Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: CheckUp med Rasmus DJ

armada

CheckUp med Rasmus DJ

Vi kender alle sammen historien om Rasmus Dalberg Jørgensen. Alle i miljøet har hørt, hvordan han droppede ud af skolen for at stå på ski, vi ved at han er super dygtig, og vi ved, at han er typen, der går sine egne veje. Personligt husker jeg for eksempel tydeligt, hvordan han til Frostgun riders-præsentationen i Val T 09 stod foran 1200 skrigende gymnasieelever, mens Simon Jul præsenterede ham som en af de absolutte favoritter. Jeg tror, at alle ridersne var ret overvældede af den uventede rockstar-situation, og alle ved, at det er vigtigt at se godt ud og have sejt tøj på, når man er en af de døds-coole freestylere. Men DJ stod bare dér med et roligt smil kun iført en fin Svampebob Firkant pyjamas. Det rager ham. DJ er DJ.

Rasmus kom desværre til skade et par gange i den forgangne sæson, men de af jer, der har set Timemachine, ved, at Danmarks freestyle wiz-kid hverken er stagneret eller faldet af på den. Og derfor, Mine damer og herrer, er det en fornøjelse omsider at kunne bringe et langt og brandaktuelt interview med Rasmus DJ.

Vi starter lige på og hårdt. Hvad sker der for tiden i Rasmus Dalberg Jørgensens pro life?
Uhh.. der sker faktisk en hel del. Jeg står en masse på ski (New Zealand, Århus, Saas Fee. Red.). Roder lidt med sponsorer, skal bygge railsetup og vandrampe(!) Derudover står jeg og leder efter et sted at bo i Mayrhofen for sæsonen, og så er der for resten også taget hul på de indledende manøvrer til et dokumentar-projekt, der snart skal sparkes i gang.
Desuden går jeg til trampolin, hvor jeg træner en masse nye sager og til fysioterapeut, hvor jeg i mandags fik ros for første gang i laaaang tid. Og sidst men ikke mindst er der snigpremiere på ”Timemachine” i aften, og det glæder jeg mig til.

Det er godt at høre, at du har gang i gryderne, Rasmus. Desværre var det hele jo ikke lutter lagkage sidste sæson. Kan du fortælle lidt om sidste sæsons op og nedture?
Som nogen ved, havde jeg et ret alvorligt styrt sidste sommer. Udover at det virkelig satte gang i nogle tanker – om hvorvidt jeg overhovedet havde lyst til at stå på ski mere, tog det ca. et halvt år, før jeg kunne køre nogenlunde uden at tænke på mit knæ og min ryg. Det betød bl.a., at jeg ikke fik trænet særlig meget op mod DM, og at min selvtillid var helt i bund den første halvdel af vinteren.
Det positive var at jeg fik nogle nye sponsorer, der udover at tage mit skiløb ligeså alvorligt, som jeg selv gør, også ligger vægt på et reelt samarbejde, hvor jeg ikke behøver at bekymre mig om, hvorvidt det rigtige udstyr er der til tiden, og om det overhovedet virker.

Skader er desværre en del af gamet, hvis man vil være med på højt niveau og hele tiden presse sig selv. Har du nogen gode tips til, hvordan man hurtigt bliver skaderne kvit?
Det her er måske mere et forebyggende råd, men det er i hvert fald super vigtigt at lytte til sig selv og have selvtilliden på plads. Hvis ens tricks ikke virker så godt som de plejer, kan man ikke forvente bare at ”steppe up” og lave noget nyt. Hellere finde roen i ting, som man har 100% styr på, og så først ”lukke op” når man reelt føler for det. Det lyder måske lidt luftigt, men det er ikke sjovt at slå sig. Jeg flækkede 3 hjelme i vinter, og hver gang var det fordi, at jeg var utålmodig.

540pow2
..OG fordi du ikke kan lade være med sådan noget her. 540 til pudder, Val T.

Ok. Det vil jeg skrive mig bag øret næste gang, jeg er på vej ned til en blå kicker med drømme om en clean 3er.. Hvad har du ellers fået din sommer til at gå med?
Jeg har købt et kolonihavehus i Tåstrup. Det ligger kun 15 min på cykel fra der, hvor jeg bor, og der har jeg så planer om at placere en god trampolin, få bygget et lækkert railsetup og sætte mit trommesæt.
Det koster kun 300kr om måneden at have, så jeg kan forsætte med at leve ”uafhængigt” uanset, hvad jeg finder på.

Det lyder som en perfekt sommerresidens. Apropos sommer, så lagde jeg mærke til, at du ikke fandt tid til at tage på sommercamp i år, hvordan kan det være?
Min sæson varede indtil starten af juni, og jeg havde mere lyst til at være lidt hjemme. Hvis jeg tog på ski vidste jeg, at det ville det blive noget halvt noget – og man skal ALDRIG gøre noget halvt.

nzhygge
Rasmus får fyldt sukkerdepoterne op efter en hård dag på arbejde.. NZ 09.

Det er sandt. Er der noget nyt på sponsorsiden? Jeg har hørt noget om, at du var kommet på et eller andet fancy Eurupa-team?
Hehe.. det er vidst bare et rygte. Men jeg har jo kørt for det Europæiske Oakley de sidste 3-4år, Måske er det er det, du tænker på?

Tja, Måske. I just work here, man..
Ellers er jeg jo skiftet fra Rossignol til Dalbello skiboots og Armada skis. Så jeg behøver vel ikke at sige, at jeg er møgglad for mit nye gear, vel?

Nej, det siger vist sig selv. Lad os i den forbindelse lige snakke lidt om dem, der stadig køber deres ski selv. Du har lige været på camp. Hvordan gik det? Nogle kids på vej op?
Det var en super fed tur. Jeg synes, at noget af stemningen, fra dengang jeg selv var på camp, var tilbage, og det er vanvittigt fedt at køre med en flok, der brænder ligeså meget for skiløb, som jeg selv gør.
Det fedeste var klart, da nogen fra mit hold smed 180 på den store kicker. Det var virkelig sejt. Måske lidt svært at forklare, men dem der var med forstod det godt.

rasdownrailnz

Spin to slide to spin kiwi-style, NZ 09.

.. Fortsættelse følger i morgen, og mens i venter, får i lige et dugfrisk edit med Rasmus. Værsgo´ :

DJs Riders.dk edit:
http://www.youtube.com/watch?v=BshBZz5f0Dk

Read more

hawaii

Inside the Tube

Det er lørdag, så læn dig tilbage og nyd dette utrolige udvalg af billeder. Denne serie har titlen “Inside The Tube” og er et projekt af fotograf Clark Little, baseret på Hawaii hvor han kun arbejd...

Læs mere
surf

Surfpremiere i Grand

Kom til surffilm premiere, som man gjorde det i halvtredserne og tresserne, før VHS bånd og Dvd’en var opfundet. Dengang rejste filminstruktøren rundt fra surfby til surfby og viste sin film i det ...

Læs mere