Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Checkup med Cap P

snowboard

Checkup med Cap P

Riders.dk fangede Cap "Den hidsige jærv" P i krydsfeltet mellem en solid portion havregryn og tyve-meter+ hits i Mammoths Main Park. Interviewet foregik via skype og med fancy high-tech webcam på. Cap havde travlt, men ikke for travlt til lige at give Riders.dk´s læsere et headsup og en statusrapport om snowboardlivet i Guds eget land.

Hva´ så Cap? Er alt godt i Mammoth?
Yeah, det går rigtig godt. Jeg bor i en lækker tre etagers lejlighed med Dennis (Hannesbo red.) og et par andre folk. Giver den gas hele dagen, og arbejder på bar hele aftenen. Det kører fint.
Ok. Er det nemt at få job derovre?
Nej ikke for tiden. Jeg var også nødt til at lyve lidt for at få det her job.
Haha.. hvad mener du?
Tja.. jeg sagde, at jeg havde haft en bar i København med mange ansatte, og at det kørte super godt med den. Så fik jeg jobbet, og det var dope.
Det lyder for resten ikke som en typisk europæisk sæsonlejlighed?
Sådan er det bare herovre. For resten: Kæmpe props til Dennis for at gøre rent bord til DM. Jeg spåede det på forhånd! For resten: hvis Dennis lagner kunne tale, så tror jeg ikke Dennis ville sove i sin seng igen – hep!
Det giver åbenbart pote at træne med dig.
Ja det gør. Selvom det kun er ham, der træner. Jeg kører bare, drikker lidt og nyder livet. Jeg kører faktisk bedst på tømmermænd. Man er ikke så bange generelt, hvilket i mine øjne er den mest hæmmende faktor.
.
Går du selv meget ud derovre?
Jeg kan godt lide at gå ud et par gange om ugen. De er altid rart lige at få tankerne andetsteds hen og møde nye mennesker.
Desværre deler mine roommates ikke den samme passion, så det ender ofte med en onemansession.
Du ser mig altid i baren med denne cab:

Det er en gammel foursquare-cap, som jeg godt kan li´, og når det bliver for varmt, slår jeg flapperne op:

Hmm.. ok. Giv lige et eksempel på en standarddag i Mammoth?

Op kl. 8, morgenspiller og kaffe. Så skal der køres noget havregryn ind, mens jeg surfer lidt på nettet. Så er jeg klar til at tage bussen op til Main Park med en bagel i lommen. I øjeblikket kører jeg mest i South Park og øver rotationer på en 4 kickerlinie. Kickersne er ikke specielt store men stadig ideelle til nye tricksforsøg.
Nå, men jeg kører som regel til kl 15.30 om eftermiddagen, derefter hjem og strække ud, et hurtigt bad og så på arbejde til kl 23.
Når ikke jeg arbejder, ser vi som regel et par film om aftenen, eller jeg suser i byen med min fiskerhat og ipod.
Haha.. Det lyder som om du hygger dig. Du kører for DC nu, ik?
Ja, jeg blev ringet op et par dage før min afrejse til Mammoth. Jeg har skatet siden 7. klasse og har derfor kendt DC lige siden. Så da jeg blev tilbudt det, var jeg meget åben, fordi jeg i forvejen synes det er et fedt mærke. Jeg synes det kunne være spændende at køre for DC og måske hjælpe til med at gøre mærket ligeså populært på snowboardscenen, som det er på skateboardscenen.
Det med spons har aldrig rigtig fyldt så meget for dig vel?
Jeg kørte 2 sæsoner i Frankrig, hvor jeg på min anden sæson aftalte med Mikkel Asmussen, (tidl. Forum distributør) at han ville give mig et sæt tøj, et snowboard, bindinger og støvler, hvis jeg blev top 7 til DM! Jeg blev nr 8 og måtte derfor slippe en sølle sum penge (indkøbspris) for det. Først på tredie sæson fik jeg gratis gear sammen med Aske Stræde.
Jeg er superglad for, at jeg får gratis gear idag, for jeg ved at det jo egentlig er en ok sum penge sponsorerne gir en på den måde. Jeg synes ikke selv, jeg fortjener det, når jeg kører herovre, men det er jo også de bedste af de bedste man ser hver dag. Men set ud fra den danske scene, så gir det alligevel mening. Vi er faktisk ikke så mange boardere lige pt, der stadig bruger al vores tid på snowboarding. Vi er heller ikke så mange, der er sponsoreret lige nu. Modsat skiløberne som, ja i mine øjne, får i hoved og røv. Det er også helt fint, da skitøj jo generelt ikke er ligeså fedt som snowboardtøj – aaight!
Betyder dit nye hookup, at vi får dig at se til de forskellige danske konkurrencer i år?
Jeg er bosat i Mammoth og har på forhånd aftalt med DC, at jeg kun stiller op til Frostgun. Det er faktisk lidt tilfældigt det lige blir Frostgun, da det passede med min fornyelse af mit visum lige på det tidspunkt. Ja det er ærgeligt at jeg ikke kan stille op til f.eks. DM, men det bliver simpelthen for dyrt i længden, hvis jeg også skal rejse til Hemsedal. Det er superfedt at snowboard DM er flyttet til Hemsedal, men alligevel ærgerligt, at det ikke bliver afholdt i samme uge som f.eks. ski DM og Frostgun. Så havde det i hvert fald været muligt for mig at stille op.
men så må den næstbedste jo igen kalde sig for den bedste – hep.
Vinder du Frostgun?
Ja da.
Hvad syns du om den danske scene lige nu?
Altså nu ligger jeg jo mest og kører med Lonnie og Mason Aguirre, så jeg følger ikke så meget med i, hvad der sker derhjemme. Men de der grønlændere, Michael og Mikkel overraskede mig meget da vi i sin tid var på tur i Østrig og Schweiz. Man må heller ikke glemme Sune og Niels Ettrup, som altid er kampklar i deres Burtontøj, som næsten er ligeså fedt som det, DC laver.
Det er ikke fordi, at jeg har fulgt så meget med i den danske scene de seneste par år, så der kan jo være nye emner – det bliver desuden også spændende at se Hannibals udvikling.
Har du nogle nye tricks i posen i år?
Jeg har ikke øvet vildt mange nye tricks, men sw bs 7 og Hannibal-frontflips er det sidste nye.
Hvad med de der niere?
Jeg har endnu ikke prøvet nogle 9ere endnu, synes det virker alt for stress i luften. Men ja, jeg bliver nødt til at prøve snart.
5 hurtige favs:
Fav. trick: Cab 5 nose, den har jeg lige lært.
Fav. rider: Torstein Horgmo. Og Travis Rice. Han er den bedste og han har ingen nykker.
Fav. videopart: Pat Moore i den nye forum film.
Fav. resort: Mammoth sol fra en skyfri og god sne og skarp park.
Fav. Event: Frostgun.

Cap takker
Teit Andersen, DC, dragon, Morten Hauerbach for helikopterride fra Århus til Hemsedal og mine bedsteforældre for at smørre de alt for vilde rugbrødsmadder – hep!

Caps nyeste edit fra Mammoth:

Read more

snowboard

Checkup med Hannibal Søberg

Den unge silkeborgenser er for en gangs skyld helt klar op til sæsonens hovedevents. Læs om hans planer for sæsonen, "Blair Witch Project" og Hjerter Pistoler. Forvirret? Så klik her.

Læs mere
windsurf

Ricardo Campello stopper

Den flerdobbelte Verdensmester har annonceret et freestyle stop

Læs mere