Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: 2004 review: Freestyle trip to Japan!

ski

2004 review: Freestyle trip to Japan!

For de fleste ligger Japan nok meget langt væk fra lille DK. – og at tage en sæson på ski i Japan ligger nok endnu længere væk. Men ikke desto mindre er det hvad en dansk – japansk – jyde fra Horsens har tænkt sig at gøre – nemlig undertegnede.

Jeg skylder måske lige at fortælle at mit navn er Ole K. K. Takai. Jeg er 20 år gammel, og bor i det mørke Jylland i en lille by lidt nord for Horsens. I det lokale kendes jeg som ”Pandaen” da folk som regel altid ser mig med store aftegninger af goggles, det er da efterhånden også blevet til en del måneder på brædderne.

Jeg har hele livet elsket at stå på ski, men siden jeg i 97/98 i en alder af 15 år havde min første sæson på ski, har hele mit liv drejet sig om ski. Det var i forbindelse med at min familie og jeg boede et år i Japan, så derfor har det altid virket naturligt, at jeg på et eller andet tidspunkt skulle vende tilbage til Japan for at stå på ski.

Under mit første ophold i Japan fik jeg smag for freestyle, specielt pukler, hvilket med tiden udviklede sig til en livsstil, godt hjulpet på vej af de mange ture og ophold i Val Thorens og Tignes i Frankrig.

Sæsonen 02/03 skulle så være vinteren hvor jeg skulle vende tilbage til Japan for at træne freestyle for alvor – jeg havde fået en aftale i hus med kost og logi, samt mulighed for at træne med et japansk freestyle team. Men skæbnen ville at jeg kun godt én måned inden afrejse skulle smadre knæet – og pludselig havde mit ”comeback” lange udsigter.

Nu godt 10 måneder efter, og mange timers hård genoptræning, er jeg endnu en gang på vej til Japan. Godt hjulpet på vej af min fys. Jakob Nees er knæet nu 100% klar, og om muligt endnu mere tændt på at give den max gas i puklerne og parken på den anden side af jorden.

Efter sidste års nedtur, har jeg endnu en gang taget planen op, og gennem hele sommeren har jeg arbejdet på at få aftaler i hus.

Skal man gøre det – skal man gøre det 100%, så hvad kunne være bedre end at træne på den løjpe hvor Jonny Moseley i ’98 introducerede verden for fremtidens freestyle, med en 360 mute grab, under OL i Nagano.

Området hvor freestyle konkurrencerne blev afhold hedder Togakushi, og jeg har været så heldig at finde et sted at bo der.

Gennem nogle kontakter i Japan, har jeg endnu en gang fået muligheden for at bo på en mindre ”ski pension/hotel” med kost og logi mod en smule arbejde, hvilket efter sigende skulle være en ret fed deal.

Togakushi er kendt for at skulle have nogle af Japans bedste freestyle løbere, og inden for de næste par uger skulle en deal med et japansk freestyle team gerne falde på plads. Jeg ser meget frem til træne sammen med dem, hvilket forhåbentlig kan give noget super træning og en masse fed inspiration.

Med mere end 400 ski områder i Japan, skulle der være basis for en vinter fyldt med fede oplevelser, en masse konkurrencer og mulighed for at udforske bjergende………. Og i et land med overflod af elektronik skulle der også være rig mulighed for at dokumentere turen i billeder og på film.

Der er stadig meget planlægning, bla. den endelige afrejsedato, men da området åbner først i december, kommer den nok til at ligge sidst i november.

Forsættelse følger….

Read more

ski

2004 review: The Southern Exposure Tour

Nu har du mulighed for at tage på en 2 ugers ski/snowboard oplevelse til New Zealand sammen med Frodo og de andre. Powder, heli skiing, randoneé, parks m.m.

Læs mere
ski

2004 review: The Southern Exposure Tour

Nu har du mulighed for at tage på en 2 ugers ski/snowboard oplevelse til New Zealand sammen med Frodo og de andre. Powder, heli skiing, randoneé, parks m.m.

Læs mere