Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: En drengedrøm gik i opfyldelse!

Billabong

En drengedrøm gik i opfyldelse!

Den 22-årige Jonas Knudsen fik sin drengedrøm opfyldt ved PWA World Cuppen i Klitmøller denne sommer. Deltagelsen i en international konkurrence var et langsigtet mål, der endelig gik i opfyldelse. Der er gået et par måneder siden han sejlede mod verdens bedste windsurfere, og det er nu tid til at kigge tilbage på den forgangne sæsonen.

Hvis du skal tænkte tilbage – hvad har så været sæsonens højdepunkt?

Sæsonens højdepunkt var helt sikkert PWA World cuppen i Klitmøller. Det var en drengedrøm der gik i opfyldelse! Selvom jeg ikke gik videre fra mine heats, var det en kæmpe oplevelse at sejle mod verdens bedste, og være en del af et stort og velorganiseret event. Oven i hatten var det uden tvivl de vildeste og mest udfordrende forhold jeg nogensinde har sejlet i, så på den konto fik jeg også en på opleveren!

Det var din første deltagelse ved en PWA World Cup – Hvordan havde du forberedt dig?

Jeg forsøger altid at slippe af sted med så mange timer på vandet som muligt. Ugerne op til worldcuppen var ikke anderledes, så der kom studiet i anden række. Derudover tjekkede jeg alt grej og stumper igennem. Jeg var endda ude at låne et par ekstra dele af mine team buddies, så jeg kunne rigge stort set alle sejl og have dem standby for action.!

Var der intern konkurrence mellem danskerne, eller håbede i blot på det bedste for hinanden?

Der var en rigtig god stemning blandt sejlerne og vi hjalp hinanden. F.eks. med at lege ”caddie” og bære grej, når vi ikke selv skulle sejle. Der var nogle få danskere, der mødte hinanden i et heat. Her var der ingen tvivl om, at der var tæt fight om placeringen!

Jonas venter i spænding på at komme igang

Hvilken smag havde du i munden efter konkurrencerne i Klitmøller? Glad eller skuffet?

Jeg havde en fantastisk smag af ”Sweet Chili Sauce”! (: Jeg var helt klart glad, og det var som sagt lidt af en drengedrøm der gik i opfyldelse. Det var en super fed oplevelse, der gav mig en del erfaring, og samtidig en masse motivation for at give den ekstra gas og lære nye manøvre til den kommende sæson.

I efterårsferien var der DM i Klitmøller- Hvordan gik det?

Til DM endte jeg på en 4. plads i Freestyle og en delt 13. plads i Wave. Målet var en top 3 i Freestyle og top 10 i Wave, så jeg måtte nedjustere mine forventninger en smule. Jeg var i mange tætte heats, hvor det kun var et enkelt point der afgjorde, om jeg gik videre eller ej. Jeg vil ikke afvise, at jeg var en smule bitter, men that´s the game, og det gør det kun federe når man avancerer fra sit heat! Til gengæld fik jeg en fræk 2. plads i Freestyle Supersession, som gav lidt opløftning (:

Havde I gode forhold under konkurrencerne?

Vejrguderne har ikke været med os i forhold til konkurrencerne i år. Det blev kun til freestyle på Nordsjælland og ved Munkerup. Da DM stod for døren og vejrudsigten endelig spillede, var alle mand super glade! Det var perfekte wave-forhold i Hanstholm torsdag med 2 meter bølger og vind til 4,2 sejl. Fredag og lørdag bød på lækre freestyle-forhold i Krik vig. Det var en perfekt afslutning på sæsonen!

Jonas i action ved PWA World Cup i Klitmøller

Forhindre dit studie dig i at søge udenlands for at træne i vinterperioden?

Fysioterapeut studiet begynder at trække tænder ud, og jeg har tit overvejet om jeg skulle holde en pause og tage til Sydafrika med de andre gutter til vinter. Jeg satser på at gennemføre studiet i en omgang, så må vinterrejseplanerne være indstillet til jeg er færdig. I vinter sejlede jeg ikke i 6 måneder pga. isvinteren. Det er hårde odds, når ens buddies/konkurrenter kommer hjem efter 4 måneder i solen med nye tricks i ærmet. Derfor håber jeg på en mild vinter i Danmark.

Hvad skal fremtiden bringe?

Mit mål for næste år er at forbedre mine placeringer fra denne sæson. Jeg tror ikke det er urealistisk at sigte efter DM titlen i fristil. Jeg har de rigtige moves til at nå langt! De skal ”bare” bankes af på de rigtige 10 min. ;-). Ydermere drømmer jeg om at deltage i et PWA stævne igen, hvor og hvornår må tiden vise.

Du kan følge Jonas på www.Jonasknudsen.com

Præmieoverrækkelse ved DM 2011 – 1. Rasmus Oegelund – 2. Jonas Knudsen 3. Kenneth Danielsen

Under dette års PWA World Cup i Klitmøller fulgte vi Jonas på nærmeste hold under Single Elimination..
http://vimeo.com/28957015

Read more

Danish Freestyle Chicks

Trampolin - KUN for piger!

Hvis du har lyst til at hoppe trampolin, eller bare hygge dig, er det nu muligt i springsalen på Odense Universitet. Danish Freestyle Chicks afholder trampolin træning en af følgende dage: Lør d....

Læs mere
NM Surf

Kåberg hev sejren hjem...

af Jacob Gaston, Riders.dk De nordiske mesterskaber er netop blevet afgjort. Det skete i Stavanger i Norge, hvor bølgerne var rene og sol fra en skyfri himmel. Hvad mere kan man forlange af en sk...

Læs mere