Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: DM 2012 // Riders check-up

Dm 2012

DM 2012 // Riders check-up

På mandag går det løs ved Freestyle DM 2012 i Tignes. I løbet af ugen skal vi finde en ny mester i disciplinerne slopestyle, half-pipe og big air. Vi går et par begivenhedsrige konkurrencer i møde, hvor to af de helt store profiler er ude med skader (Rasmus DJ og Dennis Hannesbo).

I ugen op til DM har vi været i kontakt med et par af deltagerne for at høre, om de er klar?

Frederik Højgaard
Frederik imponerede alt og alle ved sidste års DM med en flot 5. plads i disciplinen slopestyle. Til daglig bor han i svenske Vännäs, hvor han studerer på et svensk skigymnasium.

” Jeg er ikke i den form, som jeg havde ønsket, da jeg desværre ikke har kørt kickers på mere end 10 meter siden sidste år. Derfor har jeg ikke fået trænet mine “seriøse” tricks. Den eneste mulighed for store kickers var i sidste uge, hvor jeg var i Åre, men Åre bød kun på dårligt vejr og derfor ingen kickertræning.

Udover det har jeg haft en ganske sjov sæson so far – kørt en masse rails, en lille smule urban og har haft det sjovt med det hele. Jeg har tænkt mig at tage det stille og roligt i næste uge, men med en lille bitte smule blod på tanden stadig. Så må vi se, hvor det fører hen!”

Frederik i en flatspin 540 under sidste års DM i slopestyle…

Malik Berthelsen
Malik er en sej grønlandsk freestyle skiløber, der i løbet af de sidste to år har rykket sig markant mod mod toppen af dansk freestyle skiløb. I denne vinter har han boet sammen med resten af den grønlandske bande i amerikanske Breckenridge, hvor de har trænet.

” Mit mål er helt sikkert at komme i finalen til både slopestyle og big air. Jeg ønsker helst ikke at sætte mine mål for højt, ellers ender jeg bare med at skuffe mig selv. Så hellere sætte mindre mål, da chancerne er større for at overraske. Tiden må vise, hvilke tricks jeg gerne vil sætte. Jeg bliver nødt til at teste banen først, inden jeg kan vide mig sikker på mit run, og hvad der er muligt at lave.

Denne sæson har jeg fået trænet en del, da jeg har været i Breckenridge og Keystone i et par måneder. Jeg har desværre været meget skadet, i forhold til tidligere sæsoner og i forhold til mine standarder, men så slemt har det nu heller ikke været. Jeg startede med at have ondt i ryggen og var ude i nogle dage på den første del af turen. Derefter slog jeg mit ribben og måtte være hjemme i 10 dage, og så slog jeg min skulder til sidst og var hjemme i en uge. Især den sidste skade var irriterende, da jeg ikke rigtig havde dage nok til at komme ordentlig i gang igen.

Jeg håber på at kunne sætte et stort switch spin under konkurrencen. Målet er i hvert fald at spinne mere end sw 9, sw 10 er klart målet og evt. sw 12, hvis alting kører godt i Tignes.”

Malik smider en Rodeo i Breck…

Simon Knudsen
Simon er en ekstremt dygtig og stilet freestyle skier. Det bliver spændende at se, om han i år ender på podiet? Hvis han rammer sin dag, er der ingen tvivl om, at han napper en plads på skamlen. I denne sæson har han været aktiv på Underground Jib Arena, hvor han bl.a. har vundet Nike 6.0 City Jam.

” Ja, jeg er klar til DM. I øjeblikket bawser jeg den i London med KT (Simons aller, allerbedste ven, red.). Så jeg rejser direkte herfra til DM og ankommer søndag aften i Tignes. Det betyder ingen træning, og jeg har ikke rigtig fået kørt kickers i år. Det vildeste jeg har spundet er en 5er. Mine forventninger er selvfølgelig at vinde alle discipliner inkl. halfpipe! Men ja, jeg er helt ude af form.”

Simon under CPH Open 2011 i Norske Vierli…

Profiler der er ude med skader:
Rasmus Dalbjerg Jørgensen
Dennis Hannesbo
Mathias Veggerby

Læs også vores interview med arrangør Nikolaj Vang
http://riders.dk/ski/2012/03/21/freestyle-dm-show-begin/

Programmet for ugen ser ud som følger:

Mandag den 26. marts
Slopestyle DANMARKSMESTERSKABERNE 2012
/ 09.00: Ridersmeeting – on site
/ 09.30: Træning
/ 10.30: Kval session
/ 12.00: Frokost
/ 12.30: Finale
/ 17.30: Præmieoverrækkelse
/ 22.00: Slopestyle After Party

Onsdag den 28. marts
/ 09.30 – 14.00: Halfpipe træning

Torsdag den 29. marts
Halfpipe DANMARKSMESTERSKABERNE 2012
/ 09.00: Ridersmeeting – on site
/ 09.30: Træning
/ 12.00: Frokost
/ 12.30: Finale
/ 17.00: Præmieoverrækkelse
/ 22.00: Halfpipe After Party

Fredag den 30. marts
Big Air DANMARKSMESTERSKABERNE 2012
/ 09.00: Ridersmeeting – on site
/ 09.30: Træning
/ 11.30: Kval session
/ 12.00: Frokost
/ 12.30: Finals
/ 17.00: Præmieoverrækkelse
/ 22.00: DM After Party

DM i Freestyle Ski 2012 på Riders.dk er præsenteret i samarbejde med

Foto//RAD Film//Michael Gramtorp//Troels Iversen m.fl.

Read more

Freeride World Tour

FWT Xtreme Verbier 2012

Kampen om Bec des Rosses trofæet på Freeride World touren skal lørdag kl 09:30 afgøres. Du kan følge sæsonafslutningen direkte fra Verbier, Schweiz her på Riders.dk (link længere nede i artiklen). ...

Læs mere
Freestyle dm 2012

DM 2012 // Bluebird ved ankomst

Foråret er kommet til Tignes, og dagen er kommet, hvor årets DM uge skydes i gang. Tignes’ gader og ikke mindst Tignes park er i dag blevet fyldt af den danske freestyle elite. Arrangørerne har vær...

Læs mere