I plantagens baghave
Offshores, dyb, dyb, dyb groundswell og vand så klart som en nypudset rude er formentlig ikke, hvad vi kommer til at se i Nordsjælland, når det fjerde og sidste stop på den danske surftour skal afvikles.
Der har været snak i krogene om, hvorfor man vil holde en konkurrence på Sjælland. ”Det er jo ingenting i forhold til Thy”. ”Bølgerne er for små, hvis der overhovedet kommer nogle”. ”Ingen power”, men det er arrangørerne bag ”Sealand Open” ligeglade med.
– Risikoen for, at der ikke kommer nogle bølger er der altid. Se selv på flere af konkurrencerne holdt i Thy, siger Mathias Rosendahl, OH DAWN.
– Vi forventer nogle klassiske Sjællandsforhold. Godt med blæst og nogle gode, sjove bølger, siger Mathias Rosendahl.
OH DAWN, der er baseret omkring København, er med til at sætte rammerne om konkurrencen. Plantagen er deres baghave. Kasper Brix, der er geniet bag surftouren, bor også i København, og de kender alle til stedets potentiale og dybe sprækker.
– Vi vil afvikle en konkurrence i Nordsjælland for at skabe mere adspredelse i sporten, siger Kasper Brix om det kommende event.
Han forklarer, at det handler om at skabe et større fællesskab for surfere i Danmark, og vigtigst af alt. Der bor rigtig mange surfere omkring København.
Konkurrencen har kant. Den skal være der. Den hører til i en tid, hvor den heftige Thy-propaganda har hærget det danske surfing-landskab det sidste årti. Thy er godt, men mere er det heller ikke. Rasmus Johnsen var rigtig, rigtig snild, da han var med til at komme på stednavnet, Cold Hawaii. Cold? Ja. Hawaii? Not so much.
Nu må tiden vise blot vise, hvad Nordkysten gemmer til os. Det er enten eller eller.