Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Howto(?) - snowboardintruktør 5. afsnit

snowboard

Howto(?) - snowboardintruktør 5. afsnit

Dette er artikel nummer 1 i rækken af artikler som klarlægger det at blive snowboardinstruktør. Der er flere måder at blive ham der bestemmer på, men her har vi den enestående mulighed for at bringe en førstehåndsberetning fra Rasmus Houlind. – og Hsuk fordi man er instruktør og dermed rollemodel og dagen er der intet der forhindre dig i at give den gas i døgnets andre timer – læs artikelserien og tag boardet under armen og begynd at gå mod alperne.

Houlind himself

Indledning

Hvis du læser dette, har du sikkert gjort dig nogle af de samme tanker som mig. Snowboarding er megafedt, men hvordan får man råd til at være afsted en hel sæson? Man kunne selvfølgelig finde et eller andet barjob, men hvad med selv at undervise? Jeg syntes selv, jeg var ved at være ok god. Jeg manglede stadig at lave min første 360’er, men havde ellers ok styr på hop og grabs. Da jeg så annoncen for instruktørkurset på www.snowboard.dk, besluttede jeg mig for, at dette skulle være anledningen til den så kærkomne pause i mit studie. Men hvordan med at finde job? Var det muligt, sjovt eller hvordan? Dette var et af de spørgsmål jeg selv stod med, og som jeg ikke umiddelbart kunne finde svar på. Jeg håber, at du her kan få svar på nogle af de spørgsmål, som jeg selv stod med i efteråret 2002.

Kan man få job bagefter uddannelsen?

Som sagt var et af problemerne, at jeg ikke vidste, om det var til at få et arbejde, når jeg havde taget uddannelsen. Efter en del kontakt med forskellige danske rejsebureauer, stod det klart for mig, at det ikke var dem, der ansatte folk. Hvis man vil arbejde i Østrig, skal man ansættes gennem en østrigsk skiskole og ikke gennem et eller andet dansk rejsebureau. Gennem www.uhrskov.dk og kontakt med især Højmark Rejser (som var meget hjælpsomme!), fik jeg idéer til forskellige steder jeg kunne søge. Dette var allerede før, jeg havde nogen som helst uddannelse.

Her stødte jeg så på det første problem.. Tysk.. Tysk var et sprog, som jeg sidst havde i folkeskolens 9.klasse. Tysk betegnes af nogen som en grim lyd, hvor man siger Wurst og Sauerkraut hele tiden. Hvordan skulle jeg nogensinde kunne ringe til Østrig (ja østrigsk er sgu da ikke ligefrem lettere!). Min angst resulterede i at jeg syltede projektet 2 uger. Det viste sig at være ubegrundet – østrigerne er vant til, at turister ikke kan et ord tysk. Derfor synes de hurtigt, at man taler enormt flot tysk, selvom man måske ikke selv synes, det er på toppen.

Tiden gik, og jeg fik overvundet min frygt. Den 22. oktober fik jeg endelig ringet til den første skiskole (Maria Alm). Manden, jeg snakkede med, talte et ikke uforståeligt tysk, men bad til min store frygt om en skriftlig ansøgning.. Nu stod jeg altså pludselig overfor en skriftlig eksamen. Jeg troede lige jeg havde bestået den mundtlige med et lille sekstal. Med lidt hjælp fik jeg strikket en ansøgning sammen, som jeg sendte afsted. Her slog det mig, at det ikke var den store ulejlighed at rette ansøgningen til og derefter sende den til 3 andre skiskoler med det samme. Jeg havde i foråret været turist i Westendorf og kunne huske, at de havde en ret fed funpark med både rails og gode flyvhop ( www.boardplay.com ). Efter 2 timer havde jeg svar fra den ene skiskole (Schischule Westendorf – www.schischule-westendorf.com ). De skrev, at jeg kunne da godt arbejde for dem – det var vist ikke så svært at finde job..

Generelt:

– Ja, det kan godt lade sig gøre at få job som snowboardinstruktør i Østrig. Ligeledes kan uddannelsen også bruges i resten af Europa, pånær Frankrig, som er notorisk besværlig mht. udenlandske instruktører.

– Brug internettet og send email-ansøgninger til så mange skiskoler som muligt. Du kan godt søge selvom du ikke har kurset endnu – bare du tager det! Der skal nok være bid.

– Både Westendorf Schischule og Schischule TOP i Westendorf er interesseret i danske instruktører for sæsonen 2003/2004..

– Mange steder foretrækker de undervisere med dual-uddannelse. Dvs. folk der både kan undervise på ski og board. Men hvem gider undervise på ski?

Afsnit to følger om få dage.

hvis man er boss om dagen kan man sagtes give gas om aftenen

Read more

windsurf

Allan Bech giver dig hurtige råd.

Allan Bech træner på livet løs og han kaster her lidt guldkorn til jer, som går og roder med flaka og Clew First Spock 540. Trix‘ne henvender sig ikke lige til freshmens, men derimod jer som laver ...

Læs mere
snowboard

Del 5

del 5

Læs mere