Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Fra Tasmanien med kærlighed

surf

Fra Tasmanien med kærlighed

Riders.dk bringer her et interview med Stuart Gibson, som er født og opvokset i Tasmanien. Han har levet af at skyde surf billeder i små 4 år og har allerede en mildest talt imponerende portfolio. Stuart Gibson er en mand, man afgjort bør holde øje med fremover.


Hey Stuart, fortæl lidt om din baggrund?
Jeg er fra den aller sydligste del af Tasmanien. Lige nu bor jeg i Cremorne, som er en søvnig men charmerende lille kystby. Jeg er i talende stund 26 år gammel.

Hvornår gik det op for dig, at du skulle være surffotograf?
Jeg har altid elsket at tage billeder og skyde video. Og da jeg har surfet ligeså længe, jeg kan huske, var det naturligt for mig at tage billeder af min hobby. Men det var først, da jeg fik professionelt udstyr og waterhousings, at jeg tænkte ”Wow, det her er virkelig sjovt, og jeg får faktisk nogle ret gode skud i kassen.” Dengang jeg startede med at tage ordentlige billeder udviklede mine venner sig på vandet, og begyndte at tage nogle kæmpe bøger. Samtidig var der ikke mange, der vidste, at tassie var et sted med store bølger, så nyhedsværdien i det gjorde det svært for magasinerne ikke at bringe mine billeder.


Hvad er det, der drager dig ved ocean/surf fotografering? Foretrækker du at skyde fra land eller vand?
Jeg har siden jeg var ganske ung følt mig godt tilpas i vandet. Min far var surfer, og han smed mig og min bror i vandet så snart, vi kunne gå. Jeg hader ganske enkelt at tage billeder fra land. Det er det kedeligste jeg kan forestille mig. Ingen tvivl: Jeg svømmer altid, når jeg skal tage billeder. Selvfølgelig kan det være hårdt, at være i vandet gennem en fem-timers fotosession, men når bare jeg får et enkelt godt skud ud af det, så er det det hele værd for mig.

Hvilket udstyr bruger du?
Jeg bruger kun udstyr fra Cannon. Der er rigtig mange forskellige cannon-linser i min taske, og når det kommer til waterhousing, bruger jeg udstyr fra Aquatech.
Har du et yndlingsbillede?
Ja, mit yndlingsbillede er et, jeg tog på Hawaii af noget skum på stranden. Jeg var super heldig og måtte rulle rundt i sandet i to timer, før jeg var tilfreds. Jeg har givet fotografiet navnet ”Reach.”


Det må koste mange wipeouts, når man konstant er i vandet i jagten på det perfekte billede. Er du nogen sinde kommet til skade, eller ødelagt dit udstyr?
Jeg har druknet to dyre kameraer, men jeg er (7-9-13) ikke kommet alvorligt til skade endnu. Selvfølgelig bliver man kastet en del rundt af nogle store bølger ind i mellem, men alt i alt føler jeg mig altid ret sikker, når jeg arbejder.


Digital eller film? Hvad syns du om de seneste års drejning over mod digital fotografering?
Jeg kan kun sige, at jeg er lykkelig for, at jeg lærte at fotografere på film. Det tror jeg, at jeg har lært rigtig meget af, og jeg ville hade kun at kunne fotografere digitalt, da det jo er så nemt. Film fascinerer mig mere, fordi det er mere personligt.
Hvilket fotografer er du mest inspireret af?
Jeg tager gerne i mod råd fra en hver, som har lyst til at dele ud af dem. Jeg bruger meget tid på at studere folks billeder, og det lærer jeg en hel del af. Sean Davey har hjulpet mig meget gennem årene. Han er tasmaner ligesom jeg, og det sker ind i mellem, at vi tager ud og skyder nogle billeder sammen.


Hvad laver du, når du ikke har et kamera i hånden?
Tja, det meste af min tid udenfor arbejdet går såmænd med at sende beskeder eller billeder rundt i hele verden fra en computer. Ligesom nu..

Read more

snowboard

Homies Locked Outside

JAMBON! Så er der dømt franskmænd på snowboards.

Læs mere
windsurf

Viking of the Fjord

Gå ikke glip af årets Pure freestyle stævne. Massere af action hygge og surf stemning

Læs mere