Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Freeride DM 13' er lige om hjørnet

Freeride DM

Freeride DM 13' er lige om hjørnet

Om få dage går det atter løs når Danmarks bedste freeriders traditionstro genforenes i franske Tignes. De danske mesterskaber i freeride afholdes for sjette gang, og arrangørerne garanterer for action på bjerget. Freeride er blevet en mere integreret del af dansk skisport, derfor kan du forvente kamp til stregen, hvis du har intention om at erobre den store pokal. Der forventes mange hundrede entusiastiske tilskuere på bjerget, der er rejst til Tignes for at heppe på dig!

I denne uge køres der European X Games i Tignes, og de har været plaget af forsinkelser, da sneen har væltet ned fra himlen. Ifølge vejrudsigten kan vi forvente mere sne i weekenden. Det er den perfekte optakt til endnu et spektakulært Freeride DM.

Det vælter ned med sne under X Games i Tignes… foto//Andyparant.com

Vi er flere stykker fra Riders.dk der rejser til Tignes for at opleve sæsonens absolutte sjoveste uge på ski.

Vi har fanget det hotteste navn på den danske freeridescene til en kort snak. Den blot 17 årige nordsjællandske Josefine Lützau Randow, der inden sidste stop på junior touren indtager den samlet førsteplads.

Josefine fortæller…

Jeg var på ski første gang, da jeg var fyldt to år. Min favorit destination er uden tvivl St Anton am Arlberg i Østrig. Dette sted har jeg tilbragt 99% af min tid på ski. Hver eneste gang jeg kommer til en ny destination, bliver jeg blot bekræftet i, hvor enestående Arlberg regionen er.


Det er helt vildt fedt at være en del af junior touren. Freeride Juniors danner de bedste rammer for at udvikle sig mest muligt – det er bare fedt! Da vi følger de professionelle konkurrencer, oplever man den fantastiske stemningen, der er noget virkeligt særligt. Setuppet er utroligt professionelt og alle, arrangør såvel som riders, er klar med en hjælpende hånd når der er brug for det. Der er ingen der er for smarte, selvom vi er omgivet af verdens bedste freeriders.

Josefine under konkurrencen i Fieberbrunn… foto//T.Haller

Jeg glæder mig helt vildt til at køre det sidste stop i Verbier. Min mor er ret hooked på kinesisk lægebehandling, så hun tog mig for sjov med op til sin læge der kunne konstatere, at jeg havde kørt min krop fuldstændig ned. Så jeg blev sendt på urtekur og speciel kost, og tro det eller ej, men det er virkelig noget der virker. Så jeg er flyvende og 200% klar til at give den gas i Verbier i weekenden!

(Hvis Josefine gør det godt i Verbier, kvalificerer hun sig til Junior Freeride World Championships i Snowbird, USA. Her dyster de bedste juniorer fra Europa mod de bedste juniorer i Amerika. red.)

Efter Verbier rejser jeg videre til Freeride DM i Tignes. Hvis det bliver fastslået at vi kører efter de ”nye” FWT-regler, bliver der opfordret til at køre til grænsen, men samtidig sikkert for dit eget niveau. En dårlig landing efter et drop kan trække så meget ned at det bedre havde betalt sig at køre uden om featuren. Dette var hvad der gav bagslag for mig under mit løb i Fieberbrunn. Så toppen af podiet kræver en nøje overvejet linje, men det kræver også, at jeg slapper af og nyder det. Det er det det handler om, og det kommer der trods alt også altid det bedste resultat ud af. Så jeg skal tænke ”loosen up” som Anja (personlig træner, red.) plejer at hviske mig i øret, når jeg gør klar i start gaten.. 😉

Josefine får en flot anden plads i Fieberbrunn… foto//T.Haller

Resten af min sæson er endnu ikke planlagt. Jeg har en skole der skal passes, og eftersom jeg kun har været i Danmark en uge marts, og ellers ikke har været meget i skole hen over vinteren, venter der nok lidt skolearbejde efter påske. Ellers håber jeg på et par rejser til St Anton, hvor jeg forhåbentlig kan komme til at køre med nogle af pro’erne på touren fra Arlberg området.

Read more

Joachim Clausen Hansen

Vallåsen "closing day" video

Mathias Nissen og Joachim Clausen Hansen troede det var sidste dag på Vallåsen i år, så de tog tropehattene på og tog afsted. Men med snestorm i marts ser det ud til, at Vallåsen alligevel ikke har...

Læs mere
business

Xperia Z - smartphone til ekstremsport?

Du kender problemerne – Et styrt i parken og telefonen i brystlommen har set bedre dage. Et opkald fra en homie i backcountriet resulterer i tabt telefon i sneen. Eller bare simpelt, kulden fryser...

Læs mere