Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: En snak med Jesper Vesterstrøm

Ford

En snak med Jesper Vesterstrøm

Danmarks nok mest berejste windsurfer Jesper Vesterstrøm har taget en snak med Riders, inden årets største stævne løber af stablen om nogle dage. Nemlig VM i Formula i Mendoza, Argentina..

jv_small Navn: Jesper Vesterstrøm
Alder: 33 år
Målsætning: Top 8 VM i Formula – Top 3 til EM Formula
Sponsorer: Ford – Starboard – Severne Sails
Hjemmeside: www.vesterstrom.com

Jesper – du har rejset utrolig meget, og plejer at være væk hele vinteren. Hvad har du lavet denne vinter?
Har lagt meget vægt på fysisk træning og er ved at være mere klar end nogensinde…Jeg har brugt meget tid i Sydney. Nu går turen til Miami Midwinters og direkte derfra skal jeg ned og træne på søen i Mendoza hvor vi har VM fra den 21/3…Det bliver spændene, jeg har hørt at det skulle være et svært sted at sejle, men jeg er vokset op på en sø og kender til springende vind – så det er lige et sted for mig.

Hvem tror du bliver dine værste konkurrenter/de hårdeste i DK?:
Christian Justesen og Co. Fra Skive. Det bliver nogle hårde unge nitter – har noteret mig at de kan sejle når der ikke er vind (selvfølgelig også med vind). Men også de gamle drenge fra Sjælland. Kasper har brugt tid på Is surfing – det har vel givet lidt ☺, Kiani har været ude og træne i bølger og skal snart til Maui og ride sig i super form…Røgild arbejder vist lidt meget, så jeg ved ikk lige om han får surfet og Kruppa har alt for travlt med familien. Har senest her til morgen glemt sin computer under en udfordrende multitasking session i Securitien i Københavns Lufthavn på vej til USA, så nu har jeg så en mursten (nørd pc) med i min taske til Kruppa (heldigt for ham er jeg på vej til Miami i skrivende stund). Men mon ikke han finder ro før eller siden og også kan vise sine talenter frem 😉 ( hvordan kan man glemme sin computer, KRUPPA?!!!!)
Så er der lige ”The Dark Horse”. Max Nielsen, ham den gamle fra Veddelev, han har suppleret op med alt det nye udstyr og støber hemmelige finner i garagen, så mon ikke vi får ham at se i år. Han skal vel også snart toppe med den alder han efterhånden er nået … Håber vi ser dig til lidt slalom max…

Hvilke stævner kommer vi til at se dig i, i år?:
Jeg vil være at finde til de fleste danske stævner – der bliver nok et par stykker der overlapper med PWA, og så vælges PWA ☺
Vi har snakket om at lave nogle slalom stævner herhjemme med præmiepenge – Mikkel Asmussen og Thomas Larsen står for den del ;-), det var det sidste jeg hørte til T. Larsens barnedåb. Jeg er helt sikker på at vi ville få mange ”gamle” kendinge at se til de stævner. Stævne gebyret bliver højt, da planen er at det skal gå til præmiepengene, for ikke at nævne den fest som vi holder efterfølgende.
Så vil jeg yderligere deltage i samtlige GP Stævner og en del PWA slalom stævner – hvad der lige passer ind i kalenderen.

Noget nyt på programmet for sæsonen 2010? Hvad har du arbejdet med gennem vinteren, for at blive hurtigere end os andre?:
Som sagt før, så en anden form for styrketræning og mere mentalt trænings arbejde …Men så har jeg jo også fået en ny sejl sponsor – SEVERNE SAILS – Har sejlet en del med dem i Sydney og jeg er rigtig positiv over hvor godt et stykke arbejde der er gjort.

IMG_0157

Så er jeg også på det nye Starboard HWR, ikke så meget at sige andet end at det går højt og hurtigt og er alt for nemt at sejle, ligesom alle de andre år. Mine finner er stadig de samme som før og jeg føler at det hele bare spiller. Om få dage skal jeg mødes med Dave Kashy som har noget helt nyt og spændene til mig.

I år skal jeg også bruge lidt tid på træningslejre. Skal bl.a til Sverige og holde et par stykker . Sverige er i vækst hvad windsurfing angår og har vist interesse for at lære og blive bedre – så der kommer jeg også til at bruge lidt mere tid.
Efter VM tager jeg et smut til LA og træner med Thomas Larsen og så Syd Frankrig for at trimme mit slalom grej ind med Steve Allen og møder sikkert en del ”blegfede” danskere dernede ☺

Nogen du gerne vil takke

Jeg vil først og fremmest takke mine sponsorer gennem mange år.
Ford, Motor Company som jeg igen har skrevet kontrakt med.
Starboard
Torben Kornum/Ruben/NP, som har været en super støtte og inspiration igennem 5 år. Tak for et super samarbejde
Og så lige en stor tak til Severne DK (Peter/Gert)+I Severne INT , tak for en fin kontrakt ☺ glæder mig til et forrygende samarbejde i 2010

Mange tak for interviewet, Riders.dk ønsker dig held og lykke med den kommende sæson!

Read more

freeride dm 2010

Spektakulær regelændring til årets DM i freeride

Heads up, mini-finale og Le Grand Finale. Dakine tasker, Dalbello-heli og indbyrdes battles. Påskesolen danser med mere og mere markante moves danmarksmesterskabet i freeride tættere på afholdelsen...

Læs mere
windsurf

Formula VM 2010

I dag starter formula VM i Mendoza, Argentina og hele toppen er samlet for at dyste på søen. Hele top-10 på verdensranglisten er ankommet, og feltet er i år væsentligt mindre end de seneste år. Dog...

Læs mere