Din indkøbskurv er tom

Artikel: FROSTGUN Invitational Halfpipe

ski

FROSTGUN Invitational Halfpipe

Flere hundrede tilskuere var vidner til vilde tricks og stort drama da Halfpipe konkurrencen og one hit session ved FROTGUN Invitational blev afholdt i dag.

FROSTGUN er action packed. 1 kvalifikations løb. Head-up fra kvartfinalen igen på kun ét løb, den bedste mod den dårligste. Kampen om 3. pladsen og finalen, bliver dog bedømt som bedst af 3 gennemløb.

Der var mere end 30.000,- danske kroner på spil blandt skierne og boarderne. Vinderen snupper de 10.000,-. Så der var pres på fra første løb.

Snowboard
Ole Chr. Kjos var overbevisende fra start. Han blev seedet 1. Den nykårede Danmarkmester i Halfpipe, Bo Guntoft, havde ikke dagen. Han blev seedet 8 efter kvalifikationen, så allerede i kvartfinalen var der DM revanche mellem Bo og Kjos. Den vandt Kjos på et stabilt løb afsluttet med Håkon 7’er. Kjos slog René C i Semi og var dermed klar til finalen.

Straight fra Trysil kom CAP P. Han gik seriøst højt fra start af. Som vi kender ham fra Kickers i Slopestyle. Han var seedet 2 efter kvalifikation. Han åd Anders Borch i kvarten. Gik højere end Magnus Kirchheiner i semifinalen. Alle havde lagt mærke til CAP P helt fra morgenstunden. Han lignede en seriøs trussel til Kjos i finalen.

CAP P vandt første gennemløb. I andet gennemløb lagde Kjos ud med en stabil 5’er men hans afsluttende Håkon landede han sketchy. CAP P gik højt på de første 3, og lavede 2 afsluttende rotationer med mega fart, som hverken jeg eller kommentatorerne kunne tælle. Men alle, boardere og publikum var dog overbevist om at CAP P. ville vinde 2. gennemløb og dermed finalen.

Dommerne havde dog set det hele. De gav Ole Chr. Kjos masser af point for sværhedsgrad i at lægge ud med en 5’er i toppen af pipen, og dermed sejren i 2. gennemløb. Ikke en populær beslutning.
I tredje og afgørende gennemløb satte Kjos sin Håkon 7’er helt clean og kunne ikke trues.
Til præmieoverrækkelsen viste Ole Chr. Kjos nye sider af sit norske gemyt, overrulede dommernes beslutning og delte sine 10.000,- med CAP P. Sådan! Det viser den sande ånd i Freestyle miljøet

Ski

Hos skierne lagde de 2 mest rutinerede, Nikolaj Vang og Michael Fugmann hårdt ud og satte niveaut for alle de nye young guns. De 2 modne mænd var seedet 1 og 2 efter kvalifikations løbet.
Fugmann var uheldig og styrtede i sin kvartfinale. Vang viste endnu engang sit høje niveau og gik hele vejen til finalen.

Men de unge havde lært lektien. 2 wild cards, uddelt efter DM06 til overraskelserne Hans Jakob Brandt Olesen og Kasper Andersen, viste at niveauet i Freestyle ski aldrig har været mere lovende. Hans Jakob havde taget sin Misty 5’er fra DM Slopestyle finalen med i pipen i dag. Landingerne var dog stadig lidt sketchy, så han blev slået ud i semi.

Kasper Andersen havde også sin 9’er med fra DM Slopestyle. Til DM landede han den med én ski og vandt Best Trick. I dag blev skien på og han satte 9’erne, som det passede ham. Han gik i finalen og stod overfor Nikolaj Vang i bedst af 3 for de 10.000,-

I første finale løb satte han 9’eren perfekt og blev udråbt til vinder. Vang så mere presset ud end nogen sinde.

Vi lader Kasper Andersen selv fortælle om de sidste 2 gennemløb der afgjorde finalen;
”Jeg starter 2. løb med Double Safety, over i en 5’er, går for 9’eren men crasher den. Så var det bare ned i bunden og nerver på. Så crasher Nikolaj Vang også sit andet løb.
Så var der for alvor nerver på!!! Vi var trætte, det havde været en lang hård dag. Så skal vi ud i det sidste løb og jeg overvejer om jeg bare skal satse hele butikken og så prøve på 9’eren i midten igen. Så går – jeg kan vel ikke helt sige sikker linje – men ned til en 5’er og så ned til 9’eren i slutningen og den sætter jeg så helt clean”

Kasper Andersen vinder dermed FROSTGUN Halfpipe til stor jubel og anerkendelse af alt og alle og især de rutinerede herrer Fugmann og Vang.

En anden populær skier i dag var Hans Jacob Brandt Olesen fra Grønland. Som nævnt var han med på wild card og hans vilde Misty fra DM i Slopestyle er blevet døbt Grønlænder Flip efter han udviklede den i dag i pipen. Grønlænder Flippet kan nærmest betegnes som en blanding af en Alley oop Rodeo og Flatspin 540. Til One-Hit Session satte han den også med et Mute!

One-Hit Session blev afholdt over 45 minutter umiddelbart efter finalen, De deltagende Riders skulle selv være dommere og blindstemme på dagens bedste hit..
Den lange dag havde sat sit præg på deltagerne. Man så mange dødscrash. Heldigvis uden alvorlige skader.

Da stemmerne var gjort op, kunne CAP P kåres som vinder af det bedste snowboard hit. Han Gab’ede helt ud af pipen.

Hos skierne vandt Kasper Andersen for sin 9’er endnu engang. Dermed tog han Clean Sheet hos skierne i dagens konkurrencer i Pipen.

Se flere billeder fra dagens konkurrencer i galleriet oppe til venstre.
Fotocredits: Laust Pedersen, Julie Rydahl og Esben Sohl