begge gennemløb talte med i dommernes samlede vurderinger, og dommene scorede riders to gange (én score per gennemløb), og den samlede score blev videre delt med to for at få et endeligt finaleresultat.

Der blev i alt konkurreret i fem kategorier; Junior Ski, Snowboard Damer og Herrer og Ski Damer og Herrer. I junior Ski- og Snowboardkategorierne var der kun én rider per kategori. Dette betød, at de tre riders i hver kategori, blot skulle gennemføre deres runs for at kunne kalde sig danmarksmestre i deres kategori. Og da hverken Mikkel Brandt (Junior Ski), Sophia Elisabeth Borring (Snowboard Damer) eller Jacob Christensen (Snowboard Herrer) væltede kunne de alle stå øverst ved præmieoverrækkelsen på Enzianhütte sidst på eftermiddagen og kalde sig for danmarksmestre.

Det var noget anderledes i senior skikategorierne, hvor der var hård konkurrence på både dame- herresiden.

Hos damerne blev det en ren gyser, da finalescoren mellem nummer tre og nummer et blot var på ét enkelt point. I sidste ende var det den erfarne skiinstruktør, Nanna Føns, der med to gode gennemløb og uden fejl, kunne løfte pokalen med de store ører foran den tidligere mester, Malene Madsen, og det nye stjerneskud, Charlotte Emilie Hansen.

På herresiden blev der igen i år kørt vildt til tilskuernes store fornøjelse. Johan Duus leverede suverænt dagens bedste gennemløb med et stort backflip i topsektionen efterfulgt at et kæmpe klippedrop midt på bjerget. Disse hærligheder blev lagt sammen med et sikkert andet-run, hvor Johan kørte en kreativ og anderledes linje, som ingen andre havde kørt. Det resulterede i en flot førsteplads og titlen som danmarksmester i Freeride 2018. Johan Duus (blandt venner: John Kuz) vandt foran Rasmus DJ, som styrtede i sit andet gennemløb, og Tobias Peeters aka. Young Gun Money Man, der i begge sine gennemløb viste høj fart og droppe flere fede features.

Vi takker arrangørerne for en fantastisk dag på bjerget, og du kan læse en længere artikel om hele DM-ugen her på siden i løbet af den kommende weekend.

Tak til Adidas og Fstop Gear for at hjælpe Riders.dk

 

Troels Iversen

Troels har været fast del af Riders.dk siden år 2006. Sidenhen har han rapporteret fra events og konkurrencer over det meste af kloden. Passioneret freeride skiløber og fotograf, der tilbringer flest mulige uger i bjergene hver vinter, hvor St Anton am Arlberg i Østrig er favoritten. Sommeren går med at surfe den danske vestkyst, eller rejser udenlands i søgen efter bølger. E: troels@riders.dk IG: iversentroels

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.