Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Formula/Slalom DM i Køge

windsurf

Formula/Slalom DM i Køge

Formula/Slalom og afslutning af DM I Køge.

Af Kurosh Kiani DEN-13. Sponsoreret af: Gaastra, F2, Jack&Jones, Xboard, ContentCube

Efter 13 konkurrencer var enden snart nær for mit vedkommende da jeg fredag aften før stævnet i Køge sad og reflekterede lidt over sæsonens højdepunkter.

Netop vendt hjem fra world cup på Sylt, følte jeg mig rimelig klar på næsten hvilken som helt forhold. Desværre havde jeg også fanget en god forkølelse, som udviklede sig til lidt feber. Men en ting var sikkert, jeg havde tænkt mig at deltage i det sidste stævne, om jeg så skulle presse min krop til det absolut yderste. Jeg sørgede for at få godt med energi ind dagen før, og havde det egentlig ok næste morgen da jeg kørte mod Køge.

Netop som vejrudsigten havde lovet det, var vinden kraftig fra morgenstunden af. For at få et afsluttet DM krævedes det at vi fik sejlet en formula sejlads, så dommeren besluttede sig for at gennemføre 2 formula sejladser i den kraftige vind.
De små sejl blev hurtigt fundet frem og kl. 11 gik starten.

Ikke helt frisk tog jeg en rolig styrbords start, hvilket ikke var optimalt, men jeg kom dog ud med god fart. Kasper Juul Larsen DEN-288 lavede en super start på bagbord og lagde sig klart i spidsen fra start af, og vandt sejladsen efterfulgt af Brian Røgild DEN-173 og Thomas Larsen DEN-68.

Anden sejlads tog jeg den på bagbord og kom godt ud og endte også med at have føringen på anden omgang inden jeg styrtede i et jibe og lod 3 komme forbi mig, således at Brian Røgild DEN-173 vandt sejladsen foran Kasper Juul Larsen DEN-288 og Martin Tangø DEN-1251. Jeg selv kom ind på 4. pladsen. Da jeg kom op på land hørte jeg at Thomas Larsen DEN-68 havde haft en kollision sammen med Kristian Lindekilde DEN-50 og fået en flænge i panden. Det skulle senere vise sig at han havde fået en finne i hovedet. Skræmmende.

Efterfølgende lagde dommeren om til slalom og en elimination blev gennemført i ret vanskelige forhold. I finalen tog jeg ud med min 10.0 og formula board, hvilket viste sig at være en okay ide, da vinden var droppet en del. Efter en super start var jeg i spidsen, for derefter at blive taget af Brian Røgild DEN-173 og Kasper Juul Larsen DEN-288. Efter at have vendt tilbage til land, fandt jeg dog ud af at jeg var blevet taget for tyvstart. ØV!!

Søndag fik vi gennemført 2 slalom eliminationer i svingende vind forhold, hvilket gjorde at jeg sejlede med alt fra 6,5 til 9,0. Det var bare svært at vælge, da det var fralandsvind og man svært kunne se hvad der foregik ude på vandet. Den svingende vind gjorde det også svært for dommeren at lægge en ordentlig bane og startlinie, så det blev til nogen rimelig spændene starter. Brian Røgild DEN-173 var dominerende over hele linien og tog da også den samlede sejr i slalom.

Alt i alt et fantastisk stævne. Alle sejlerne havde næsten alt deres grej ude, og det var virkelig fedt at se alle kæmpe om placeringerne.

Nogle af de ting som betyder meget for mig, når jeg kommer til stævnerne er den super gode stemning som der er blandt surferne. Over årene er det blevet federe at komme til stævnerne og hænge ud med vennerne og selvfølgelig konkurrere.

Jeg tror at sammenholdet er bedre nu end det nogensinde har været. Alle hjælper hinanden på vej, samtidig med at en masse unge har sluttet sig til, hvilket betyder super meget. Det er næsten som at se sig selv for nogle år siden, så derfor vil jeg også gerne sende min opbakning til alle de seje unge surfere. Keep up the good work.

Jeg nåede at tage 3. pladsen til selve stævnet, men kunne dog ikke røre top3 i det samlede DM resultat eller rangliste. Så den må være til gode til næste sæson.

Nu er opmærksomheden vendt mod planlægningen af vinteren og næste år. Min plan er at strække mig hvidt med både RSX, formula og slalom, hvilket vil gøre det til en ret stor udfordring at planlægge den kommende periode, men jeg er overbevist om at jeg kan komme med en kalender som slår den jeg har haft i år.

Vi ses i 2007

Kurosh Kiani

DEN-13

Riders.dk skriver

Kurosh Kiani er også webmaster på dbo.dk hvor han har lagt et stort galleri ud med billeder fra DM i Køge. Se det her…

Read more

surf

Waveriders DM 06 udskudt igen

Hold your horses. Organisatorerne har på grund af triste prognoser valgt at udskyde DM endnu en uge til den 21-22. oktober

Læs mere
windsurf

RS:X - Prøv det Olympiske windsurfbræt

Jonas Kældsø, en af Danmarks mest rutinerede RS:X sejler bruger resten af oktober på at fare land og rige rundt for at informere om denne windsurfklasse. Så tilmeld dig et seminar i nærheden

Læs mere