Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: 5 stærke til Julie Rosendal Andersen

5 stærke til Julie Rosendal Andersen
5 stærke

5 stærke til Julie Rosendal Andersen

Julie starter denne sæson af 5 stærke, med at kortlægge hendes kommende vinter. Julie har efter 6 sæsoner som instruktør i Østrig, Japan, Canada, Afrika og Schweiz, valgt at tage base i København. Det får hende dog ikke til at holde sig fra sneen i år. Julie søgte nye udfordringer efter at have stået på ski på 4 kontinenter, og i år skal hun hjælpe andre unge, med at få den oplevelse hun selv har haft i sneen.

I 5 stærke serien, sætter vi fokus på udvalgte personligheder i miljøet, hvor de blandt andet deler deres kommende vinter og hvad de føler der er hot og not den kommende sæson. Følg med hver uge, hvor der kommer nye i fokus!

Riders.dk: Hej Julie! Hvor skal du shredde den kommende vinter?
Julie Rosendal: I år er faktisk første gang i 6 år, hvor jeg ikke skal på en hel sæson, da jeg har valgt at tage en pause fra instruktørlivet. Jeg skal dog tilbringe en maaaaasse tid i de hjemlige og helt fantastiske østrigske alper. Efter at have tilbragt de sidste 4 ud af de 6 sidste sæsoner udenfor Europa, glæder jeg mig til virkelig at få lov at tilbringe noget kvalitetstid i alperne. Det er en skræmmende fornemmelse ikke at skulle på sæson i år, men på samme tid har jeg truffet et bevidst valg fordi jeg manglede udfordringer efter 5 vintre i sneen. Det bliver en udfordring at have en fast base i København, men det bliver en god udfordring.

Jeg er i stedet blevet en fast del af Snowminds teamet, hvor jeg kommer til at være på instruktør kurser i Østrig i november, december og i januar. Det glæder jeg mig sindssyg meget til. Udover at skulle tilbringe en masse tid i Østrig håber jeg i år at have tid til at deltage i nogle FWQ-konkurrencer, bl.a. i Schweiz, hvor en af mine bedste ski buddies også bor. Samtidig kan jeg begynde at planlægge små smutture til både Sverige, Norge og Schweiz, og forhåbentlig arbejde på mit eget skiløb på en anden måde, end hvad jeg har gjort de sidste sæsoner.


Julie får luft på toppen af et hus i Laax

Hvad er hot og not den kommende vinter?
Hot:
Det er super hot at amager bakken står til at åbne i december! Det bliver fedt at få en dansk platform med en park designet af selve Johan Duus. Derudover synes jeg at piger som giver den gas i parken eller kører powder, og som ikke er bange for et par blå mærker er sindssyg hotte. Dem skal vi have flere af.

Not: Det er not at Din Camp er aflyst i efterårsferien. Din Camp, som er den ultimative freestyle camp har de sidste 3 år kickstartet min sæson, og jeg er trist over at det er blevet aflyst i år!

Julie fik udnyttet The Rockies til det ypperste

Hvad bliver vinterens absolutte højdepunkt?
Mit måske lidt cheesy højdepunkt den kommende vinter er at skulle holde jul med min familie i Danmark for første gang i 5 år. Jeg glæder mig til flæskesteg, dansk hygge og masser af julestemning.

I sit es i bjergene

Hvem skal man holde særligt øje med den kommende vinter?
Jeg har et girl crush på både Kajsa Larsson og Malou Petersen; to sindssyg seje svenske piger, som er indbegrebet af rå girl power! Sidste sæson smed de både 360, backflips, double backflips. De er for seje, og helt sikkert værd at følge på instagram eller deres vlog på youtube.

Derudover er der også nogle interessante danske chickas som har noget råstyrke. Jeg vil helt sikkert holde øje med Nivi Sachse, som desværre er ude med en knæskade i øjeblikket. Jeg har selv haft fornøjelsen af at være på Din Camp med Nivi, og hun er en hård negl. Jeg håber hun kommer på benene igen snart, og jeg sender mine bedste tanker hendes vej.

Julie i Sunshine Village, Canada

Hvad gør netop dig unik denne vinter?
Det unikke for mig den kommende vinter er at jeg har taget en pause for jobbet som instruktør, hvilket skræmmer mig lidt. Jeg håber at kunne bruge denne pause til at træde ind på freeride scenen, og få lov at dyrke den side af skiløb som jeg elsker; uden for pisten og i på nogle stejle bjergsider. Jeg vil gerne bruge min pause til at komme til forskellige områder. Både Østrig, Schweiz, Norge, Japan er på min radar, men nu må vi se hvad fridage og pengene rækker til.

Friske tracks I Laax

Din Camp sidste vinter

Vi ønsker Julie den bedste vinter i hjemvendte omgivelser.

Hvis du vil se mere af Julie, kan du følges hendes Instagram: @julierosendall

Read more

CopenHill afslører priser på liftkort
Amager Bakke

CopenHill afslører priser på liftkort

Hvor meget skal det koste at stå på ski og snowboard på toppen af Amager Bakke? CopenHill har netop offentliggjort prislisten – se den i bunden af artiklen. Nedtællingen går heftigt mod nul for Cop...

Læs mere
44026595 2037002609676407 6800057609056419840 n
kitesurf

Kitesurfing til Youth Olympic Games!

Kiteboarding er endelig på kommet med til Youth Olympic Games i 2018, hvor det har fundet sted i Buenos Aires, Argentina! De Olympiske lege for unge er verdens største multisportsarrangemen...

Læs mere