Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: En hyldest til sne, bjerge og skiløb..!

ski

En hyldest til sne, bjerge og skiløb..!

Anders Olesen er en kendt mand i det danske skimiljø. Han er sekretariatsleder i Den Danske Skiskole, hvor han har det overordnet ansvar for uddannelse af danske skilærer. Desuden er han freeride junkie, der elsker at droppe klipper, flænse dyb pudder og hike høje bjerge. Anders passion for skiløb er stor, hvilket afspejler sig i Thank God Summer Is Over. Du har sikkert hørt dette slogan før? – hvis ikke, kan du passende læse dette interview med manden bag mærket TGSIO.

Første flip i St Anton, sæson 98/99…

Anders Olesen fortæller….

Da jeg var barn, var jeg på 1-2 årlige skiture med mine forældre. Under et efterskole ophold i 10. klasse mødte jeg Morten Hauerbach (tidligere dansk mester i pukler, red.). Han var på sæson, mens jeg gik i gymnasiet, og efter et par besøg hos ham, var jeg solgt til livet i alperne. Til mit held mødte jeg Jens Borgnæs fra St. Anton, på en guideskole i Tignes i efteråret 1998 efter 3g, og inspireret af ham, endte jeg op i St. Anton, hvor jeg påbegyndte skilæreruddannelsen. Dette har været det altafgørende for at jeg er blevet ”skiløber”. I St. Anton blev det til næsten 4 sæsoner + 2 sommersæsoner i Argentina. Idrætsstudiet blev påbegyndt i 2002, men der blev plads til 2 sæsoner i Val Thorens og 2 vintre som skiinstruktør på Oure højskole.

Min helt store passion i forhold til skiløb har altid være kortsving på pisten –selvfølgelig…! Ej, som en hver anden St. Anton skibums, så røg jeg selvfølgelig i den store powder-gryde, og blev bidt af freeride (det hed det dog ikke i 98/99) , samt pukler når sneen var opkørt. Begge disse elementer er den dag i dag også mit foretrukne element i sneen.

Jeg har gennem tiden været på mange eventyr med ski i baggagen. Gennem disse rejser og mine sæsoner har jeg mødt et utal af utrolige mennesker. Sidste uge var jeg tilbage i St. Anton, og selv om byen har forandret sig utroligt meget, så kender jeg stadig halvdelen af byen. Det er unikt og helt utroligt, at man for over 10 år siden var et sted, og du vender tilbage i dag, hvor du stadig kan genkende folk med samme passion som dig. Desuden giver bjergene mig et stort kick, hvor jeg elsker at gå randonee eller hike. At kunne stå helt alene på toppen af et bjerg, nyde stilheden og naturen, så bliver det ikke meget bedre!

Kongen over dem alle – Glenn Plake iført den første t-shirt fra TGSIO på Ispo…

Thank God Summer is Over

Ideen har udviklet sig over tid med afsæt gennem de spændende mennesker, jeg har mødt på bjerget. Hele essensen er den følelse du får, når sommeren er slut, dagene bliver kortere, og efterårsvejret begynder at vise tænder. Her har jeg selv været fast besluttet på, at skulle blive i Danmark, men det magiske ved bjergene og sneen har simpelthen trukket for meget. På trods af gode jobs og søde kollegaer, så har jeg nærmest været tvunget til pakke skitasken, og hopper på det første tog/bus/fly mod alperne. Netop den passion, som man deler med alle de andre ski freaks, og som binder os sammen, er præcis Thank God Summer is Over. Interessen og glæden ved Thank God Summer is Over har været overvældende. Folk bliver glade, og jeg er sikker på det er fordi, at det er lykkes mig at sætte ord på følelsen for vores passion.


Hvordan kom du ind på ideen og designet til TGSIO?

Hmm, det startede jo mest som et slogan, og de første to sæsoner var det blot mig og lidt photoshop. Sidste sæson fik jeg assistance fra RVLT både i forhold til design og produktion, hvilket har løftet brandet til nye højder. Jeg har taget meget udgangspunkt i hvad jeg selv synes er fedt. Her er vigtigt at tøjet er af god kvalitet, at pasformen er god, og så synes jeg, at det er fedt når t-shirts, sweat har tall fit!

Anders ved godt hvordan klipper skal sendes…

Ser vi flere beklædningsdele end t-shirt, huer mm. Måske skitøj?

Ja klart..! Vi har gang i en større kollektion til næste sæson. Her er der både streetwear, outerwear og måske co-labs på hardwear. Det er lagt fra sikkert, at alt bliver til noget allerede næste sæson, men der bliver arbejdet på sagen.

Facts om Anders:

1998/99 Østrigsk skilærer; Anwärter og Landesskilærer.

2002/03 Dansk PSI´er

2004/05 EuroTrainer og uddanner.

2010 Ansat som sekretariatsleder af Den Danske Skiskole og overordnet ansvarlig for uddannelsen af skilærer i Danmark.

2011 Godkendt som EU professional / Maestro di Sci (Europas højeste skilæreruddannelse).

Ta’ et kig på Anders projekt på www.tgsio.com

Anders Olesen sæson 2012/13

Read more

we ride

Riders til We Ride

Torsdag aften stod i snowboardets tegn. Cinemateket på Gothersgade i København var rammen da der skulle være Danmarks præmiere på We Ride, en dokumentarfilm om snowboardets historie. Filmen beskri...

Læs mere
blacksnow

Esbjerg fik Skievent med succes

Stedet er Esbjerg og menuen står på ski. Det er lørdag i uge 6 og solen slynger sine smukke stråler ned over det vestjyske. Takket været den ihærdige studerende, Michael Bach, var det sammen med ...

Læs mere