Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Bunkers er vågnet!

surf

Bunkers er vågnet!

Hvad skete der lige præcis i går?
Det startede med at en stor storm raserede oppe ved Færøerne, Stormen sendte en masse stort NW swell mod os, så det var ikke bare et lokalt wind swell!
Den lokale vindretning var weak sideshore og solskin.

Min far og mig padlede ud, sent på eftermiddagen for at få en session før det blev mørkt.
Jeg valgte at tage mit 6.2 Bonzer da jeg regnede med at det ville være stort.
Vi gik ned til stranden, kiggede lidt på hvor vi skulle padle ud, og bestemte at vi tog channelen på nordsiden. Det var en lang tur der ud, og lige da vi kom ud rullede der en mega fed lefthander lige hen til min far, den tog han og så var han væk. Jeg vil tro at vi sad en 6-7 stykker derude, men bølgerne var rigtig svære at få pga. den strøm der var. Strømmen trak os væk fra peaket, så vi måtte padle næsten konstant for at holde os i position.
Jeg var lidt nervøs derude, for bølgerne var ikke små, nogle af dem var i hvert fald doubleoverhead+.

Hvad skete der da dit board måtte bukke under?
Efter at jeg havde fået nogle bølger og nogle vaskere, som ikke føltes af så meget, så skete det..
Jeg sad lige ved peaket og kunne se et stort set nærme sig, jeg begyndte at tænke ‘Skal jeg padle ud så det ikke brækker på mig, eller skal jeg prøve at få en af dem?’
Jeg valgte at padle langsomt udad, men da jeg har padlet lidt rejser der sig nogle store bølger foran mig, min far råber at jeg skal padle hurtigt, så det gør jeg.
Jeg når lige akkurat at komme over den første bølge, Men så ser jeg at det når jeg ikke ved den anden. Jeg padler op til den, skal til at duckdive, men tænker ‘ det kan jeg ikke klare’ jeg vælger at smide brættet fra mig. Under vandet bliver jeg kastet lidt rundt men ikk så meget som jeg havde regnet med, til gengæld trækker det voldsomt meget i min leash.

Da jeg kommer op trækker jeg mit bræt til mig, men opdager at der mangler den øverste halvdel af det. Jeg råber ‘ Mike my board is broken.’ Mike/far siger at jeg skal svømme ind på den halvdel jeg har på mig, mens han finder den anden del. Så jeg begyndte at padle ind af, men fandt hurtigt ud af at jeg ikk kom nogen vejene fordi at jeg padlede imod channelen. Det havde jeg prøvet før en gang på Madeira, dengang Jeg skulle til at paddle ind men jeg forstod ikke hvorfor jeg ikke kom nogen vejene, så kom der en lokal hen til mig og sagde’ Vejen Ud er ikke vejen hjem’ og pegede på whitewateret. Det kom jeg i tanke om og begyndte at padle mod det store whitewater field.

Det var svært at paddle og få bølger på et halvt bræt, men ind kom jeg. Inde på stranden så jeg at Mike havde fundet den anden halvdel af mit bræt.

Hvad forventer du af weekenden og Flatfish 2007?
Selv om jeg havde mistet et bræt, gjorde det mig alligevel glad at se Bunkers vågne igen.
og sådan som det mønster vejret er i nu, ser det ud til at vi måske får gode bølger til
Volcom, måske endda en repeat af 2005.

Hvordan oplevede du DM?
Best DM ever. Fredag aften blæste det 15-17 m/s, måske var det derfor vi valgte at se ”The Swell from Hell”??
Lørdag startede med et skippermøde kl. 9.00 inde i surfshoppen, VÆK fra vinden der på det tidspunkt var 18-20 m/s NV. Konklusion: næste skippermøde kl. 13.00, det udnyttede nogen til at gå hjem at sove.
Ved skippermødet kl. 13.00 var der sandwich og Pepsi til alle tilmeldte, det blev besluttet at vi skulle mødes kl. 16.00 i Nr. Vorupør for evt. At køre et par heat igennem.

I mellem tiden kørte vi til Hanstholm for at se hvordan det stod til med Robert Sands Camp One. Pladsen var trang i vores dejlige lille Lupo, men op kom vi! Pludselig så vi 100 biler parkeret ved fishermans corner, så vi måtte se hvad der var i gærde. Først troede vi det var strandrensning, men hurtigt så vi at det var en masse Nike sko og shampoo der var skyllet op.
Alexandre Wolthers var ikke i et sekund i tvivl om hvad der skulle ske, han tømte sin boardbag og begyndte at fylde den op med sko. Og Søren, jah han siger der er nok skobutikker i København, så han gav sig til at reportere.

Vi mødtes i Vorupør kl. 16.00, hvorefter det blev besluttet at holde expression session, eftersom at bølgerne ikke var optimale til selve konkurrencen. Så stor en crowd ved den store mole har jeg aldrig set før.

Søndag Skippermøde kl. 07:30 konklusion: Konkurrencen afholdes i Vorupør right away. Grommetsne var de første i vandet, Ole var ikke just begejstret for den tidlige, kolde morgendukkert. Hans kommentar var ”Alt havde været okay hvis bare det var på Hawaii”
Så kom mit heat, jeg valgte mit 6.2 Bonzer, tog min blå jersey og hoppede ud i bølgerne. Jeg tog med det samme en bølge, men den var ikke optimal, 2. bølge var i hvert fald heller ikke, for min leash knækkede.
Mit bræt havde kurs lige mod molen ohh shit. Men heldigvis var der en lille grommet ved navn Oliver Hartkopp der fik fat i mit bræt, tusind tak!!

Jeg skiftede til mit 5.10 bonzer, og så kørte det. Jeg fik 2 gode bølger og var næsten sikker på sejr, der var ikke meget konkurrence, men en sejr var det jo. Udfordring fik jeg til gengæld hos seniorerne. Mit første heat var sammen med Simon Mortensen og Tommy Pedersen. Det overraskede mig meget at jeg vandt heatet. Mit andet heat var imod Eno Kløft og Mads Ejstrup, bestemt et heat jeg ikke regnede med at vinde!
Men det gjorde jeg, og dernæst skulle jeg møde Alexander Wolthers i Semi finalen. Som forventet vandt jeg den ikke, men jeg var meget meget tilfreds over at nå så langt i konkurrencen.
I en kamp om 3. pladsen var jeg oppe imod Svend Hansen og han vandt.
Finalen blev en tæt kamp mellem Alexander og Eddie, men det blev Alexander der løb med titlen som Danmarks mester 2007.

Tillykke med et flot personligt DM, hvad var det største?
At vinde Junior titlen til DM igen var dejligt, og at nå helt til semi hos Seniorer var helt uventet, men det mest betydende for mig var at se så mange af Danmarks surfere, mødes et sted og blive venner med folk de ikke kender, at se det danske surfniveau stige og sidst men ikke mindst en masse folk der ikke nødvendigvis vinder men bare har det sjovt med konkurrencer.

Read more

business

Interview med Surfministeren

Riders.dk har talt med manden bag den store surferfest - Lars Petersen, læs her hvad du kan forvente af året fest. Det er ikke små ting !

Læs mere
ski

Simon Dumont taler ud...

Kommer Half Pipe for ski til OL i 2010 i Vancouver, Canada? Simon Dumont fortæller hans version af den voksene scene, og hvordan han ser OL, mulighederne mv.

Læs mere