Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Din Historie - Mit Første Rangliste stævne

windsurf

Din Historie - Mit Første Rangliste stævne

Jeg er lige kommet hjem fra mit første rangliste stævne nogensinde, og har sagt ja til at skrive om hvordan det har været… Jeg vil gerne starte ud med at sige hvor positivt overrasket jeg er overfor sådan et arrangement/stævne, det er fantastisk at komme ud, uden at kende ret mange, men alligevel blive accepteret fra starten, selvom jeg er junior. Der var slet ikke noget eller nogen som følte sig bedre, klogere eller for gode surfere, til at snakke til en junior til sit første stævne, alle hjælper hinanden og er ligestillet ”det dælme rar”.

Første dagen startede ud med ikke ret megen vind, det blev dog til nogle RS:X sejladser og for os Formula’er til nogle Funsejladser, hvor de hårde drenge kunne holde sig planende. Jeg må nok indrømme at jeg tog på vandet uden at kende helt til hvordan starten osv. forgår, men allerede der var der folk til at hjælpe, selvom vi sejlede rundt og der kun var 5 min. til start. Der var nogle som fik forklaret mig at når startproceduren er sat i gang, så fortsætter den indtil startskuddet er gået og hvis der er vind nok i det øjeblik og vinden holder, så bliver det en gældende sejlads, men hvis den løjer som den gjorder, så bliver den blæst af til en funsejlads. Da vi kom ind igen, fik Torben arrangeret at os juniorer skulle sidde og fortælle, hvad der var sket for os på vandet, og så kommenterede Jesper Vesterstrøm, Kurosh Kiani & Kristian Lindekilde, hvad de synes om det vi havde gjort, og hvad vi kunne have gjort anderledes, og i det hele taget gav os nogle helt igennem super tips 😉

Anden dagen bød på mere vind, faktisk ret meget, men det var bare dejligt! så der fik vi afviklet de eneste 4 sejladser som blev sejlet i Assens. I første sejlads lagde jeg ud med at knække min mast, faktisk var jeg ikke den eneste, vi var indtil flere som brækkede master… Anden sejlads sejlede jeg så med 7.7 hvilket dog var for lidt, til tider var det svært at holde den planende, men jeg fik da gennemført. Tredje sejlads sejlede jeg ikke med da jeg ikke synes det var optimalt at ligge og sejle 7.7 mens alle andre sejlede omkring de 10m2. Fjerde og sidste sejlads tilbød Torben Kornum mig så at låne en mast til 9.8’eren som jeg havde knækket, så det takkede jeg ja tak til og fik så sejlet en god og lærerig sejlads.

Jeg vil indrømme at jeg nok ikke var begyndt at sejle rangliste foreløbig, hvis ikke det var fordi at jeg i sommers var på Rip Curl Young Gun Surfcamp. Der mødte jeg en masse andre juniorer, og prøvede for første gang at sejle formula. Jeg blev meget bidt af at plane i ingen vind og købte så her i vinters et komplet sæt, jeg manglede dog en boardbag og pudsigt nok kom der kort efter en artikel ind her på Riders hvor Neilpryde tilbød juniorer, som købte et sejlnr. og stillede op til mindst et rangliste stævne en gratis NP boardbag. Det tilbud benyttede jeg mig straks af og har nu været til mit første rangliste stævne, og kan slet ikke vente til det næste! Nu sidder jeg her og siger at det er pga. surfcamp osv. at jeg tog til det her stævne, men jeg har kun en ting at sige, hvis I sidder der hjemme og overvejer at sejle med, men ikke synes I er gode nok, eller at I ikke kender nogle overhovedet, så kom og sejl med alligevel. Jeg er heller ikke god, i en af sejladserne kom jeg faktisk på en sidste plads, men jeg havde alligevel en af de bedste surfoplevelser! Og som jeg nævnte tidligere så bliver man hurtigt en del af fællesskabet, så det er bare om at komme i gang!

Så alt i alt har det været et super godt og lærerigt stævne 😉

Hvis du vil vide mere om hvordan man kommer igang som junior windsurfer, så kik her på Riders Young Gun site

Hvis du også har en historie du vil dele med Riders brugere, en staævne rapport, en god dag på vandet eller lignende, så se her, hvad du gør

Read more

sheriders

Ski - Skitrampolin starter op på ny

Skitrampolin.dk har været et tilbud et par år, og sæsonstarten er lige på trapperne. En rigtig godt tilbud, når den lange sommerpause skal bruges til udvikling af nye tricks.

Læs mere
windsurf

Århusbugten Rundt optakt

Lørdag er det tid til årets tredje stævne i NeilPryde Ø-Grandprix serien. Langturs sejladser for alle niveauer i nogle af landets smukkeste farvande

Læs mere