SKI & SNOWBOARDObsidian Team Challenge i gang i New Zealand

Jens Peter Frederiksen2 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2020/08/Web-WG-19-RIM-TNFF-FR-Picks-47-1-1280x853.jpg

Mens vi har nydt sommervarmen på det nordlige halvkugle, plejer New Zealand at være et vinterparadis der tiltrækker massere af skiløbere fra hele verden. Det er stadig vinter i New Zealand, men der er ingen internationale konkurrencer i år. Winter Games NZ, det største sneevent på den sydlige halvkugle starter normalt FIS World Cup sæsonen i Slopestyle og halfpipe. Derudover afholdes der normalt også en håndfuld freeridekonkurrencer. 

Desværre har COVID-19 pandemien også selvfølgelig sat en stopper for internationale konkurrencer på New Zealand. New Zealand har iøvrigt lukket for al international indrejse, så selvom konkurrencerne stadig ville være mulige at afvikle, ville der ikke være nogle deltagere. Det har dog ikke slået folkene bag ud, de er kommet op med et nyt koncept som de kalder Obsidian. Konceptet minder lidt om de efterhånden 11-12 år gamle Jon Olsson Super Session (JOSS) edits, et koncept der ikke har været så udbredt siden.

 

Hvad er Obsidian?

Obsidian er et team event, hvor nogle af New Zealands største ski- og snowboardtalenter deltager. Teamkaptajnerne Jossi Wells, Janina KUzma og Sam Smoothy har håndplukket et hold hver, bestående af syv atleter og to videografer. Opgaven er at komme igennem fem forskellige challenges i de sydlige alper. Konkurrencen løber fra den 10. til den 20. august 2020.

Challengesne som teamsne står overfor inkluderer: Freeride, Park Jam, Big Air og Mountain Shred og en overordnet edit-kategori, kombineret med en on-hill dommer og videoorienterede formater.

Du kan læse mere om Obsidian på: www.wintergamesnz.kiwi/sports/obsidian, hvor der også alt materialet fra de overståede konkurrencer.

 

Team Wells

Den New Zealandske legende Jossi Wells har valgt et hårdt hold til sin debut i Obsidian. Den unge Craig Murray som de fleste nok kender fra hans vilde løb (og styrt) i Freeride World Touren. Derudover tæller holdet også halfpipens Nico Porteous, Margauz Hackett, Claire McGregor, Carlos Garcia Knight og den lokale snowboardlegende Will Jackways. Kameraholdet er Wanakabaserede ‘Two Bearded Men’. Teamets Mountain Shred kommer til foregå på Coronet Peak.

 

Team Kuzma

Janina Kizmas Obsidians består af Finn Bilous, Blake Marshall – der også kører med i Freeride World Tour, Jackson Wells, Zoi Sadowski-Synnott, Mitchell Davern og JJ Rayward. Jase Hancox Films, også fra Wanaka står bag produktionen og har trukket Remarkables som deres Mountain Shred.

 

 

Team Smoothy

Endnu en legende som holdkaptajn – denne gang fra freeride scene, nemlig Sam Smoothy, har også sat et stærkt hold. På holdet er Hank Bilous – også kendt fra Freeride World Touren, Jess Hotter som i år havde debut i Freeride World Touren og gjorde det virkelig godt. Derudover endnu en Wells bror, nemlig Beau-James Wells, snowboarderne Christy Prior, Tiarn Collins og Ronan Thompson. Queenstownbaserede Diaries Downunder filmer og teamet har Treble Cone som deres Mountain Shred challenge.

 

 

Du kan følge med i Obsidian på diverse medier, se mere på deres Instagram her:

 

View this post on Instagram

 

Where to watch the Obsidian! We will be pumping out heaps of epic content over the next few weeks, so to keep up with the latest news, action, your favourite athletes and teams, plus exclusive behind the scenes frothing. Follow us here!!!! Instagram – Well you are already here but turn on your notifications so you don’t miss a beat! Sky Sport NZ – Our friends at Sky Sports NZ will be showing all our highlight across their social platforms during the event and be broadcasting OBSIDIAN, our four-part Broadcast Shows in September! These will be three x 1/2 hour shows and a cracking hour finale! For those of you overseas we are busy selling these into your country and will let you know which channel and when it will be on as soon as we know. Facebook – All the highlights, news, images and social edits will sit here for you to peruse! YouTube – The Team Videographers edits as well as our own WGNZ Social edits from each event will be here for you to tune into! Website – News and videos will live here as well, just in case you missed it on all of the above!

A post shared by Winter Games NZ (@wintergamesnz) on

 

 

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.