Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: CheckUp med Simon Knudsen

anon

CheckUp med Simon Knudsen

Riders.dk har altid et vågent øje på vækstlaget i dansk snb og freestyle skiing. Der er mange af de unge, der har løftet deres niveau over de sidste par sæsoner, og en af dem, der er nået længst er Holtes egen Simon Knudsen på blot 16 somre. Han er netop startet på Vännas Ski Gymnasium i Sverige sammen med sin bedre halvdel, Kalle Teilmayn, hvor de gi´r den med hiphop tøj og høj cigarføring i 1. G. Vi fangede de to freshmen til en snak om skiing, fremtiden og Systembolaget, mens senior-jocken og lokalkongen Sune BJ lå inde ved siden af og tapede ting sammen med gaffa.

Hey Simon, sidst vi snakkede øvede du kickflip på Jægers og glædede dig til at komme på ski. Hvordan er det lige pludselig at sidde helt alene i en lille by i et andet land?
Det er helt anderledes end min hverdag derhjemme. Jeg får f.eks. spillet en del mere Skate 2 end jeg gjorde i dk. Så de sidste par dage har jeg ikke fået skatet rigtigt, fordi jeg er så stoked over mine Skate 2 skills! Så den kickflip der er altså ikke helt på lock endnu. Alt i alt er det chill nok her. Jeg laver jo egentlig bare det samme som derhjemme, udover jeg måske ikke kan stene helt så meget i Frostgun butikken mere. Lige nu venter jeg bare på sne, og når den kommer, så bliver det hele dope ass!

Fortæl lidt om Vännes Ski Gymnasium?
Jamen, det er sgu ret simpelt. For tiden stener vi bare rundt i byen og skater hallen lidt ind i mellem. Når sneen kommer shredder vi bakken fast to gange om ugen med vores coach, og resten af tiden står den på skolegang, træning og chill-sessions uden træner.


Kalle havde lånt penge af alle pigerne i hans lillesøsters klasse for at kunne tage dette billede

Du har jo taget din main associate, Mr. Kalle ”KT” Teilmann med til Sverige. Fungerer det efter planen?
Oh yeah! Brothers from different mothers, man! Vi har chillet hver dag i ti år nu, så det kører fint.

Har det hele tiden planen, at i skulle derop sammen?
Jeps, vi laver alt sammen.

Fortæl om den forgangne sæson. Har den været god?
Ja, den var fed. Jeg var til DM i Avoriaz, og det gik rigtig godt. Ellers har jeg bare været på en masse ture, hvor jeg har chillet og trænet, mens det stadig var koldt. I sommer var jeg så med på FSA, og det var virkelig svedigt! Har aldrig set så perfekt et rail-setup, og det er jo lige mig. Og så var det bare hyggeligt at se alle folk (ikke mindst de der grønlændere, som man ikke ser så tit) igen og fyre den af.


Simon med en mute 9 til DM 08


Skierslide, Les 2 Alpes 09..

Det lyder fedt. Og så skulle du til Saas Fee, ikke?
jo, lige præcis. Jeg tog direkte fra Les 2 Alpes til Saas Fee for at filme med RAD. Det var super fedt og jeg glæder mig til at se resultatet.

Ok. Det lyder spændende! Hvordan foregik det? Får du en part i Timemachine, eller hvad ?
Jamen det gik super godt, syns jeg. Det var en oplevelse at blive filmet, og Jeg fik nogenlunde det i kassen, som jeg havde sat mig op til, så det var rigtig dope. Jeg deler location-part fra Saas Fee med Capper Capper aka. dk’s mest pro svanseboarder, Johan Duus, Jacob Gramtorp og Jonas Marcinko.


Simon laver svære øvelser, og slider baglæns med blandede følelser.

Fint selskab må man sige. Hvad fik du sat?
Uha.. det er en forretningshemmelighed. Det kan man se til november. Men det bliver godt.. Jeg siger bare: skiersliiides, son! YEAH! (Sku´ hilse fra Sune, han kom lige ind for at låne noget gaffa.)

Ok. Det vil sige, at du har kørt med hele to pros her til sommeren (Aleksander Aurdal var til FSA og Jonas Marcinko var med RAD i Saas Fee. Red.). Hvordan var det?
Jeg syns det var rigtig dope. Kørte rails med Aurdal en enkelt dag, og det var pænt svedigt! Jonas giver den også super meget gas, shits crazy! Altid godt med noget inspiration.
Jeg har hørt, at Marcinko er en større body builder end Cap, er det sandt?
Det er han helt afgjort, og Cap var nede over det hele ugen. Han gik og kiggede efter Jonas konstant, og når han tog trøjen af kunne Cap slet ikke holde øjnene fra ham.


Pop dat shit, son! Avo 08. Flyvehop.

Jeg husker det som om, du blev ”opdaget” til FG vs The City, hvor der lige pludselig var en lille (og samtidig ret lang) fyr, der tog flere af de etablerede players ud, mens crowden gik HELT amok. Var det ikke din første comp?
Nej, jeg var med året før også. Det var jo så fedt det event, ALLE gik amok. Men når jeg ser tilbage på det, synes jeg dommerkomiteen var ret svag. Jeg blev seedet videre som nummer to, men railmaster Maasi, som gav den mindst lige så meget gas, gik ikke videre, og der var flere ting, som jeg ikke var enig i. Men når det er sagt, så husker jeg det naturligvis som en aften, jeg er super stoked over, og det kunne være fedt med flere af den slags rail-events i Danmark.

Du taler hele tiden om rails. Hvad med de kickers der? Er du ved at blive bedre venner med dem?
I 2 Alpes kunne jeg slet ikke få det til at fungere, Men ugen efter i Saas Fee fik jeg en god følelse for det. Det sker ofte, når railsne er dårlige. Så får jeg kørt på kickersne og indser hver gang, hvor svedigt det er, når man først kommer i gang med det! Mindre Snow Dome, mere Saas Fee, hvad kickers angår!


Simon tænker: “Ok. Hvis jeg nu tager fat i denne her ski, spreder benene og låser i alle muskler.. Mon ik det ser meget sejt ud?”

Hvad er dine planer for den kommende sæson? Nu har du jo sne under fødderne hver dag, så får vi dig overhovedet at se til de danske events?
Det håber jeg da. DM regner jeg med at køre. For håbentlig også frostgun, men det kommer lidt an på, hvor og hvornår det bliver. Springsession tror jeg ikke, at jeg når da Vännas er ON FIRE til den tid (Simon, tjek din kalender. De to events ligger samtidigt i år. Red.) Men jeg vil da fortsætte med at køre de danske konkurrencer generelt, Helt klart.

Sker der noget på sponsorfronten?
Altså, jeg har jo kørt for RED og Anon i to sæsoner nu, og det fungerer rigtig godt. Det nye er, at jeg nu også er kommet på Frostgun teamet, hvilket jeg er mega glad for.


Sådan går det nu en gang, når man kommer under Fugmanns vinger, så blir det simpelthen det umuligt at gå i fred for damerne. Bemærk i øvrigt Ralp Lauren, butterfly, gipsarm og New Era i en sjælden fashion combo.

Hvordan er det kommet i stand?
Jeg har jo altid chillet meget i butikken hos Pep Fugmann, og så må jeg jo have udviklet mig hen ad vejen. Michael kontaktede mig i hvert fald omkring et sponsorat, og det sagde jeg selvfølgelig ja til.

Ok. Er det press at være på hold med folk som HJ ”Stomp Ass” Brandt, Dennis ”Mere hangtime” Hannesbo, Maasi ”Kill all rails” Lynge og Jonas ”Jeg ER den amerikanske drøm” Seiler?
Ha ha, det er ikke pres, nej. Det er jo nogle super cool og rigtig fine mænd alle sammen, så det er bare hyggeligt! .. Dog lidt svært at følge med nogle gange. Gotta step up, son!

Passer det, at KT også snart skal på teamet? Rygtet siger, at han bakser med at få sin cab 10 på lock?
KT ligger og træner til vinteren med nogle dejlige drop-ins i vores lokale minirampe. Og så er han lige startet i Vännas fodboldforening!

Fedt man! Det der ski-halløj er alligevel også played out, hvor på banen spiller han?
Han spiller en god forsvarspoition, nu må vi se om han kan spille sig på holdet. (grunden til, at jeg svarer for ham er, at han er inde hos Sune og spørge, om han vil købe booze til os på System bolaget.)


“Simon du kän slïda nok så mycka! Du är inte velkommän här på systembolägan. Send hellere din tränada och solbruna kompis, Sune! Honnom är en jävla snygging! “

Suk, i minder mig om Stifflers lillebror i American Pie, Nå, hvad synes du om den danske skiscene lige nu?
Den danske skiscene udvikler sig super hurtigt for tiden! Vi har efterhånden mange dygtige riders på vej op, samtidig med at toppen af dansk freestyle begynder at udvide sig. Jeg tror snart, at der kommer nogle nye op og blander sig i toppen med HJ,DJ og Dennis, og det er jo alt for dope! Glæder mig også til at se Jonas Seiler til DM.
Det er jo helt sjovt at se DM videon fra 07 i forhold til nu – Folk er virkelig steppet up, og cork 7ere er pludselig blevet til switch 10’s and shit! Det er faktisk imponerende.

Hvad er dine ambitioner for denne sæson?
Det ved jeg ikke. Jeg regner med at køre senior til DM og se, hvordan det går. Og så vil Jeg træne switch i år. Jeg kan næsten ingenting switch, så det må være det, der skal trænes på generelt. Og tailgrabs.

Kom nu med et ordentligt mål, din kylling!
Jeg vil nødig claime noget, men en top fem placering til DM og en filmsession med RAD ville være nice.

Sådan, man skal altid claime pre-season! Vi glæder os til at se, hvad der sker. Hyg dig, Simon og tak for snakken!
Yeah, tak for denne gang, vi ses!

Tak til: Anon, RED, Frostgun Store, Frederik Wulff, KT, Tobias, Vang, Fugmann, Selleri og Sune for at være en dårlig nabo.

Fem Favs:

Ressort: Saas Fee kickers og Les 2 ALpes rails

Trick: 2 pretzel 2

Rider: HJ og Leigh Powis

Part: HJ og Maasi i Dachstein i “8” og Fugmann i “Crooked”

(Valgfri) Yndlindsfryseret: Findus chili con carne, som vi kender den bedst fra kvickly.


To tricks med Simon fra Timemachine:

Simon og Kalle shredder pwc:

Read more

windsurf

Portræt af en upcommer

Jonas Knudsen er trods sin unge alder en habil freestyle og wavesejler, der træner igen når ellers kroppen siger god for det..

Læs mere
snowboard

Ulrik Badertscher laver den første 1620 på snowboard

Se norske Ulrik Badertscher spin to win fra Factor Films nye video.

Læs mere