Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Ida Boesen D-135

windsurf

Interview med Ida Boesen D-135

Ida Boesen er 18 år gammel, bor PT i Hvalsø og går på gymnasiet i Roskilde, hvor hun er færdig i sommeren 2007.

Når Ida ikke lige laver lektier, eller hvad man nu laver i gymnasiet, bruger hun alt sin tid på windsurfing.

Her nu hvor det er koldt, går tiden blandt andet med at være med til oprettelsen af den nye Veddelev Surfklub og gennem sin plads i Wave/Freestyle udvalget i DBO at arrangere den kommende stævnerække, og et par events som endnu ikke er helt officielle…

Hvordan startede du med at Windsurfe?
Jeg startede med at windsurfe på Oure i efteråret 2003, hvor jeg havnede efter en knæskade, som hindrede at jeg kunne spille håndbold, som jeg ellers havde gjort indtil da. Jeg fik mens jeg var skadet, næsen op for windsurfing og søgte derfor ind på surf og ski- linjen på Oure. Egentlig var der ikke plads, men en uge inden skolestart besluttede de at åbne en ekstra plads for mig… Hvilket man kan sige ændrede mit liv en del!

Fortæl lidt nærmere om dit kommende Maui eventyr. Hvordan kom det i stand?
Planen var, at jeg skulle på sprogskole i England til sommer, hvilket jeg ikke fandt særligt ophidsende. Derfor begyndte jeg at tænke over alternativer, for en hel sommer i England uden at surfe kunne jeg slet ikke overskue!

I forbindelse med mit Hotsails Maui sponsorat i Danmark har jeg så været i kontakt med Jeffrey Henderson, og det gav mig ideen til at undersøge om jeg på en eller anden måde kunne komme til Hawaii. Efter at have snakket med Thomas om det endte jeg så med at kontakte Jeffrey, hvilket jo som du nok kan forstå, endte med langt mere end jeg nogensinde kunne have håbet på!

Hvad forventer du af det?
Da Jeffrey Henderson sagde, at han ville putte mig på det internationale team, reagerede jeg med at jeg overhovedet ikke er god nok til det! Hans eneste kommentar var, at det ville jeg være efter en sommer på Maui. Så det vil jeg nu satse seriøst på, og så gå efter NM og DM som det primære i år…!

Herudover forventer jeg at få en rigtig rigtig fed sommer, som man ellers normalt kun kan drømme om!
Foruden turen til Maui, hvad har du så ellers af planer for 2006?

Jeg vil i år starte med at sejle konkurrencer, hvor jeg både vil sejle med i ranglisten, DM og NM. Før sommer skal det bare handle om at prøve det, og få en smule erfaring, og efter sommer vil jeg så rigtig gerne være i topform til NM og DM!

Derudover vil jeg prøve at komme så meget som muligt ned i varmen når det igen begynder at blive koldt.

Og ellers må vi se hvad den kommende sæson kommer til at byde på… indtil videre har alt jo været meget uforudsigeligt og overvældende!

Efter dit ophold på Oure, hvor har du så ellers windsurfet de seneste par år?
Jamen det første år sejlede jeg på Oure, og da jeg derefter kom hjem, fandt jeg efter en masse søgen ud af, at jeg kunne surfe sammen med andre surfere i Veddelev. Men da jeg ikke var 18 år endnu, og ikke kunne nøjes med at sejle når mine forældre kunne køre mig, måtte jeg aftale med havnefogden i Veddelev, at jeg kunne have mit udstyr liggende i et skur på havnen. Og I sommers fik jeg så kørekort, og dermed mulighed for at komme ud og sejle bølger.

Hvem sejler du med?
Herhjemme sejler jeg mest med Tommy og Mika, Thomas (Hotsails Maui), Alex Nøkkentved, Lars Green, og ellers alle de venner som jeg kun er heldig at surfe med alt for få gange om året..

Jeg ved du har ofte har savnet selskab af andre piger i windsurfing. Forklar lidt om det?
Først må jeg lige sige at windsurfing ikke ville være det samme, hvis det kun var piger som windsurfede, og det er vidst klart for alle… men når man nu sejler med så mange fyre altid, kan det sommetider være rigtig sjovt at sejle med andre piger, som brænder for at surfe ligesom en selv. Sommetider går der tøsefnidder i den og man ender med at gå i biografen i stedet, fordi det regner og ser for koldt ud. Men for det meste så presser man sig selv langt mere, når man sejler med andre piger. Man har ikke længere undskyldningen for sig selv om, at det jo er klart man ikke er ligeså god som drengene, og når en anden pige kan et eller andet, så er det noget helt andet at sige til sig selv “når hun kan, kan jeg fandeme også…og lidt til!”…

Men men men, vi vil ikke undvære at sejle med drengene!

Hvem er så dine kvindelige konkurrenter i DK?
Det vides ikke rigtigt før stævnerækken begynder… Men det vil jo vise sig..

Hvad stiller du op i, bare så de lige er advaret!?
Jeg stiller op i både wave og freestyle i ranglisten, og freestyle under NM.

Hvad drømmer du om at windsurfing kan føre dig til?
Well, når jeg er færdig i med gymnasiet i 2007, er det helt sikkert, at jeg derefter vil satse på at windsurfe… så må jeg være seriøs med skolen senere… Jeg drømmer om at sejle med i world cuppen en dag!

Ida afslutter interviewet med at sige; “Orv! Forresten. Kan du ikke på en eller anden pæn måde skrive, at sponsorer er MEGET velkomne…”

Hmm, kan man gøre det på en pæn måde… Nu er det i hvertfald nævnt, at Ida savner flere sponsorer.

Så er I forberedt på, at Ida vil komme efter jer i den kommende tid, for at søge støtte til hendes sats på windsurfing og dermed få hendes drøm til at gå opfyldelse.

Read more

windsurf

Neilpryde Ø-Grandprix 2006

For 6. år i træk afholder Neilpryde i samarbejde med de lokale surfklubber denne Grandprix tour, som roligt kan betegnes som årets bredde begivendhed i dansk windsurf. Sidste år var 113 tilmeldt ov...

Læs mere
windsurf

Neilpryde Ø-Grandprix 2006

For 6. år i træk afholder Neilpryde i samarbejde med de lokale surfklubber denne Grandprix tour, som roligt kan betegnes som årets bredde begivendhed i dansk windsurf. Sidste år var 113 tilmeldt ov...

Læs mere