Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Kurosh Kiani DEN-13

windsurf

Interview med Kurosh Kiani DEN-13

Fakta

Navn og Sejlnummer: Kurosh Kiani DEN-13

Alder: 24

Hjemstavn: Teherans kogende hede centrum, senere Fredericia og nu KBH

Sponsorer: Gaastra, F2, Mobilsiden, Xboard

Surføse: Mitsubishi whatever. Den kører bare hurtigt

Du har allerede skudt din Formula sæson i gang i Miami til Calema Midwinters og en placering lige uden for top 10

Ja, jeg landede lige udenfor det gode selskab, hvilket selvfølgelig var lidt ærgerligt, men når jeg nu er hjemme og tænker over det, så var det OK for mig at lægge sæsonen ud med. Jeg tog af sted uden forventninger til resultat. Min plan var at få et super stævne og få erfaringer med hjem, som jeg kunne gøre brug af til de kommende konkurrencer i foråret. Calema Midwinters var super, vejret var varmt og der var super god stemning.

Du fandt ud af at der var lige et stykke længere til toppen på nuværende tidspunkt end du havde regnet med. Har du ændret dine Formula planer og mål radikalt nu?

Nej, Mine Formula planer er ikke ændrede. Jeg har stadig tænkt mig at give den gas, og deltage i så mange konkurrencer som muligt. Mine mål er også uændrede. Det er kun til de helt store konkurrencer som EM, VM, samt de danske konkurrencer, hvor jeg lægger stor fokus på min målsætning. Resten er gode erfaringer og oplevelser. Det er efter min mening lidt for tidligt at begynde at ligge mega fokus de områder. Det er jeg simpelthen ikke rutineret nok til endnu. Men når det nu er sagt, så ved dem som kender mig at jeg er en fyr, som alligevel altid går efter den og dermed også godt kan overraske til tider.

Din trænings fokus?

I år har min trænings fokus været meget på Formula, men også en del Slalom. Lige PT bruger jeg alt min tid på Formula, da der allerede i april er EM.

Hvad med RS:X i år?

RSX´en røg på hylden i december, og jeg planlægger ikke at deltage i nogen konkurrencer inden for det i 2007. Det er på grund af at jeg endnu ikke føler mig klar til at gå fuldt ud med RS:X programmet. Og som jeg kan mærke det, så skal man virkelig gå fuldt ud i det, for at kunne gøre sig gældende. Jeg har ikke lagt det fuldstændigt på hylden, men jeg føler at jeg skal have brændt en masse krudt af og få opbygget en større erfaring igennem Formula og Racing generelt inden jeg vil kaste mig ud i det igen.

PWA Slalom42 er virkelig ved at fænge an, skal vi se dig der i år?

Absolut. Mine nye sponsorer F2 og Gaastra har virkelig stillet alle værktøjer til rådighed for mig, for at have muligheder inden for Slalom42. Derfor har jeg også tænkt mig at bruge meget tid på det i 2007. Plus at den action man oplever er helt ubeskrivelig. Det er lige noget for mig, og jeg kommer totalt op at køre over at deltage. Så JA, der vil i se mig i år. Ikke til alle konkurrencer, men i hvert fald på PWA Kanarie turen og Sylt.

Speed. Du lavede en vild vintersession på Amager Strandpark. Skal du til et af ISA Speed stævnerne og forsøge at sætte officiel rekord?

Ja. Jeg stiller op på Fuerteventura til ISA Speed stævnet, som kører sideløbende med PWA Slalom42. Om det bliver til nogen form for officiel rekord er der ingen som ved. Vi må se, hvor meget ovenpå jeg er på det tidspunkt. Jeg ved at jeg kan sejle stærkt når forholdene passer mig, og håber at det bliver mine forhold til stævnet på Fuerte.

Vi mangler vel kun at høre om du også stiller op i noget Wave/Freestyle?

Ohh yes!!!!.. Det kan du tro. Hvis det passer med datoerne til mine andre konkurrencer, så er det helt sikkert at jeg dukker op til et af Wave/Freestyle stævnerne. Jeg lover ikke top performance i hverken Wave eller Freestyle, men jeg vil gerne vise hvor vild jeg er med windsurfing, og at man sagtens sejle Wave selvom man bruger meget tid på det større Race grej.

Hvad bliver sæsonens højdepunkt? Hvad er det helt store mål i år?

Et af sæsonens højdepunkter bliver helt sikkert VM i Fortaleza Brasilien. Jeg mødte mange af de brasilianske drenge i Florida, og de lægger i ovnen til det helt store event. Jeg har hørt meget om stedet, men aldrig været der. Stedet er kendt for sin hårde vind, store bølger, varme vejr og flotte brasilianske piger. Resultatmæssigt er det også her at jeg skal kunne se min udvikling hen over året, og forhåbentlig lave et godt resultat.

Af andre højdepunkter kan nævnes PWA slalom42 på Lanzarote hvor jeg jo har boet før, og generelt hele Kanarie touren. Til sidst må vi ikke glemme de danske stævner, som jeg er helt vild med at komme til og hænge ud med drengene. Der er super sammenhold og god stemning, så det glæder jeg mig meget til.

Hvad er dine mål for sæsonen?

Mine mål er at komme helt til tops til de danske stævner, tage 15 Formula stævner i alt, gøre mig bemærket i Slalom42, samt give den max gas til VM i formula. Jeg har aldrig været nogen tilhænger af resultats mål, og det er derfor jeg ikke går længere i dybden med dette.

Som det sidste er det også mit mål at have det så fedt som muligt, se så mange nye steder og generelt få alle de fede oplevelser der hører med til at rejse rundt.

Finner eller sejl, hvor skal du tune amok i år?
Jeg tyvstartede med tune amok allerede i december da jeg fik mit nye grej. Og siden da har det næsten udelukkende handlet om at få tunet grejet ind. Arbejdet for mig er meget større i år idet jeg har meget mere grej at arbejde med, plus at min erfaring ikke er så stor endnu. Og jeg tuner nok stadig indtil midt af april måned.

Hvilke sejl serie har du (str.)?

Tja hvor skal jeg starte. Ja jeg har jo næsten den fulde Vapor 2007 serie som er Racing serien fra Gaastra, og den ser ud som følgende: 12.0 11.0 10.0 9.0 7.6 6.6 5.5 4.5.

Derudover har jeg også de nye Manic 2007 i : 5.3 4.7 4.2 3,7.
Som man nok kan læse, så mangler der ikke noget i Kiani´s quiver i 2007.

NeilPryde har lagt hårdt ud med flotte resultater til deres teamsejlere på deres ’07 sejl. Har du og Gaastra noget i ærmet til at udligne forspringet?

Absolut. Der er mere gemt i skabet endnu. Det er rigtigt at pryde drengene har været tidligt ude og har også godt udstyr at gøre godt med. Men jeg er sikker på at de i 2007 igen vil blive indhentet indenom. Der er helt sikkert lagt op til noget af en kamp, og jeg er glad for at være en del af den.

Lad os lige tage et tilbageblik på 2006. Hvilken oplevelse husker du bedst?

Igen havde jeg det super fedt til de danske stævner. Det er fedt at møde venner, fortælle røvere og konkurrere mod hinanden. Dog ser jeg også tilbage på EM, VM og PWA på Sylt som de fedeste oplevelser. Specielt husker jeg en sejlads i Sydkorea hvor jeg fik verdens dårligste start på bagbord, og var kommet lidt for sent. Jeg kom planende igennem start linien, og kunne se at halvdelen stod stille. Flere rystede på hovedet da jeg kom planende forbi dem, men jeg holdt på. Jeg sejlede mod land, fik et monster løft op ad stranden og havde fin power hele vejen til første mærke. Dette var den første sejlads i mit liv, hvor jeg var fuldt fokuseret på de helt rigtige faktorer. Jeg fangede pustende rigtigt, og igennem sejladsen fik jeg arbejdet mig op fra sidstepladsen til en 12. plads. DET var en fed oplevelse at se tingene lykkedes.

Derudover husker jeg også et øjeblik på Sylt hvor jeg var kommet rigtig godt til første mærke og skulle til at jibe. Der var 8 andre som også var nået ned til mærket samtidig med mig, og da vi alle sammen gik ind i jiben i en bølgedal kan jeg tydelig huske at jeg kiggede op og kunne se folk jibe, men blot en meter længere oppe end mig og sprayet fra deres board røg op over i mit sejl. Det var en uforglemmelig oplevelse. Ellers synes jeg jo at, det at tage af sted sammen med drengene er noget af det fedeste jeg ved. Selvom mange i Danmark ikke ved det, har vi et super team, og er der for hinanden før, under og efter stævnerne.

3 hurtige her til sidst

Hvad laver du lige nu?

Lige nu sidder jeg i Jylland og samler kræfter til at tage til Oure og deltage i træningslejr. Og for tiden hænger jeg ud derhjemme i KBH, surfer og hygger.

Har du på nogen måde pimpet din Mitsubishi?

Ohh yes. Den er nyvasket, nysynet, har fået dæk, og har fået nye stickers. Så nu er den klar til at indtage vejene i 2007.

Her til sidst, er der lige nogen der skal have en hilsen?

Ja helt klart. En hilsen til alle youngsters derude. Se at komme ud af busken og kom på vandet. Om det er Race, Freestyle eller Wave man går op i er lige meget.
Ellers en hilsen til familien og venner for at have været mit private heppekor igennem de seneste år.

Read more

sheriders

HotBoys V

Surfer, windsurf, skiløb, snowboard eller kite - hvem er mest lækker?

Læs mere
kitesurf

Ulykke ved Limfjorden

En 23-årig mand omkom her til eftermid­dag, efter at han i aftes var udsat for en ulykke, da han skulle gøre sig klar til at kitesurfe på Limfjorden, oplyser politiet i Skive.

Læs mere