Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: God start ved WorldCup'en

sheriders

God start ved WorldCup'en

Siden jeg ankom til Mallorca i onsdags, har jeg brugt min tid på at forberede mig mentalt og fysisk til mit første stævne i 2008. Meget af tiden op til stævnet er blevet brugt på at mountainbike, og på at slappe af. Der har været vindstille indtal i dag, så træning på vandet er der ikke blevet meget af.

Jeg havde på forhånd besluttet mig for at dette stævne skulle være målestok for hvor jeg ligger i forhold til mine udenlandske konkurrenter. Jeg har været utrolig spændt på hvordan jeg ville klare mig, både fysisk og mentalt, til dette stævne, da jeg ikke har været til internationalt stævne siden juli 2007. Vinteren er blevet brugt på fysisk træning i DGI, men også på skolen og lektier, som har taget en del af min tid. Heldigvis må jeg sige, at jeg kan mærke store fremskridt på min fysiske form. Jeg har mindre ondt og mere overskud på banen.

I dag havde vi de to første sejladser, ud af de 10 sejladser, som bliver afholdt over fem dage. Til mit held fik vi mine yndlingsforhold. Vinden var jævn og der var store bølger. Solen skinnede så det var svært at se vindpustene. Men vejret var ret lækkert.
Vi er i alt 60 kvinder som konkurrerer mod hinanden. Det er enormt mange, og grunden til det store antal deltagende kvinder, er at det er OL udtagelse for mange nationer. Det betyder at vi er 60 kvinder der starter på startlinie på samme tid. Det sætter store krav til hver enkelt om at starte godt, for hvis man får en dårlig start så er man sat ud af feltet fra start af.
Derfor har jeg valgt at fokusere på mine starter til dette stævne. Normalt ville min målsætning være noget i retningen af: ”Sejl så hurtigt som muligt og giv alt hvad du har i dig!” Men over vinteren har jeg arbejdet en del med mental træning og fundet ud af hvor vigtig det er, at hovedet og tankerne er det rette sted under konkurrence. Derfor har jeg prøvet at tage det så roligt som muligt op til stævnet, og forsøgt at slappe af og ikke kun tænke på hvordan det mon ville gå i sejladserne. Og det har virkelig hjulpet!
Det var en super start på stævnet. Efter de to sejladser vi har haft i dag ligger jeg samlet nummer 35. Det er 30 placeringer bedre en sidste år til samme stævne. Det er virkelig positivt for mig, og jeg er rigtig glad for dagens resultater. Min fart har været rigtig god, og jeg ved at min fart er min stærke side i forhold til mange af konkurrenterne. Jeg sejler rigtig hurtigt, men når jeg ikke sejler rigtigt taktisk, så er det ikke så godt. Så der er stadig en masse som skal forbedres, både mine starter, og min taktik.
Jeg er ikke tilfreds med mine starter, så over de næste par dage skal jeg virkelig sætte alt min energi ind på at lave gode starter.
Men jeg er rigtig glad for at være af sted til international konkurrence igen. Det er virkelig skønt at være af sted, og jeg er også blevet mindet om, at det er dét her jeg vil bruge de næste par år på – nemlig at blive blandt de bedste i verden!
Dog skal studenterhuen lige på til sommer, inden jeg kan sætte al min tid af til, at udelukkende fokusere på træning, udvikling og at blive blandt de bedste på verdensranglisten.

Vi er i alt 5 danske kvinder hernede. Det er Sine Lysdahl, Bettina Honore, Katrine Jensen, samt de to nye RS:X windsurfere Rie Christiansen, og Marie Louise Svendsen.
Alt i alt er vi alle positive oven på dagens sejladser, og ser frem til de næste par dage på vandet.

Read more

ski

Jon Olsson Super Session

Jon Olsson Invitational er historie. Nyt projekt, nyt koncept er blevet udviklet. Jons nye tiltag handler om photo og film til det ypperste.

Læs mere
surf

Slater Steals the Show

Slater ringer for alvor med klokkerne ved Bells Beach - bliv opdateret lige her!

Læs mere