Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Gran Canarie 2009 del 1

windsurf

Gran Canarie 2009 del 1

Klokken var ca. 8.30 den 10 juni da jeg satte mig i sædet og spændte sikkerheds selen med kursen rettet mod Gran Canaria. Jeg havde valgt at tage 2 uger derned for at træne til det kommende worldcup som finder sted fra den 10-17. juli. Da jeg skulle instruere på PLASMA surf academy 09 lige op til worldcuppen besluttede jeg at tage derned inden for at forberede mig bedst muligt. Jeg blev samlet op i lufthaven af de 2 Bøjdenboys Jonas og Martin som var kommet derned et par dage forinden, og derefter gik turen direkte til stranden/stenene i Pozo. De 2 første dage var forholdene rigtig gode og der var god action på vandet da både Victor Fernandez, Klaas Voget og Marcillio Browne var at finde på vandet.


De efterfølgende dage gik det dog bare ned af bakke. Vinden forsvandt simpelthen helt fra Pozo hvilket er ret usædvanligt på denne årstid. Det blev dog til nogle dage med noget freestyle men ellers var der ikke meget at komme efter…. Og for at gøre alting være så, så det lige pludselig ud som om årets første stævne ville blive afholdt hjemme i DK. Jeg havde valgt at tage chancen og tage afsted selvom der var et forstående stævne i DK. Jeg havde hele ugen op til stævnet holdt øje med vejrudsigten for DK som dag for dag blev nedgraderet. Så jeg var ret sikker på stævnet ville blive aflyst.. Men torsdag eftermiddag blev vejrudsigten pludselig ændret så det faktisk så ret lovende ud for lørdag, og kl. 20.00 fik jeg meldingen "Der er indkaldt til stævne i weekenden" F… tænkte jeg og pludselig fik jeg travlt med at finde en flybillet hjem…. Det så ret sort ud da nærmest ingen fly fløj til DK eller det nordlige Tyskland om fredagen. Så efter nærmest at have opgivet helt ringede jeg til Mr. problem løser Robert Sand. Han hoppede på sagen og sagde jeg skulle stå tidligt op fredag morgen og pakke mit gear, så ville han ringe når han havde en løsning klar. Efter 4 timers søvn stod jeg op og pakkede alt mit gear og ventede på et opkald fra Robert. Kort tid efter ringede Robert op og sagde "jaaaaaaa det bliver ikke nemt det her, men det kan lade sig gøre" Planen var jeg skulle flyve til Tenerife hvor jeg ville lande i den nordlige lufthavn og derfra så leje en bil og køre ned til den sydlige lufthavn hvorfra jeg skulle flyve til Hannover. Så skulle jeg bare lige have arrangeret et lift derfra til Klitmøller…..

Efter lidt betænknings tid blev udstyret smidt på taget og kursen sat mod lufthavnen. Alt gik fint indtil jeg skulle stige ombord på flyet til Tenerife. Da jeg står ude på landingspladsen klar til at gå ombord kan jeg se de 2 bagage slæbere står og ryster på hovedet af min tripple boardbag som de ikke kan få ind i flyet. Den stikker simphelthen 20 cm ud af flyet og døren kan ikke lukke bag den. Så jeg løber over til dem og prøver at forklare at boards’ene kan tages ud af boardbagen og de så burde kunne være der. Så jeg tømmer hele min boardbag og smider mine boards ind i flyet enkeltvis og så kan de lige være der. Puha tænker jeg da jeg sætter mig ombord i flyet, med tankerne rettet mod alt det der ventede forude. Da jeg lander på Tenerife stiller jeg mig pænt ud og venter på mit udstyr bliver læsset af flyet så jeg kan pakke min tripple boardbag igen, og så fik jeg lige en kommentar med på vejen fra piloten som sagde det var en undtagelse, at jeg havde fået lov at tage så meget med. Nå ja fair nok tænkte jeg på vej ind i lufthaven hvor jeg fik lejet en bil som selvfølgelig holdt længst væk på parkerings pladsen. Efter jeg havde kæmpet en kamp for at løfte udstyret op på taget af udlejningbilen satte jeg kursen mod den sydlige lufthavn, som var en køre tur på ca. 40 min. Her gik alt vel og jeg fik mit udstyr med uden alt for store problemer, så det eneste jeg manglede nu var en flyve tur på 5 timer og derefter en køretur på 6 timer til Klitmøller. Efter en del lussinger mod de trætte øjne ankom jeg til Klitmøller kl. 7 lørdag morgen. Skippermødet var rykket til kl. 8 i Hanstholm så det blev lige til en skive brød og så ellers afsted mod Hanstholm hvor første start gik kl. 8.30. Jeg var lidt ved siden af mig selv hele dagen men det hele endte godt for da dagen var omme havde jeg både vundet single elemineringen og dobbelt elemineringen i freestyle. Så det var turen værd, men jeg var temmelig færdig om aftenen.

Lidt senere på ugen fik jeg besked fra PWA om at jeg har fået plads i world cuppen i freestyle på Fuerteventura, men at jeg skal gennem trials på GC for at få plads i wave. Cool nok, så må jeg jo bare gøre mit bedste dér.

Lige nu sidder jeg hjemme i PLASMA crib´en og er kommet hjem fra en fed uge til PLASMA Surf Academy i Hvide Sande og skal sætte mig ind i bilen for at køre til lufthavnen i Hamborg og flyve til GC i morgen tidlig kl. 6.00. Det er et stramt program, men så kan jeg lige nå at træne nogle dage inden trials til eventen starter på torsdag. Jeg er ret spændt på om jeg kommer blandt de 48 der får plads i årets world cup på Gran Canaria i wave.

To be continued……

Sponsor: Simmer, RRD, MFC, Mystic, Aeron, Skishop, PLASMA

Read more

windsurf

Christian Justesen til VM i Spanien

I morgen starter formula VM for juniorer og master i Spanien, og Christian er til start..

Læs mere
windsurf

Slalom VM Bonaire

Danni Jakobsen drager i dag afsted mod Caribien, hvor der sejles Slalom VM på Bonaire..

Læs mere