Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Jakob Dahl: D-1013

windsurf

Interview med Jakob Dahl: D-1013

Hvad har du lavet hele vinteren?
Vinteren er gået med mange forskellige ting. Som et led i skolegangen på Thisted Gymnasium, er der i 3.g. rigtig meget at se til i og med, at to store opgaver skal skrives.

Derudover er der selvfølgelig også blevet tid til at windsurfe. Vi er et par, som har sejlet hele året og trodset kulden. Jeg har i den forbindelse haft stor glæde af kammerater som Michal D-127, Mikkel og Steffen, som virkelig har været trofaste følgesvende på vandet vinteren over.

Andre motionsformer som løb, fodbold, styrketræning og løb på snowboard har også min interesse, så de sportsgrene er selvfølgelig også blevet dyrket i vinterens løb.
Har du været på vandet i år?
Jeg har fået sejlet en del i år, men ikke så meget som jeg kunnet have ønsket mig. Månederne marts og april har stort set været vindstille, hvilket har betydet, at jeg i denne periode slet ikke har sejlet bølger, men kun tøffet lidt rundt på forskellige freestylespots i Limfjorden.
Sidste år blev du ret godt placeret til DM. Hvad er dine planer for 2009?
Planerne for 2009 bliver, lige som de altid har været, at få en masse timer på vandet, samtidig med at jeg hele tiden gerne vil udvikle mine wavekvalifikationer. Resultatmæssigt bliver 2009 et svært år, da jeg ikke længere kan sejle med i juniorrækken – jeg har derfor valgt at deltage i A-rækken i wave, for på den måde at opnå maksimal udbytte af stævnerne samt at møde en masse modstand og derved blive bedre.

Har hørt rygter om at du begynder at lande dine backloops, og tænker på at begive dig i kast med pushloop eller en dobbelt! Hvad sker der?
Ja – jeg begynder så småt at have rotationen på plads. Landingen giver mig dog stadig grå hår i hovedet, men jeg kan heldigvis skrive et par succesfulde forsøg på CVet.

Næste skridt på vejen mod et bredt repertoire bliver nok i første omgang pushloopet. Christopher Friis D-1234, som jeg også har sejlet en del med vinteren over, er utrolig motiverende at sejle med, idet han ikke er bange for at kaste sig ud i de vildeste stunts, hvilket giver en afsmittende effekt på andre inklusiv mig, og det er faktisk derigennem, jeg er blevet inspireret til at prøve pushloop eller for den sags skyld dobbelt.
Du bor tæt på klitmøller og har derfor et af verdens bedste wavespots som din baghave. Tror du det har givet dig et forspring på de andre juniorer?
Jeg tror helt sikkert, at det har stor betydning, hvor du bor i landet. Jeg har haft perfekte muligheder for at træne, hver gang der har været vind, i og med at jeg både bor tæt på verdensklasse forhold og samtidig ejer en surf-bil.
Hvad er dine planer, når du er færdig med skolen til sommer? Skal du ud at være professionel windsurfer eller er det direkte på handelshøjskolen?
Sammen med Klitmøllerslænget (Kenneth og Jens) samt min gode ven Mikkel Juul-Olsen planlægger jeg at besøge Syd Afrika et par måneder vinteren over. I første omgang regner jeg med at tage en boglig uddannelse efter et sabbatår, men jeg er helt sikkert frisk på at give windsurfsporten en chance.

Du er jo en af de store juniorer. Har du overvejet at begynde at sejle slalom. Det er jo blevet så moderne. Selv Lars Petersen (D-99) er hoppet med på moden.
Det er virkelig blevet ”in” med slalom på det sidste. Alle de gamle drenge (Finn Noer, Allan Bech og Lars Petersen) er begyndt på dillen. Selv om jeg har størrelsen til det, må jeg nok sige, at lysten til at hoppe højt er større end lysten til at sejle stærkt.
Hvad med damer og druk? Mange store talenter, både her hjemme og på verdensplan, er jo gået tabt på den konto. Kan du holde dig på måtten?
Sagtens! – En stor dag på vandet er uden tvivl ikke at sammenligne med en ordentlig brandert på diskotekerne i Thisted, så ingen tvivl om at windsurf bliver vægtet højest (Get your priorities straight, son! red.). Alligevel er det også vigtigt for mig at komme ud at hygge med vennerne i byen. En favoritdag for mig ville være en dag med surf i Middles, grill med vennerne om aftenen og som prikken over i’et, en ordentlig bytur.
Okey – Tak for din tid. Vi glæder os til at se dig lande den dobbelt i A-klassen.
Cool. Vi ses på vandet!
Tekst: Mikkel Asmussen

Read more

snowboard

They came from

Factor-Films har givet teaser fri for deres næste film

Læs mere
windsurf

NEILPRYDE Ø-Grand Prix 2009 Venø–Rundt

I den kommende weekenden sejles der Venø rundt, hvor alle er velkommende..

Læs mere