Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Danske Christian Justesen vinder Australian Open

windsurf

Danske Christian Justesen vinder Australian Open

14-årige Christian Justesen er i øjeblikket i Australien sammen med familien på en kombineret ferie- og dannelsesrejse, og benyttede lejligheden til at deltage i det åbne australske mesterskab i Formula Windsurfing.

Efter 4 hårde dage og 12 meget spændende sejladser i meget varierende vindforhold, lige fra 5 m/s til 15 m/s, fra 15 grader til 41 graders varme, sikrede Christian Justesen sig mesterskabet i klassen for juniorer under 20 år.
Jeg havde ikke de bedste odds fra starten, fortæller Christian Justesen. Det var længe siden jeg havde sejlet og jeg kom direkte ind i en international konkurrence, hvor der udover konkurrenter også var hajer i vandet! Alt udstyr var udlånt fra forskellige australske surfere og skulle først trimmes ind. På anden dagen knækkede masten og et sejl blev revet i stykker, og det var med nød og næppe, at vi fik fat på en ny mast og fik sejlet repareret inden starten gik dagen efter. De australske arrangører har været fantastisk behjælpelige med at organisere udstyr og hjælpe mig med informationer om de lokale vind, vejr og vandforhold.

I et felt på 35 deltagere fra 10 forskellige nationer var jeg efter første dagen placeret midt i feltet. I løbet af de 12 sejladser, fik jeg sejlet mig stille og roligt op og endte i de sidste sejladser i top 10, med bedste placering som en 9. plads i det samlede felt. I juniorklassen lå jeg forrest fra første sejlads og holdt positionen selvom der var seje kampe på vandet. Jeg var vildt glad for at kunne slutte med at sikre mig det australske oceanic mesterskab for juniorer under 20 år.
Det var en fantastisk oplevelse, fortæller Christian Justesen fra Sydney, og jeg har fået rigtig mange gode venner, som jeg helt sikkert vil holde kontakten med og som jeg forhåbentlig kommer til at besøge igen om nogle år. Det er lykkes os at få en aftale med den suveræne vinder af den åbne klasse i det australske mesterskab, Sean O’Brian om at deltage i det Skandinaviske Formula Mesterskab, som arrangeres af Skive Windsurfingklub i slutningen af august 2009.


Det har været en fantastisk start på den nye sæson. Min motivation for at komme tilbage til Danmark igen og gøre en ekstra indsats i motionsrummet og med løbtræning for at være i topform til den danske windsurf sæson, er helt i top, siger Christian Justesen. Det er mit mål at være med i samtlige danske windsurfingstævner i år, og forhåbentlig får jeg også mulighed for at være med i mindst to internationale stævner i 2009, slutter Christian Justesen, som rejser tilbage til Danmark om en uges tid.

Read more

windsurf

Bjørn Dunkerbeck på Starboards Dream Team

Starboard er ekstremt stolte over at kunne fortælle, at Bjørn Dunckerbeck vil blive en del af Starboards Dream Team.

Læs mere
snowboard

MT.DEW Tour + video

Dew touren er overstået, og med Torstein Horgmo på toppen foran Shaun White - VED MAN det har været vildt.

Læs mere