SKI & SNOWBOARDEt overraskende X-Games gav den nye generation sejren

Alexander Vissing3 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2018/05/x_-3-1-1024x683.jpg

En varm sommerdag i Oslo dannede rammen for sæsonens sidste store konkurrence, som bød på nyt konkurrenceformat og fire overraskelser iblandt medaljefordelingen.

Selvom at temperaturen har sneget sig over 20 grader og kalenderen siger midt i Maj betyder det ikke at vinteren er slut. I hvert fald ikke før at den er sluttet af med et manér. Således gjorde X-Games Norway sig i år ud som sæsonens store Big Air finale for verdens absolut bedste freestyleskiløbere og snowboardere.

 

Foto: Nicklas Kold Nagel

Et anderledes konkurrenceformat

Modsat traditionelle Big Air og Slopestylekonkurrencer, hvor det plejer at være bedste run ud af tre som tæller, var formatet denne gang en smule anderledes. Til dette års X-Games Norway var det nemlig summen af det to bedste tricks spundet forskellige veje som gav sejren. Riders’ne havde således mulighed for at smide fire forskellige typer af vindertricks i kombination; et leftside spin, et righside spin, og ligeså baglæns.

 

Foto: Nicklas Kold Nagel

Foto: Nicklas Kold Nagel

Foto: Nicklas Kold Nagel

 

Den nye generation melder sig på banen

Iblandt de kvindelige skiløbere var det den blot 15-årige svensker Jennie-Lee Burmansson der stjal rampelyset og kunne hænge guldet om halsen, selvom at det var hjemmebanefavoritten Tiril Sjaastad-Christiansen som løb med det største bifald for sin tredjeplads.

 

SKI DAMER

1. Jennie-Lee BURMANSSON – Sverige – 77,66
2. Giulia TANNO – Schweiz – 73,66
3. Tiril SJAASTAD-CHRISTIANSEN – Norge – 73,33

 

Foto: Nicklas Kold Nagel

 

Årets yngste vinder fandt man tilgengæld hos de kvindelige snowboardere, hvor den blot 13-årige japanske Kokomo Murase overaskede alle og løb med guldet.

 

SNB DAMER

1. Kokomo MURASE – Japan – 78,66
2. Julia MARINO – USA – 72,99
3. Enni RUKAJARVI – Finland – 66,99

 

Foto: Nicklas Kold Nagel

 

På herresiden var perfektion og finpudsning af stil i højsædet selvom at tripplecorks og dobbeltgrabs er hverdag. Helt til det sidste troede man at Henrik Harlaut ville fortsætte sin overlegenhed til X-Games Big Air iblandt skiløberne. Hans dominans blev dog sat på plads af dagens ældste vinder, den 18 årige hjemmebanehelt, Birk Ruud, til stor jubel for det norske publikum.

 

TOP 3 – SKI HERRER

1. Birk RUUD – Norge – 85,33
2. Henrik HARLAUT – Sverige – 83,99
3. Oystein BRAATEN – Norge – 77,32

 

Foto: Nicklas Kold Nagel

Foto: Nicklas Kold Nagel

 

Og ja, du læste rigtigt – Birk var den ældste vinder under lørdagen til årets X-Games Norway. For hos snowboaderne gik guldet til 17-årige Takeru Otsuka fra Japan. To gange slopestyle World Rookie Champion udløste en billet til X-Games, som nu altså førte direkte til en sejr og dermed Japansk dominians på snowboardsiden.

 

TOP 3 SNB HERRER

1. Takeru OTSUKA – Japan – 91.00
2. Marcus Kleveland – Norge – 86,33
3. Chris CORNING – USA – 83,66

 

Foto: Nicklas Kold Nagel

Foto: Nicklas Kold Nagel

 

Skandinavisk medaljehøst

Årets X-Games Norway bød på nye tiltag og overraskelser. Et nyt konkurrenceformat og en sen placering i Maj måned. Niveauet iblandt riders’ne tog dog på ingen måde skade af det, og gav samtidig en ny generation af talenter muligheden for at levere topklasse skiløb og snowboard, og bringe sig helt til tops. En gennemsnitsalder på under 16 år iblandt årets fire X-Games guldvinderes vidner om at der er noget i gærde på Big Air scenen.

Og med 7 ud 12 medaljer fordelt til Skandinaviske lande tyder meget på en samling af nordiske lande som stiler benhårdt efter dominians på freestyleski og snowboardscenen. Spørgsmålet er blot om hvornår den første danske medalje kommer?

Riders.dk stempler ud af fra den bedst tænkelige afslutning på sæsonen – stay tuned for en billedartikel i starten af næste uge.

 

Artiklen er sponsoreret af 3.

 

Alexander Vissing

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.