Immer gas geben i bad Gastein
Der var en gang, hvor en kogt og luftig dejsubstans med vanillepulver (AKA germknödel) var sagen når man kom til Østrig. Det var også på den tid at lederhosen var in. Man finder stadig de to ”koncepter”, men i Bad Gastein (BG ) er det ikke moderne mere. Her er det der tæller offpist og afterski. En dejlig kombination af jomfrusne til knæene og en weissbier. Altså hver for sig. Først yde og så nyde.
Sådan har det også stået til de sidste 14 dage for en række guys&girls og mig. I starten af januar så det ret sort ud med sneen i BG. Ja faktisk var det først weekenden op vores ankomst, det for alvor kom til at se godt ud. Og mens vi var i området smed himlen ca 1 meter sne ned over bjergene. Dette resulterede jo selvfølgelig i masser af offpist, som der kunne skrives tykke bøger om. Jeg vil i stedet kort beskrive fornemmelsen. Du kører alt hvad du kan i en sjælden set laidback stil hvor 100% af din vægt ligger på bageste fod. Til forskel for kørsels på pisten, som ofte føles som at køre på et vaskebræt, har du i denne offpiste følelsen af at det er dun du køre oven på. Alt dette sammensættes med en stilhed du kun finder få steder i verden (eks under en dyne), ja faktisk er der ingen skrigende børn eller familier som på pisten – der er kun dig og så lyden fra sneen som står som en ren 5-footer bag dig.
Det er den følelse vi havde stort set hver dag, når vi søgte væk fra pisten og ud i backcountry. Men selvfølgelig gennemtestede vi også pisterne og deres kvalitet var og også helt til UG.
Efter sådan en 9-15.30 svedetur på bjergsiden var det tid til en pils eller en jagatee. Som sagt er vi i 2003 og det var tid til at finde noget nyt at lave end at synge ANTON ANTON eller gode gamle 20cm (hvis du ikke er indviget er dette to meget kende østrigske afterski-slagere).
Derfor er Hæggblomst stedet hvor den skal have gas. Her snakker vi om et sted, eget af svenskere, hvor barpersonalet sætter en ære i at være stivere end deres gæster. Cool ide, som virkelig sætter gang i tingene. Her kan man ”hugge” om alt med personalet og på en god dag kan du få en ordentlig fjer på uden at ligge så meget som en cent. Når så hele selskabet er ved at være godt oppe at køre begynder fælles sangen: alle danskere råber i kor :”Vi vil have skåne tilbage” og svenskerne prøver så at svare igen, men som regel tager de ord-fighten, hvorefter anlægget bare bliver skruet endnu højere op. Musikken leveres til dels af anlægget men også af JUNO – den lokale svensker med et godt greb om en guitar og kendskab til en masser tekster.
Når så klokken er omkring 18.00 dingler man i Spar for at hente noget pommes og pølser til at lave aftensmad med. Når maden er fordærvet og håret er sat, er det af sted i byen igen. Skulle det ske at man ikke var helt så beruset som ønsket kan man jo allerede her krydre ganen med lidt jelsin vodka som Spar har på tilbud til 5euro(under 40kr). Ellers er det bare i byen – for det meste på Hæggen. Herfra er der ingen referat idet det ville blive for useriøst hehe.
Nu var det jo ikke hver aften at den fik en over nakken med en bytur. Ofte nåede vi ikke længere end til sofaen og næste gang man åbnede øjene var det morgen og der blev klirret med mysli-skåle og andet godt fra havet.
Så er det bare med at smide noget mad i ansigtet og få spist noget vand – eller var det om vendt – før det igen var tid til powder og cruiserstil.
Jep Jep, Bad Gastein holder hele vejen. Så mangler du et sted at tage hen i denne sæson er det klart i BG det sker. Der er masser af danskere, som godt ved hvordan man fester, så du er ikke helt alene i bjergene.
flere billeder fra byture og af området kommer senere… see ya.