Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Kim B. Nielsen

ski

Interview med Kim B. Nielsen

Navn: Kim Banhazy Nielsen
Alder: 24
Hjemstavn: Søborg

Sponsorer: Nike ACG, Oakley, Salomon og Youngware.dk
Ressort: 03/04 Tignes, 04/05 Tignes, 05/06 Tignes/Avoriaz

Der er nok mange på Riders.dk der ikke er helt med på hvem du egentlig er, andet end ham den kompromiløse der gik all in på DM06 slopestylen og desværre crashede – fortæl lidt om hvordan freestyle ski fik dig hooked?
Det hele startet nok som alle andre, en masse skiferie med familien, klubben og vennerne, men det var ikke nok, så da jeg var færdig med min uddannelse (præcis 2 dage efter) kørte jeg til Tignes. Et resort jeg kun havde besøgt en gang tidligere – der stod jeg så, mig og min helt nye K2 freestyle ski.

Det tog ikke mange dage for mig at finde ud af hvor det helt sjove var, i parken, og der blev jeg. Men på min første sæson i parken blev det ikke til så mange tricks (max en 180), men jeg lærte meget hurtigt at hoppe på de forskellige kickers og frygten forsvandt.

På min anden sæson tog det fat med 360 og boxe, railes og lidt pukler. Til slut på sæsonen blev det også til 540, men det var kun 1 uge før DM05, og da jeg kom på en glad 4. plads gik det ret hurtigt men det hele, og det skylder jeg RAD for!

Fortæl os lidt om hvordan sæsonen 05/06 gik?
Starten var virkelig god jeg fik en mega fed aftale i hus med Salomon og Oakley sammen med Ramus brohl og Dennis Harbo, så den skulle jo have fuld gas fra alle, så Jeg startet 3 uger i Tignes i Januar, hvor jeg var trænet til Dm06 og FrostGun. Rasmus DJ og Anders B, var også nede og besøge mig da der var Tignesairways.
Da tiden kom til Avoriaz og DM06, skulle da der også trænes.. og det resulterede i en brækket albue. Men det kunne de franske læger ikke se, den kom ikke i gips kun en gummi skinne som jeg hurtig kunne bøje, så jeg kunne jo køre igen.
Da der skulle køres slopestyle var jeg så klar som jeg nu kunne være, til de første par morgen timer gik det også skide godt med et par nye SW540, så det hele var jo som det skulle jo være.
Til mit første løb til Kvalifikation løb, gik jeg lidt for kort på en 540 på en rød kicker faldt, jeg gled ned af landingen og i min frustration sparkede jeg ud og min kant fik fat……knæk! mit korsbånd blev revet over.
En tur til skulle jeg jo prøve, og der fandt jeg ud af der var noget galt med mit knæ, så jeg kørte hjem og til lægen, den samme som tidligere havde kigget på min albue!

Jamen hvad så med sommerperioden?
Den stod på stille og rolig genoptræning og så lidt arbejde for at sikre den kommende sæson.

Hvordan er status på dit knæ?
Pt. er det på 90 % klar med de sidste par måneder brude nok kunne gøre det, jeg har fået OK af den læge som ”skar” i mig.

Fortæl lidt om dine forventninger til den kommende sæson?
Jeg skal afsted til Avoriaz sammen med Dennis H og en snowbroader som hedder Asker Hommelgaard.
Der skal nok nogle nye tricks i lommen dette år, men det bliver formentlig nok først efter DM og Frostgun da jeg først bare skal ned og få det knæ op på 100% igen, men jeg kommer nok til at køre meget halfpipe dette år. Men alt kan ske..

Det lyder lidt som en genoptræningslejr du skal på, har du ingen håb om medaljer ved DM eller Frostgun?
Det kan jeg ikke sige endnu, jeg håber at være klar nok til at være med. Men hvis jeg når at blive klar, så vil jeg gøre alt for at vinde – både DM og Frostgun!

Det er ikke længe siden vi bragte nyheden om at du var signet af Nike ACG, men hvordan ser det ellers ud?
Jeg har min aftalt med Salomon og Oakley igen i denne sæson, som jeg er meget glad for, da jeg desværre ikke fik løbet så meget i forrig sæson. Men dette år har jeg også Nike på papiret og er meget nyt og fedt, glæder mig meget til at vise det nye gear frem! Jeg har også fået et mindre ITfirma (Youngware.dk) til at hjælpe mig i år, så det er også ret spændende.

Her til sidst er der så nogle skud der skal sendes ud?
Ja jeg har en hel maskinepistol… Først til min Familie som har hjulpet mig meget i skades perioden, Dennis H, RadFilm, alle lægerne på Herlev hospital, Kasper Frizt, Steffen Pedersen og til sidst Frederik fra Momentun i Lyngby storcenter… og Ussing

Alle fotos www.radfilm.dk – RAD film Production

Read more

sheriders

Surfing - Retro: En Cloud 9 oplevelse

En gammel ven af redaktionen, den norske soul surfer Maren Eriksen, har sendt en beskrivelse fra Filippinerne. Det er en hæsblæsende beretning om frygten for kidnapning, korruption, lokal brændevin...

Læs mere
windsurf

Fotokonkurrence: Vinderen

Vinderen af fotokonkurrencen fra den 27. oktober er fundet! Det var dagen, hvor vi alle hang efter et overpowerd sejl med et smil fra det ene til det andet øre!

Læs mere