Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Joakim Ingversen

ski

Interview med Joakim Ingversen

Vores mand i Avoriaz, Esben Sohl, har interviewet Joakim Ingversen.

Joakim ordet i pipen er at du er up and coming. En vi skal holde øje med i år. Vi kender dig jo allerede som vinderen af DM i windsurf, men hvorfor lige ski ?

Fordi jeg ikke gider at tage boardet af når der er glide-stykker, så er det lettere når der er et par stave. Derudover skiftede jeg fra det knap så actionpræget formulasurf til freestyleskiing, for at opnå mere airtime og flere rotationer. En god dag i parken hvor alle jumps og rails sidder perfekt er lige i øjet.

Hvor kommer vi til at se dig i år?

Jeg er på sæson i Avoriaz, så kig i parken – der ligger jeg nok og roder indtil maj. Med hensyn til konkurrencer stiller op til dm06 – både slopestyle og halfpipe. Det vigtigeste er dog ikke at komme frem på den danske ski scene, ikke lige nu. Pt. fokuserer jeg på at forbedre/træne mest muligt til de kommende sæsoner, for har man først en go’ form er der jo ikke langt til topplacering i konkurrencerne.

Hvordan forbereder du dig mentalt og fysisk til konkurrencerne?

Jeg vil lægge stor stor vægt på det mentale, fra windsurfing har jeg den erfaring, den der er bedst forberedt vinder. Så der for er det vigtigt for mig at vide det hele spiller på dagen.

Det fysiske, spiller også en stor rolle, det er vigtig for mig at have en god form, da musklerne helst skal være gennemarbejdet for at kunne komme sig hurtigst muligt efter en hård dag i parken. Som lidt ekstra har jeg videokamera med i parken, det gør at jeg kan studere mine hop og på den måde gøre dem bedre.

Hvem er forbilledet ?

Tanner Hall, er helt klart mit store forbillede, hans stil er den fedeste. Specielt Tanner-grabet i switch cork 540 som det vises i ‘Yearbook’. Også Pep Fujas kører go’ stil [red. Klart nok at en k2 teamrider lige skal nævnes, ellers bliver den invitation til julefrokosten nok rimelig svær at hente.

Hvilke mål har du for i år ?

Tanner-grab switch cork 540, er målet lige nu. Cork 900 skal klart trænes senere. Stilen er det aller vigtigeste for mig, så der for arbejder jeg ikke med for mange tricks af gangen. Men udover slopestyle er pipe også på programlisten.

Hvofor lige Avoriaz ? Pga damer og afterski?

Dm skal jo afholdes her, og det er helt klart en fordel at være på hjemmebane. Her går de også ret meget op i deres parker, de bliver shapet hver dag + der er mange fede parker i Schweiz. Afterkski er ikke min force, men damerne kigger jeg da efter.

Fremtiden?

Jeg tager en dag af gangen. Men det er da ikke en hemmelighed at jeg godt kunne tænke mig at blive prof en dag, men der skal nok lige spenderes et par timer i parken før det lykkedes.

Facts

Navn: Joakim Ingversen

Alder: 18 år

Hjemstavn: Lynæs

Sponsor: K2, Quiksilver, Dalbello, Odlo og 540 Shop

Vi ønsker Joakim held og lykke med jagten efter en ny DM titel, der kan stå på hylden ved siden af hans Windsurf titel

Alle fotos Esben Sohl

Read more

business

Så er LUKSUS #22 på gaden

Så er det nyeste nummer af LUKSUS på vej ud over hele landet. Det er spækket med masser af artikler, interviews, nyheder og test

Læs mere
ski

Freestyle Academy - Sommercamp i Tignes

I dag, torsdag den 1. juni, er sidste frist for at tilmelde sig til Freestyle Academy's Sommercamp i Tignes

Læs mere